ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βίκτορ: "Μόνο την πρόκριση σκεφτόμαστε"

Βίκτορ: "Μόνο την πρόκριση σκεφτόμαστε"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βίκτορ Σάντσεθ υποστήριξε ότι στο μυαλό όλων δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέρα από την πρόκριση κόντρα στην Χάποελ Μπερ Σεβά. Μιλιβόγεβιτς: "Είμαστε μαθημένοι στην πίεση".

Στο Ισραήλ βρίσκεται από τη Δευτέρα (1/8) ο Ολυμπιακός, καθώς την Τετάρτη (3/8, 21:00) τον περιμένει η ρεβάνς με την Χάποελ Μπερ Σεβά στο "Turner Stadium", μετά το 0-0 του Φαλήρου για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Στην προγραμματισμένη για το απόγευμα της Τρίτης (2/8) συνέντευξη Τύπου, ο Βίκτορ Σάντσεθ δεν αποκάλυψε τίποτα από τα πλάνα του για την αναμέτρηση, τόνισε ότι σημαντικότερο από τα συστήματα είναι να εμφανιστεί η ομάδα του ενωμένη, ενώ ξεκαθάρισε ότι το μυαλό όλων δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέρα από την πρόκριση κόντρα στην Χάποελ Μπερ Σεβά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ισπανού τεχνικού:

Ποιες ήταν οι εντυπώσεις σας από την Χάποελ και τι θα πρέπει να κάνετε για να γυρίσετε ασφαλείς με την πρόκριση στην Ελλάδα;

Όπως είπε και ο Μιλιβόγεβιτς, αυτό δεν είναι το μέρος για να εξηγήσουμε το πώς έχουμε σχεδιάσει το αυριανό μας παιχνίδι. Η εντύπωση που έχουμε για την Χάποελ, είναι ότι πρόκειται για μία ομάδα πολύ καλά οργανωμένη στην τακτική της, καλή στις στατικές φάσεις και στις αντεπιθέσεις.

Είμαστε εδώ για να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα. Θέλουμε να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Έχουμε πολύ καλή άποψη για τον αντίπαλό μας και τον σεβόμαστε όπως κάναμε και στο πρώτο παιχνίδι.

Ο Ντουρμάζ απουσιάζει. Πώς θα διαχειριστείτε την απουσία του; Θα παίξει για παράδειγμα ο Τσόρι ή ο Καμπιάσο;

Είμαστε μία μεγάλη ομάδα. Όπως όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι έχουμε καλό ρόστερ και όλοι όσοι είναι στην ομάδα, μπορεί να παίξουν βασικοί ή να βρεθούν στον πάγκο. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα. Οποιοσδήποτε από αυτούς είναι έτοιμοι να καλύψουν οποιοδήποτε κενό.

Πέρα από τις τακτικές και τα συστήματα, παίζει ρόλο και η ψυχολογία των παικτών. Επειδή τους ζείτε καθημερινά, θεωρείτε ότι είναι στο σημείο για να πάρουν την πρόκριση στο Ισραήλ;

Όπως είπε ο Λούκα, σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός υπάρχει πάντα πίεση. Είμαστε μία ομάδα που παλεύει κάθε χρόνο για το πρωτάθλημα. Είμαστε ομάδα που είμαστε συνηθισμένοι σε αυτή την πίεση και να παίζουμε σε τέτοιες συνθήκες. Θέλουμε πάντα να κερδίζουμε και να παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο.

Τη δεκαετία του του 1950 και του 1960 είχαμε έναν προπονητή, τον Βαγγέλη Χέλμη που πήρε πολλά πρωταθλήματα. Όταν τον ρώτησαν κάποιοι δημοσιογράφοι πώς το κατάφερε, η απάντηση ήταν πώς είναι σημαντικά τα συστήματα και οι τακτικές, αλλά το βασικό είναι να πιστεύουν οι παίκτες στον προπονητή. Και είχε απαντήσει πώς οι παίκτες έκαναν περισσότερα από αυτά που του ζητούσαν. Το πιστεύετε αυτό;

Φυσικά το πιστεύω. Αυτό είναι το κλειδί. Όλα είναι σημαντικά στο ποδόσφαιρο, αλλά το πιο σημαντικό να είμαστε ενωμένοι ως ομάδα.

Για έναν μεγάλο σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός θα ήταν αποτυχία να αποκλειστεί σε αυτή τη φάση;

Δουλεύουμε με την μόνη ιδέα στο μυαλό μας το πώς θα περάσουμε. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο από εμάς από το να περάσουμε στην επόμενη φάση.

Μιλιβόγεβιτς: "Είμαστε μαθημένοι στην πίεση"

Ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του και υποστήριξε ότι ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να αποδείξει στο γήπεδο την ανωτερότητα του παίρνοντας την πρόκριση, ενώ τόνισε ότι όλοι στην ομάδα είναι μαθημένοι στην πίεση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σέρβου μέσου:

Τι στοιχεία θα πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός στη ρεβάνς για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα και στην πρόκριση;

Είχαμε μία εβδομάδα να προετοιμάσουμε αυτό το παιχνίδι. Δεν είναι εδώ αυτό το μέρος για να εξηγήσουμε τι πρέπει να κάνουμε. Είναι τα αποδυτήρια το μέρος που θα πρέπει να δούμε τι πρέπει να κάνουμε. Είμαστε αποφασισμένοι για να νικήσουμε, να τα δώσουμε όλα και να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να εκπληρώσουμε τους στόχους μας.

Η παρουσία της ομάδας δύο μέρες νωρίτερα ίσως έχει να κάνει και με τις υψηλές θερμοκρασίες. Πώς βιώσατε αυτή τη μέρα εδώ;

Αυτό έχει να κάνει με το πόσο σοβαρά έχουμε πάρει το παιχνίδι. Ο καιρός είναι περίπου ίδιος στην Ελλάδα, ίσως η υγρασία είναι λίγο πιο υψηλή. Ο καιρός είναι ίδιος και για τις δύο ομάδες. Εμείς εδώ δεν έχουμε έρθει για να μιλάμε για τον καιρό, αλλά για να εκπληρώσουμε τους στόχους μας.

Από τη μεριά της Χάποελ δίνουν συνεχώς τον ρόλο του φαβορί στον Ολυμπιακό; Αυτό είναι μία παγίδα για να μεταφέρουν το άγχος στον Ολυμπιακό;

Είναι αλήθεια. Είμαστε το φαβορί. Είμαστε καλύτερη ομάδα με καλύτερους παίκτες, αλλά πρέπει να το αποδείξουμε στο χορτάρι. Πολλές φορές στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζουν οι καλύτεροι. Δεχόμαστε τον ρόλο του φαβορί. Πρέπει να αποδείξουμε όμως την αξία μας μέσα στο γήπεδο.

Πόσο πιεστικό είναι για εσάς το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ομάδας ήταν εκνευρισμένος μετά το 0-0, όπως διαβάσαμε στον ελληνικό Τύπο;

Υπάρχει πίεση πάντα στους παίκτες του Ολυμπιακού. Δεν είναι η πρώτη φορά. Είναι η τρίτη χρονιά μου στον Ολυμπιακό. Μπορεί να υπάρχει πίεση και εντός, και εκτός έδρας. Παντού υπάρχει πίεση. Ακόμα και στην προπόνηση. Υπάρχει πίεση και για το αυριανό παιχνίδι, είμαστε όμως μαθημένοι για να την αντέχουμε και να την ελέγξουμε στη ρεβάνς.

Photo credits: ACTION IMAGES

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ