ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βίκτορ για όλα τα... γούστα!

Βίκτορ για όλα τα... γούστα!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακούθα έχει ως “βάση” το 4-4-2, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα “κολλήσει” κιόλας στο συγκεκριμένο σύστημα. Στο Βέλγιο ξεκίνησε ήδηνα δουλεύει το 4-3-3.

Στη συνέντευξη που είχε δώσει ο Βίκτορ στους απεσταλμένους δημοσιογράφους στην Αυστρία, είχε ξεκαθαρίσει ότι ο κόσμος δεν θα δει φέτος έναν προβλέψιμο Ολυμπιακό. Κάποιες φορές θα χρειαστεί να παίξει φουλ επίθεση και φουλ πρέσινγκ ψηλά. Κάποιες άλλες θα απαιτηθεί να πάει πιο συντηρητικά και να περιμένει τον αντίπαλο ακόμα και πίσω από τη σέντρα, έτσι ώστε να χτυπήσει με αντεπιθέσεις.

Ο Ισπανός τεχνικός είχε ξεκαθαρίσει ότι το 4-4-2 θα είναι η “βάση” του φετινού Ολυμπιακού. Ένα 4-4-2 χωρίς την παρουσία δύο επιθετικών. Δηλαδή δεν θα παίξουν για παράδειγμα μαζί οι Ιντέγιε και Πουλίδο. Τον Φορτούνη ή τον Τσόρι, ανάλογα με τον ποιον θα έχει στο βασικό σχήμα,θα έχει ως κρυφό κυνηγό δίπλα στον επιθετικό που θα επιλεχθεί για την κορυφή.

Ήδη έχει συζητήσει και με τον Φορτούνη, και με τον Τσόρι για τους νέους ρόλους που έχει σκοπό να τους αναθέσει. Τους έχει εξηγήσει ότι φέτος θέλει να τους βλέπει να πατάνε ακόμα περισσότερο περιοχή, να παίζουν ακόμα πιο κοντά στον σέντερ φορ. Κάτι σαν "ψευτοεννιάρια"!

Ο Βίκτορ λοιπόνείχε πειότι θα δουλέψει πάνω και σε άλλα σχήματα και συστήματα. Όπως για παράδειγμα στο 4-3-3. Στην πρώτη προπόνηση επί βελγικού εδάφους αποφάσισε να ασχοληθεί με ένα πιο αμυντικογενές σχήμα. Με τριάδα στα χαφ τον Μιλιβόγεβιτς (μπροστά από τα στόπερ) και τους Μανιάτη – Μπουχαλάκη σε ένα σχηματισμό τριγώνου.

Ασχολήθηκε δηλαδή με ένα πιο συντηρητικό σχήμα, ένα πιο μαζεμένο, ένα σύστημα που θα έχει αρκετά τρεξίματα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, αλλά θα υστερεί στο κομμάτι της ανάπτυξης από τον άξονα. Θα λείπει δηλαδή ο “μαέστρος” στα χαφ, είτε αυτός λέγεται Φορτούνης, είτε Τσόρι.

Μάλιστα, τον Φορτούνη τον είχε σε ρόλο αριστερού εξτρέμ. Σε μία θέση που γενικότερα πέρσι δεν έβγαλε και μάτια. Άλλωστε, το παραδεχόταν και ο Σίλβα ότι περισσότερα έχανε παρά κέρδιζε, τοποθετώντας τον Φορτούνη στα πλάγια.

Δοκιμές όμως είναι όλα αυτά. Τριάδα με αμυντικογενείς χαφ το πολύ-πολύ να δούμε σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Όπως είχε κάνει πέρσι και ο Σίλβα, τοποθετώντας ακόμα και τον Σαλίνο σε ρόλο αμυντικού χαφ στο παιχνίδι με την Μπάγερν στο Καραϊσκάκη για να "φορτώσει" τον άξονα. Επίσης, στο Μόναχο είχαν παίξει μαζί οι Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι και Καμπιάσο.

Η ουσία είναι ότι δύο εβδομάδες έχουν συμπληρωθεί από την έλευση του Βίκτορ και ήδη οι παίκτες έχουν αρχίσει να διαπιστώνουν ότι ο προπονητής τους είναι ένας άνθρωπος που δεν θέλει να “κολλήσει” με ένα σύστημα ή με μία φιλοσοφία πάνω στην τακτική. Είναι ολοφάνερο ότι θα προσαρμόζει τα πλάνα της ομάδας του ανάλογα με τους αντιπάλους και τις καταστάσεις που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια των αγώνων.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ