ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βεργέτης: "Σίγουρο το γκολ, προσοχή στην κόντρα επίθεση!"

Βεργέτης: "Σίγουρο το γκολ, προσοχή στην κόντρα επίθεση!"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Στάικος Βεργέτης ανέλυσε την απόψινη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ, στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό", με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη.

Στην εκπομπή "Το 10 το κακό", με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη στον Sport24 Radio 103,3 μίλησε ο πρώην τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης, Στάικος Βεργέτης, αναλύοντας την απόψινη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ για τους "32" του Europa League.

Ακόμα μίλησε για την εμπειρία του να παρακολουθεί αυτή την περίοδο τις προπονήσεις της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, ενώ εστίασε στις διαφορές των προπονήσεων στην Ισπανία σε σχέση με την Ελλάδα.

Για την Λα Κορούνια: "Είναι ίδιο με την Τρίπολη το κλίμα. Είναι ωραία πόλη".

Για τον προπονητή της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και τις συνθήκες που επικρατούν στην ομάδα: "Προπονητής είναι ο Βίκτορ. Πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, πρώην συνεργάτης του Μίτσελ τον Ολυμπιακό. Είναι οργανωμένη ομάδα, προπονείται σε ένα καλό περιβάλλον. Δουλεύουν απερίσπαστοι και συγκεντρωμένοι σε αυτό που έχουν να κάνουν".

Για τη διαφορά που υπάρχει στο επίπεδο των προπονήσεων: "Είναι η ερώτηση που ακούω συνέχεια. Η απάντηση είναι η ίδια. Είναι ο ρυθμός και η ταχύτητα που υπάρχει λόγω των παικτών Δεν υπάρχει τεράστια διαφορά στην προπονητική διαδικασία. Τουλάχιστον η νέα γενιά των Ελλήνων προπονητών είναι πολύ κοντά. Οι παίκτες κάνουν την διαφορά. Ο ρυθμός των προπονήσεων είναι πιο ψηλός γιατί οι παίκτες μπορούν να αντεπεξέλθουν".

Για το αν το ποδόσφαιρο που βλέπουμε στην Ελλάδα φταίει η φυσική κατάσταση των ομάδων: "Η φυσική κατάσταση διαφέρει από ομάδα σε ομάδα. Το θέμα είναι ότι οι παίκτες είναι έτσι μαθημένοι από τις ακαδημίες τους, να παίζουν γρήγορα κοντρόλ και πάσα. Το έχουν μάθει από μικρά παιδιά. Οι διαφορές εντοπίζονται στις ακαδημίες. Παρακολουθώ τις ακαδημίες. Η οργάνωση της προπόνησης δεν διαφέρει από εμάς. Ο τρόπος εκτέλεσης είναι καλύτερος. Την ώρα της προπόνησης δεν ακούς τίποτα. Μόνο εκτελούν. Δεν υπάρχει δυσφορία, ούτε μιλάνε στον συμπαίκτη του".

Για τον αγώνα Ολυμπιακός – Άντερλεχτ: "Σε ένα σημείο μόνο θα σταθώ. Το χάσιμο της μπάλας πρέπει να το προσέξει. Είμαι σίγουρος ότι μπορεί να βάλει γκολ. Όπως διαμορφώθηκε το σκορ, πρέπει να δουλέψει στην αντίδραση του, όταν θα χάσει την μπάλα. Παίζουν πολύ σωστά την επιθετική τους μετάβαση. Ο Ολυμπιακός πρέπει να προσέξει την αμυντική τους μετάβαση. Είμαι σίγουρος ότι θα βάλει γκολ, αλλά να μην δεχτεί γι” αυτό εστιάζω εκεί. Πρέπει να πιέσει ψηλά, αλλά να προσέξει το αλλοπρόσαλλο. Εκεί πρέπει να προσέξει. Γκολ θα βάλει σίγουρα."

Για το πως γίνεται η Άντερλεχτ να μην έχει δεμένη ομάδα, αλλά παίκτες της να ετοιμάζονται να πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο: "Οι παίκτες εκεί προπονούνται πάρα πολύ καλά στην φυσική κατάσταση. Μετά στην τεχνική, με αποτέλεσμα να είναι πολύ καλοί. Στην τακτική υστερούν. Γι” αυτό έχουν το αλλοπρόσαλλο. Μπορεί ένας παίκτης να χρειαστεί να κάνει μία κούρσα 40 μέτρων και να χρειαστεί να την κάνει πάλι το ίδιο καλά. Δεν έχουν πολλούς τραυματισμούς, προπονούνται πολύ καλά. Τους λείπει η τακτική".

Για το αν έχει μάθει ο Ολυμπιακός να παίζει νοκ – άουτ ματς: "Η συνήθεια αφορά τον σύλλογο. Για πολλούς μήνες να παίζει μεσοβδόμαδα. Το θέμα είναι οι παίκτες είναι συνηθισμένοι να μπαίνουν στην διαδικασία; Ο παίκτης που θα έρθει θα έχει μάθει να παίζει Τετάρτη – Κυριακή ή μόνο μία φορά την εβδομάδα".

Για το αν μπορούν να συνυπάρξουν Φορτούνης και Ντομίνγκες: "Είναι διττή η έννοια, έχει καλό και κακό. Από την μία ανεβάζεις την ποιότητα σου, από την άλλη σε ένα ματς που θες τρεξίματα, προτιμάς να βάλεις έναν εξτρέμ που θα τρέξει την πλευρά. Από εκεί και πέρα αυτό το ξέρει ο προπονητής. Ότι και να λέμε οι τριγύρω, δεν είμαστε εκεί. Εμείς κρίνουμε τα χαρακτηριστικά της θέσης. Ο προπονητής είναι αρμόδιος, αν πάρει το ρίσκο, θα κοιτάξει να το καλύψει".

Για την φετινή Super League : "Στο φετινό πρωτάθλημα, δεν μου αρέσει η απόσταση από τον πρώτο, αλλά και από τις ομάδες που πέφτουν. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Χάνονται τα δύο από τρία ενδιαφέροντα. Το τρίτο είναι η πεντάδα, εκεί ίσως έχει μείνει ακόμα. Ας ελπίσουμε οι ομάδες να ενισχυθούν ποιοτικά για να υπάρχει ενδιαφέρον και στα τρία επίπεδα."

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ