ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βίτορ Περέιρα στο Sport24.gr: "Εκρηκτικός ο Εμενίκε"

Βίτορ Περέιρα στο Sport24.gr: "Εκρηκτικός ο Εμενίκε"

Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού και της Φενέρμπαχτσε, Βίτορ Περέιρα, αναλύει στο Sport24.gr τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Νιγηριανού νέου επιθετικού των "ερυθρολεύκων", Εμάνουελ Εμενίκε, με τον οποίον συνυπήρξε στην Πόλη.

Ο Εμάνουελ Εμενίκε έφθασε το πρωί της Τρίτης (4/7) στην Αθήνα, πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και εντός της Τετάρτης (5/7) αναμένεται να ανακοινωθεί από τον Ολυμπιακό, ως νέο μεταγραφικό απόκτημα των "ερυθρολεύκων".

Το Sport24.gr απευθύνθηκε στον Πορτογάλο πρώην προπονητή του Ολυμπιακού και της Φενέρμπαχτσε, Βίτορ Περέιρα, ο οποίος συνυπήρξε με τον 30χρονο Νιγηριανό επιθετικό στην ομάδα της γειτονικής χώρας.

Ο Ίβηρας τεχνικός έπλεξε το εγκώμιο του Αφρικανού φορ, εκτιμώντας ότι μπορεί να αγωνιστεί καλύτερα σε σύστημα με δύο επιθετικούς και υποδεικνύοντας ως λανθασμένη τυχούσα χρησιμοποίησή του στα άκρα.

Feyenoord's Eric Botteghin, left, tries to stop Fenerbahce Emmanuel Emenike, right, during the Europa League group A soccer match between Fenerbahce and Feyenoord, in Istanbul, Thursday, Sept. 29, 2016. (AP Photo)
Feyenoord's Eric Botteghin, left, tries to stop Fenerbahce Emmanuel Emenike, right, during the Europa League group A soccer match between Fenerbahce and Feyenoord, in Istanbul, Thursday, Sept. 29, 2016. (AP Photo) AP

"Ο Εμενίκε είναι εκρηκτικός και κινητικός παίκτης. Εγώ τον προτιμώ σε ένα σύστημα με δύο επιθετικούς. Έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση, ενώ τον βοηθούν και τα σωματικά του προσόντα. Βγαίνει πρώτος στην μπάλα, μπροστά από τον αμυντικό κι έτσι δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις. Αυτό είναι το μεγάλο του όπλο. Για μένα είναι πολύ δυνατή μεταγραφή, από τη στιγμή που θα βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Το δείχνουν και τα παιχνίδια του ότι αποδίδει καλύτερα όταν παίζει μαζί με έναν ακόμη επιθετικό δίπλα του

Όταν πήγα στη Φενέρμπαχτσε, ο Εμενίκε ήταν ήδη εκεί. Είχε μόλις γυρίσει από τα ΗΑΕ και την Αλ Αΐν. Είχα δει τα στατιστικά του και τον πίστευα. Άλλωστε, είχε παίξει στην Ευρώπη και δεν ήταν η πρώτη φορά. Είχε την εμπειρία.

Θα είναι λάθος να αγωνιστεί στα άκρα, κατά την άποψή μου. Μπορεί να παίξει και μόνος του, αλλά το δείχνουν και τα παιχνίδια του ότι αποδίδει καλύτερα όταν παίζει μαζί με έναν ακόμη επιθετικό δίπλα του. Δεν έχει χαρακτηριστικά για να παίξει στα άκρα. Τα χαρακτηριστικά του είναι αυτά του κλασικού επιθετικού. Χρειάζεται χώρο, για να αναπτύξει ταχύτητα".

Galatasaray's Aurelien Chedjou, right, and Emmanuel Emenike of Fenerbahce fight for the ball during their Turkish League soccer derby match at the TT Arena stadium in Istanbul, Turkey, Saturday, Oct. 18, 2014.(AP Photo)
Galatasaray's Aurelien Chedjou, right, and Emmanuel Emenike of Fenerbahce fight for the ball during their Turkish League soccer derby match at the TT Arena stadium in Istanbul, Turkey, Saturday, Oct. 18, 2014.(AP Photo) AP

Η ποιότητα του Εμάνουελ Εμενίκε γνωστή. Οι εμφανίσεις του με τις Σπαρτάκ Μόσχας, Φενέρμπαχτσε, Αλ Αΐν, Γουέστ Χαμ αποτελούν εγγύηση για τις δυνατότητές του. Ωστόσο στο ποδόσφαιρο, η ικανότητα δεν... παίζει μόνη της μπάλα. Ποιος είναι ο χαρακτήρας του Νιγηριανού; Τι χρειάζεται για να μπορέσει να βοηθήσει την εκάστοτε ομάδα του; Ο Βίτορ Περέιρα απαντά:

"Εάν είναι καλά από ψυχολογική άποψη και νιώθει και ο ίδιος ότι είναι σημαντικός για την ομάδα θα βάλει πολλά γκολ με τον Ολυμπιακό. Δεν μπορώ να εξηγήσω ποδοσφαιρικά το γεγονός ότι δεν ήταν βασικός. Προφανώς και δεν έχει να κάνει με την ποιότητα ή τις ικανότητές του.

Δεν μπορώ να εξηγήσω το γεγονός ότι δεν ήταν βασικός. Προφανώς και δεν έχει να κάνει με την ποιότητά του

Έχει να κάνει περισσότερο, νομίζω, με θέματα που σχετίζονται με την ομάδα. Έτσι είναι η ψυχοσύνθεσή του, χρειάζεται να του δείξεις ότι νιώθεις ότι είναι σημαντικός για την ομάδα. Δεν μπορείς έναν τέτοιον παίκτη να τον "φορτώνεις" με αμυντική δουλειά, πρέπει να εκμεταλλευτείς τα επιθετικά του προσόντα".

Βίτορ Περέιρα στο Sport24.gr: "Εκρηκτικός ο Εμενίκε"

O πρώην προπονητής των Πόρτο, Ολυμπιακού, Φενέρμπαχτσε και Μόναχο 1860 υποστήριξε στο Sport24.gr ότι θα ήθελε μια ημέρα να επιστρέψει στην πατρίδα μας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο πάθος με το οποίο ζουν οι φίλαθλοι της χώρας μας το ποδόσφαιρο.

"Ελπίζω μια ημέρα να επιστρέψω στην Ελλάδα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει συγκινήσεις, έντονα συναισθήματα, τα ντέρμπι τα ζεις στο όριο. Ελπίζω να επιστρέψω".

Photo credits: AP Images

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ