ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βίκτορ: "Έχω την ενδεκάδα στο μυαλό μου"

Βίκτορ: "Έχω την ενδεκάδα στο μυαλό μου"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Βίκτορ Σάντσεθ, στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τον αγώνα με την Χαποέλ Μπέερ Σεβά τόνισε ότι το πιο σημαντικό είναι να μην δεχθεί γκολ η ομάδα του.

Λίγες ώρες απέμειναν για το επίσημο ντεμπούτο του Βίκτορ Σάντσεθ ως τεχνικού του Ολυμπιακού με τον Ισπανό να βρίσκεται για πρώτη φορά στον πάγκο της ομάδας σε αναμέτρηση στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Ο Ισπανός προπονητής δήλωσε έτοιμος όπως έτοιμη είναι όπως υποστήριξε και η ομάδα του για την αναμέτρηση της Τετάρτης με την Χαποέλ Μπέερ Σεβά.

Ο νεαρός προπονητής σημείωσε πως αρχικά η ομάδα του θα πρέπει να προσέξει ώστε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και εν συνεχεία να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα.

Επίσης απάντησε σε ερώτηση για την χρησιμοποίηση του Κώστα Φορτούνη αλλά και τα δυνατά στοιχεία της ομάδας από το Ισραήλ.

Πώς περιμένετε την επιστροφή του στο Καραϊσκάκη ως πρώτος προπονητής της ομάδας; Και επίσης θα θέλαμε να αναφερθείτε στον βαθμό ετοιμότητας του Ολυμπιακού.
"Από συναισθηματικής άποψης θα είναι πολύ όμορφη στιγμή. Ηδη από προχθές που κάναμε στο Καραϊσκάκη για να δοκιμάσουμε τον αγωνιστικό χώρο, ένα συναίσθημα απίστευτης χαράς με πλημμύρισε. Είμαστε ανυπόμονοι να παίξουμε μπροστά στον κόσμο μας. Αλλά όλα αυτά δεν είναι αρκετά. Θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε όλα αυτά, για να μας δώσουν θετική ενέργεια και να προχωρήσουμε στους στόχους μας.

Το πάθος και όλα αυτά τα συναισθήματα είναι πολύ σημαντικά στο ποδόσφαιρο. Οι φίλαθλοι δίνουν ενέργεια και οι παίκτες παίρνουν δύναμη. Όλοι πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να έχουμε αυτό το πάθος που χρειάζεται για να κερδίσουμε αυτό τον ποδοσφαιρικό αγώνα".

Έχετε ως στόχο παιχνιδιού μία νίκη με καλή εμφάνιση ή πιστεύετε ότι από το πρώτο ματς μπορείτε να καθαρίσετε την πρόκριση;
"Αυτό που έχουμε στο μυαλό μας είναι να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Όμως σε νοκ άουτ ματς, ένα καλό αποτέλεσμα στο πρώτο ματς δεν είναι αρκετό. Θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι αν πάρουμε ένα τέλειο αποτέλεσμα στο πρώτο ματς, υπάρχει και η ρεβάνς.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, να εκμεταλλευτούμε το παιχνίδι στην έδρα μας. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να δεχτούμε γκολ στην έδρα μας και να βάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερα τέρματα. Θέλουμε στο δεύτερο παιχνίδι να έχουμε το πάνω χέρι".

Έχετε καταλήξει στην ενδεκάδα ή περιμένετε κάτι την τελευταία στιγμή;
"Έχουμε ξεκάθαρη την άποψή μας για την αυριανή ενδεκάδα. Ελπίζουμε να μην συμβεί τίποτα από σήμερα εώς αύριο. Έχουμε αποφασίσει ποιοι θα παίξουν".

Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί του αγώνα;
"Η εμπειρία μου στον χώρο του ποδοσφαίρου μου έχει μάθει να μην πιστεύω στις ετικέτες του φαβορί. Δεν υπάρχει κανένα νόημα να σκέφτεται ένας προπονητής ποιος είναι το φαβορί. Αυτό είναι χρήσιμο για τους δημοσιογράφους. Για εμάς δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο.

Έχει αποδειχθεί ότι οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να κερδίσει σε όλα τα γήπεδα οποιονδήποτε. Δεχόμαστε όμως την ευθύνη ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλος σύλλογος που έχει την υποχρέωση να παίξει στη φάση των ομίλων. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να είμαστε απόλυτα έτοιμοι στα προκριματικά".

Ποιο είναι το στοιχείο που θα πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός για να πάρει σκορ πρόκρισης και τι σας ανησυχεί από την Χάποελ;
"Όπως είπα στην αρχή, το πιο σημαντικό να μην δεχτούμε γκολ. Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα είναι ότι είναι καλή στις αντεπιθέσεις. Αυτό λοιπόν που γνωρίζουμε από τη πρώτη στιγμή είναι ότι μάθαμε πώς δουλεύει πολύ καλά αμυντικά και γνωρίζει το παιχνίδι που θέλει να παίξει και να χτίσει πολύ σωστά.

Είναι μία ομάδα πολύ ισορροπημένη, γιατί στο πρωτάθλημά τους είναι η ομάδα με τα λιγότερα γκολ που έχει δεχτεί και η δεύτερη ομάδα στην επίθεση. Για εμάς το πιο σημαντικό είναι να μην δεχτούμε γκολ αύριο και να βάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ. Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε ισορροπημένοι στην άμυνα και την επίθεση".

Τις τελευταίες μέρες το κυριότερο θέμα συζήτησης ήταν για το πού θα πρέπει να αγωνίζεται ο Φορτούνης. Θα θέλαμε την άποψή σας.
"Ο Φορτούνης έχει δείξει στη διάρκεια της καριέρας του ότι μπορεί να παίζει σε διάφορες θέσεις. Έχει δοκιμαστεί πολλές φορές και μπορεί να βοηθήσει εξίσου την ομάδα του. Εκείνος νιώθει άνετα, οπουδήποτε του ζητηθεί μπορεί να προσφέρει με τον καλύτερο τρόπο και αυτό είναι κάτι που δεν μας ανησυχεί. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό που έχουμε ένα ρόστερ που πολλοί από τους παίκτες μας είναι πολυτάλαντοι.

Ένας από αυτούς είναι ο Φορτούνης, άλλος ο Τσόρι. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς, γιατί μας βοηθάει να αναπτύσσουμε το παιχνίδι μας με πολλούς τρόπους. Κάτι που δεν είναι άνετο για εμάς είναι ότι τις τελευταίες μέρες έχουμε δουλέψει πολύ για τα προκριματικά. Κάποιοι έχουν δουλέψει σκληρά στη φυσική κατάσταση και αυτό που τους κάνει να νιώθουν κούραση και πόνο. Αυτή η κούραση τους αρέσει γιατί νιώθουν έτοιμοι για την αυριανή προετοιμασία".

Οι προηγούμενες αναμετρήσεις με ομάδες από το Ισραήλ δεν ήταν επιτυχείς και αν σας προβληματίζει το γεγονός ότι δεν είχε και καλές διαιτησίες.
"Οι στατιστικές και όλες αυτές οι ιστορίες δεν εξυπηρετούν εμάς. Ίσως εξυπηρετεί ανθρώπους που κάθονται στην καρέκλα τους. Είναι άχρηστο να σκεφτόμαστε τέτοια πράγματα. Δεν ξοδεύουμε καθόλου ενέργεια σε στατιστικά του παρελθόντος. Ξοδεύουμε όλη μας την ενέργεια για το αυριανό παιχνίδι".

Τσόρι: "Να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες"

Τους παίκτες του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο Τσόρι ο οποίος στάθηκε στην επιθυμία που έχουν όλοι οι παίκτες των "ερυθρόλευκων" ώστε να βρεθούν και πάλι στους ομίλους του Champions League. Ο Αργεντινός υποστήριξε πως τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες του είναι έτοιμοι να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό να πετύχει τον στόχο του.

Η επιθυμία των παικτών για μία συμμετοχή στους ομίλους του Champions League είναι ικανή για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν και δεδομένο ότι ο αντίπαλος είναι μία ομάδα που δεν είναι και ιδιαιτέρως γνωστή;
"Πιστεύω ότι οι παίκτες έχουν πάντα την όρεξη και την επιθυμία να παίρνουν μέρος στους ομίλους του Champions League και να αγωνιστούν σε αυτούς. Πιστεύω ότι έχουμε την όρεξη, έχουμε κάνει καλή προετοιμασία, μέρα με τη μέρα βελτιωνόμαστε. Αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Πρέπει να είμαστε έξυπνοι, να δώσουμε το 100%, να ξεπεράσουμε σε επίπεδο τον αντίπαλό μας και να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες για να φτάσουμε στο στόχο μας".

Στα δικά μας μάτια ο όλος προκριματικός μοιάζει ως ένα ταξίδι στο άγνωστο. Έχεις εικόνα για την Χάποελ;
"Έχουμε δουλέψει αρκετά για αυτό το παιχνίδι, έχουμε αρκετές πληροφορίες για να μπορέσουμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας. Έχουμε δουλέψει πάνω σε αυτό, έχουμε δει εικόνες και βίντεο και επομένως είμαστε έτοιμοι για αύριο".

Βίκτορ: "Έχω την ενδεκάδα στο μυαλό μου"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Έχοντας συνηθίσει κάθε χρόνο να παίζετε κατευθείαν στους ομίλους του Champions League, πόσο δύσκολο είναι να προσαρμοστείτε φέτος στη νέα τάξη πραγμάτων και να οδηγήσετε τον Ολυμπιακό ξανά στους ομίλους;
"Δεν έχει να κάνει με την προσαρμογή, αν είναι εύκολο ή δύσκολο. Σημασία έχει ότι αυτό έπρεπε να κάνουμε και πρέπει να το δεχτούμε. Αν υπάρχει επιθυμία να βρεθούμε στους ομίλους, θα πρέπει να ξεπεράσουμε αυτές τις δυσκολίες".

Στο αυριανό ματς ο Ολυμπιακός έχει έναν παίκτη για την κορυφή της επίθεσης, τον Ιντέγιε. Εσύ είσαι προετοιμασμένος να παίξεις ακόμα και στην κορυφή αν και εφόσον χρειαστεί, κάτι που το είχες κάνει στη Ρωσία;
"Ως ομάδα είμαστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε, επομένως και εγώ έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για οτιδήποτε εξυπηρετεί τις ανάγκες της ομάδας. Εξαρτάται από τις σκέψεις και τις επιθυμίες του προπονητή μας, όμως, ως ομάδα είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε σε οποιαδήποτε θέση και όποτε χρειαστεί".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ