ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βέργος, Λάτσι και Βούρος για προετοιμασία

Βέργος, Λάτσι και Βούρος για προετοιμασία

Τρεις ποδοσφαιριστές της Κ-20, οι Βέργος, Λάτσι και Βούρος είναι πιθανόν να συμπεριληφθούν στην αποστολή του Ολυμπιακού που θα ταξιδέψει στο Ζέεφελντ για το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Η σεζόν δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί για τον Ολυμπιακό, καθώς απομένουν 3 ματς για το πρωτάθλημα και 2 ακόμη για το Κύπελλο (ο επαναληπτικός ημιτελικός του 0-3 της Ριζούπολης με τον Απόλλωνα και ο τελικός με Ηρακλή ή Ξάνθη), ωστόσο ο σχεδιασμός ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου μπαίνει σε ράγες σιγά σιγά.

Και μπορεί το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να στρέφεται στις προσθαφαιρέσεις που επίκεινται στο ρόστερ, όμως... ζωή υπάρχει και στην ομάδα Νέων, όπου υπάρχουν τρεις ποδοσφαιριστές που πραγματοποιούν εξαιρετική χρονιά και είναι υποψήφιοι να πάρουν μέρος στην καλοκαιρινή προετοιμασία, το βασικό στάδιο της οποίας θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 22 Ιουλίου στο Ζέεφελντ.

Πρόκειται για τους Νίκο Βέργο, Γιάννη Λάτσι και Πραξιτέλη Βούρο, τρεις παίκτες που αποτελούν βασικά γρανάζια της Κ-20 του Βασίλη Βούζα.

Η μηχανή του γκολ, Νίκος Βέργος

Ο Βέργος το 2008 δεν πρόλαβε τις ημερομηνίες για την μπλε κάρτα και την μετακίνηση του στην Masia, την περίφημη Ακαδημία της Μπαρτσελόνα και λίγους μήνες αργότερα οι κεραίες του Ολυμπιακού έμαθαν για το ταλέντο από το Κιλκίς και απέκτησαν τον νεαρό φορ με συνοπτικές διαδικασίες.

Την περσινή σεζόν ο Βέργος πέτυχε το πρώτο του επίσημο τέρμα με τα "ερυθρόλευκα" σκοράροντας στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης στις 26 Μαρτίου (ήττα 2-1 για τον Ολυμπιακό - είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο 19χρονος επιθετικός), ενώ έκανε και ευρωπαϊκό ντεμπούτο, αγωνιζόμενος ως αλλαγή στο Old Trafford απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους "16" του Champions League.

Την φετινή περίοδο η παρουσία του με την Κ-20 είναι εντυπωσιακή. Έχει σκοράρει 22 φορές στο πρωτάθλημα υποδομών της Super League, με τα τέρματα του να έχουν επιτευχθεί απέναντι στις 10 από τις 17 ομάδες της διοργάνωσης.

Τα περισσότερα γκολ τα έχει βάλει απέναντι στην Κέρκυρα (4) ενώ τον ίδιο αριθμό τερμάτων έχει και απέναντι στον ΟΦΗ αλλά σε δυο αγώνες. Ακολουθεί ο Λεβαδειακός και ο Παναιτωλικός (2 ματς) με 3 γκολ και με 2 ο Ατρόμητος Αθηνών και ο ΠΑΣ Γιάννινα. Από ένα γκολ έχει πετύχει κόντρα στη Βέροια, στον Παναθηναϊκό, στον ΠΑΟΚ και στον Εργοτέλη.

Ο Ολυμπιακός έχει να παίξει άλλα 8 παιχνίδια στο Πρωτάθλημα με αντιπάλους τον Πανιώνιο (2 φορές), τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ, τον Ατρόμητο, την Βέροια, την Καλλονή και τον Πλατανιά και έτσι ο Νίκος Βέργος θα έχει την ευκαιρία να αυξήσει και τα γκολ του αλλά να βάλει και νέες ομάδες στον κατάλογο εκείνων κόντρα στις οποίες έχει σκοράρει. Αναλυτικά η λίστα με τις ομάδες κόντρα στις οποίες έχει σημειώσει γκολ:

  • Κέρκυρα (4 γκολ)
  • ΟΦΗ (2+2: 4 γκολ)
  • Λεβαδειακός (3 γκολ)
  • Παναιτωλικός (2+1: 3 γκολ)
  • Ατρόμητος (2 γκολ)
  • ΠΑΣ Γιάννινα (2 γκολ)
  • Παναθηναϊκός (1 γκολ)
  • ΠΑΟΚ (1 γκολ)
  • Βέροια (1 γκολ)
  • Εργοτέλης (1 γκολ)

Ο Βέργος είχε εξαιρετική παρουσία και στο Youth League της UEFA, όπου κόντρα σε Γιουβέντους, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μάλμε και Σαχτάρ Ντόνετσκ σκόραρε συνολικά 5 φορές. Ο 19χρονος φορ έπαιξε για 2η συνεχόμενη χρονιά στο Youth League και έχει πετύχει 7 γκολ.

Οι ευρωπαϊκές εμφανίσεις του Βέργου δεν πέρασαν απαρατήρητες από την Άντερλεχτ, η οποία κινήθηκε για την απόκτηση του παίκτη αλλά βρήκε κλειστές τις πόρτες του Ολυμπιακού. Ο νεαρός άσος είχε πάρει μέρος και στην περσινή προετοιμασία του Ολυμπιακού στο Ζέεφελντ.

Ο πολυθεσίτης, Γιάννης Λάτσι

Φέτος κάνει ιδιαίτερη αίσθηση με τις εμφανίσεις του και έχει ένα ιδιαίτερο προσόν: μπορεί να παίξει σχεδόν παντού! Μέχρι στιγμής έχει ανταποκριθεί τόσο σαν πλάγιος μπακ, όσο και σε όλες τις θέσεις του άξονα της μεσαίας γραμμής. Είτε σαν "6άρι", είτε σαν "8άρι" ή "10άρι". Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ο Βασίλης Βούζας τον χρησιμοποιεί κυρίως ως επιτελικό χαφ, όπου εντυπωσιάζει με την ωριμότητα στο παιχνίδι του. Πρεσάρει, σκοράρει και δημιουργεί για τους συμπαίκτες του.

Όπως και ο Νίκος Βέργος, έτσι και ο Γιάννης Λάτσι πραγματοποίησε καταπληκτικές εμφανίσεις στο Youth League, ολοκληρώνοντας το τουρνουά με 4 γκολ και 1 ασίστ.

Συμπεριλήφθηκε στην αποστολή των Πειραιωτών στον επαναληπτικό του Κυπέλλου απέναντι στον Τύρναβο, είναι διεθνής με τις Ελπίδες της Αλβανίας και οι πύλες της πρώτης ομάδας πιθανότατα θα ανοίξουν για τον Λάτσι, σε πρώτη φάση τουλάχιστον όσον αφορά την παρουσία του στην καλοκαιρινή προετοιμασία.

Ήρεμη δύναμη ο Βούρος

Αγωνίζεται ως στόπερ και μεγάλο προσόν του είναι η ηρεμία με την οποία αγωνίζεται, όπως και η ικανότητα του να "διαβάζει" το παιχνίδι με αποτέλεσμα οι τοποθετήσεις του να είναι ιδανικές.

Ο Βασίλης Βούζας τον έχει πάντα στα βασικά του πλάνα και πως θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά, από την στιγμή που την φετινή σεζόν ο 20χρονος στόπερ έχει πέντε παιχνίδια ως βασικός με την πρώτη ομάδα. Όλα για το Κύπελλο Ελλάδας, με 90λεπτες συμμετοχές, όπου είχε εξόχως ικανοποιητικές παρουσίες και μια ασίστ με το κεφάλι.

Ο Βούρος έχει ακόμη μια εμφάνιση σε επίπεδο πρωταθλήματος, όταν πέρασε ως αλλαγή και αγωνίστηκε για 11 λεπτά στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΛ Καλλονής. Μάλιστα αυτό είχε συμβεί κατόπιν απαίτησης του κόσμου των γηπεδούχων!

Ο νεαρός στόπερ, με ύψος 183 εκατοστά, κατάγεται από την Μυτιλήνη και κατά την διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου οι φίλοι της Καλλονής φώναξαν ρυθμικά το όνομα του, προτρέποντας τον Μίτσελ να τον περάσει στον αγωνιστικό χώρο. Ο τότε τεχνικός του Ολυμπιακού γύρισε προς την εξέδρα και έγνεψε καταφατικά το κεφάλι του, ικανοποιώντας την... λαϊκή απαίτηση!

Ο Πραξιτέλης Βούρος το 2013 υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Το καλοκαίρι έχει πολλές πιθανότητες να δώσει το παρών, όπως και πέρσι άλλωστε, στην προετοιμασία που θα πραγματοποιηθεί στο Ζέεφελντ, εκεί όπου θα έχει την ευκαιρία να πείσει τον Βίτορ Περέιρα για τις δυνατότητες του.

Την Δευτέρα 27/4 στο Ρέντη η Σχολή Καλιφόρνια

Τα στελέχη, οι προπονητές και ποδοσφαιριστές της Σχολής του Ολυμπιακού από τις ΗΠΑ έρχονται στο Προπονητικό Κέντρο των "ερυθρολεύκων" για εκπαίδευση.

Λίγους μήνες μετά από την έναρξη της συνεργασίας με την FC Impact για την δημιουργία Σχολής Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού στην Καλιφόρνια (Λος Άντζελες), οι άνθρωποι της Σχολής έρχονται από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα με σκοπό να εκπαιδευτούν αλλά και να γνωρίσουν καλά τον Ολυμπιακό.

Την Δευτέρα 27/4 ο επικεφαλής της Σχολής κ. Φρουσιάκης μαζί με όλους τους προπονητές της αλλά και κάποιους επίλεκτους ποδοσφαιριστές, θα περάσουν την... πύλη του Αθλητικού Κέντρου στο Ρέντη! Στην πολυήμερη παραμονή τους στον Πειραιά θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις προπονητικές εγκαταστάσεις και να δουν τους χώρους προπονήσεων της πρώτης ομάδας και της Ακαδημίας.

Οι προπονητές της Σχολής θα επιμορφωθούν από τους προπονητές της Ακαδημίας του Ολυμπιακού και θα πάρουν και τον προπονητικό προγραμματισμό της Ακαδημίας, πάνω στον οποίο θα δουλέψουν στην Καλιφόρνια. Ακόμη οι επίλεκτοι παίκτες θα αξιολογηθούν και θα συμμετάσχουν σε προπονήσεις των αγωνιστικών τμημάτων για να διαπιστωθεί το επίπεδο και η διαφορά ανάμεσα στο ποδόσφαιρο της Ελλάδος και αυτό των ΗΠΑ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ