ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βαλβέρδε: "Περήφανος και δικαιωμένος"

Βαλβέρδε: "Περήφανος και δικαιωμένος"

Η μεγάλη νίκη κόντρα στην Άρσεναλ δεν έδωσε την πρόκριση στον Ολυμπιακό, αλλά ο Βαλβέρδε παρά την απογοήτευση του, χαρακτήρισε τον εαυτό του περήφανο και δικαιωμένο. Τι είπε στους ποδοσφαιριστές του.

Αυτή η νίκη κόντρα στους "κανονιέρηδες" ήταν τεράστια, αλλά αφήνει πικρή γεύση στους "ερυθρολεύκους", κάτι που παραδέχτηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Ισπανός δεν θέλει να πει δικαιολογίες για την ανετοιμότητα της 1ης αγωνιστικής με την Μαρσέιγ, ούτε τα έριξε στη τύχη αν και τόνισε πως παίζει σημαντικό ρόλο. Απλά, είπε πως είναι περήφανος για την ομάδα του και δικαιωμένος από την πορεία στο Champions League.

"Μείναμε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά πρέπει να είμαστε περήφανοι για την ομάδα. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι κόντρα στην Άρσεναλ που δεν μας χάρισε τίποτα. Ήταν σκληρός ο τρόπος που αποκλειστήκαμε, γιατί ξέραμε πως η Ντόρτμουντ ήταν μπροστά και στο τέλος μάθαμε πως έχασε. Είμαστε όμως πολύ ικανοποιημένοι από την απόδοσή μας".

Για το αν άξιζε να περάσει ο Ολυμπιακός: "Το να μιλάμε για δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο δεν έχει νόημα. Γιατί και η Μαρσέιγ τα έπαιξε όλα στο τέλος γιατί έκανε ένα κακό παιχνίδι μ' εμάς. Εγώ ως προπονητής του Ολυμπιακού πιστεύω πως άξιζε να περάσουμε, όμως αυτό θα έλεγε κάθε προπονητής για την ομάδα του. Στο ποδόσφαιρο δεν ισχύει η έννοια της δικαιοσύνης αλλά της επιτυχίας εκείνη τη στιγμή. Είναι ανόητο να πούμε αυτό. Ίσως μας κόστισε πολύ η ήττα από την Μαρσέιγ και η ήττα στην Άρσεναλ. Παλεύαμε για την πρόκριση ενώ είχαμε χάσει τα δύο πρώτα παιχνίδια που ήταν σημαντικά".

Για το αν συμφωνεί με τον Βενγκέρ πως ο Ολυμπιακός πλήρωσε το τίμημα της ανετοιμότητας του πρώτου αγώνα: "Μας στοίχισε ότι χάσαμε στο πρώτο ματς και ήταν το πρώτο επίσημο μετά από 4-5 μήνες, αλλά χάσαμε στο Λονδίνο και στο Ντόρτμουντ. Όλα αυτά μας κράτησαν εκτός συνέχειας. Αν το ποδόσφαιρο κρατούσε 85' και όχι 90' θα ήμασταν στο επόμενο γύρο. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Παρόλα αυτά το γεγονός πως πήγαμε για την πρόκριση μέχρι τη τελευταία στιγμή ενώ χάσαμε τα δύο πρώτα παιχνίδια, είναι μεγάλη επιτυχία".

Για τον Γιάννη Φετφατζίδη: "Δεν έπαιξε σήμερα. Ο Φετφατζίδης είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, πέτυχε ένα ωραίο και σημαντικό γκολ στην Μασσαλία. Μπορούσε να παίξει αλλά προτίμησα τον Αμπντούν. Είναι καλός, μας βοηθά πολύ, θα θέλαμε να είναι πιο δυναμικός στο τελείωμα των φάσεων, αλλά είμαστε ευχαριστημένοι που τον έχουμε μαζί μας".

Για το αν ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει περισσότερα στο Europa League. Μέχρι που μπορεί να φτάσει: "Είναι διαφορετική διοργάνωση γιατί έχει νοκ άουτ παιχνίδι. Χρειάζεται λίγη τύχη ή έστω να μην έχεις ατυχία. Θα μας άρεσε να κάνουμε καλή πορεία. Έχει ανοίξει μια νέα πόρτα για εμάς και θα δούμε μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε".

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έμεινε εκτός με 9 βαθμούς όπως και στο παρελθόν και αν πιστεύει στη τύχη: "Οι προπονητές θέλουν να ελέγχουν τα πάντα και όλους τους παράγοντες. Υπάρχει ένας παράγοντας που είναι που θα πάει η μπάλα, πως θα παίξει ένας ποδοσφαιριστής και αυτό λέγεται τύχη ή ατυχία. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Παίζει ρόλο γιατί είχαμε 15 ευκαιρίες σήμερα ενώ η Άρσεναλ 7, αλλά όποτε είχαν την μπάλα υπήρχε φόβος. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και γι' αυτό είναι ωραίο, γιατί δεν μπορείς να ελέγξεις τα πάντα."

Για την εμπειρία του ως προπονητής στο θεσμό του Champions League και αν αποτελεί προσωπική δικαίωση η καλή πορεία: "Νιώθω δικαιωμένος, αλλά η δικαίωση ενός προπονητή έρχεται κάθε μέρα. Ήταν σημαντικό το Champions League για εμάς γιατί θέλαμε να παίζαμε καλά και στις δύο διοργανώσεις. Στο Champions League τα καταφέραμε και πρέπει να είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και περήφανοι για την ομάδα μας".

Για το αν αυτή ήταν η πιο πικρή νίκη στην καριέρα του και αν είπε κάτι στους ποδοσφαιριστές του για να τους ανεβάσει ψυχολογικά: "Είναι αλήθεια πως απογοητευτήκαμε μόλις τελειώσαμε το ματς και είναι ανόητο γιατί είχαμε κερδίσει το ματς. Η απογοήτευση ηρθε για το πως ήρθε η νίκη της Μαρσέιγ επί της Ντόρτμουντ. Είμαι πεπεισμένος πως αύριο θα μας μείνει πως πήραμε μια μεγάλη νίκη κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα, που μας δυσκόλεψε. Αυτό που έκανα είναι να συγχαρώ τους παίκτες για την προσπάθεια και τη νίκη. Αυτό έκανε και ο πρόεδρος στα αποδυτήρια, αφού ό,τι είχαμε να κάνουμε το κάναμε τέλεια. Δεν μπορούσαμε όμως να ελέγξουμε τα πάντα και τι θα συμβεί στο άλλο παιχνίδι".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ