ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βαλβέρδε: "Ευγνώμων για όσα μου έχει προσφέρει η Ελλάδα"

Βαλβέρδε: "Ευγνώμων για όσα μου έχει προσφέρει η Ελλάδα"
INTIME SPORTS

Οι δηλώσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε μετά την παραλαβή του βραβείου για τον καλύτερο προπονητή. Τι είπε για το πρόγραμμα του Ολυμπιακού, τους στόχους της χρονιάς αλλά και γιατί υπάρχει φέτος έντονος ανταγωνισμός με τον Παναθηναϊκό.

Στο πλαίσιο της βράβευσής του από τον ΠΣΑΤ ως κορυφαίου προπονητή της περασμένης σεζόν, ο Ερνέστο Βαλβέρδε μίλησε στην κάμερα της Nova τονίζοντας ότι νιώθει ευγνώμων για όσα του έχει προσφέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Παράλληλα αναφέρθηκε στην μάχη του πρωταθλήματος επισημαίνοντας τους λόγους για τους οποίους είχε προβλέψει τον έντονο ανταγωνισμό με τον Παναθηναϊκό.

Αρχικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού δήλωσε: «Οι προπονητές που προερχόμαστε από το εξωτερικό, είμαστε ευγνώμονες που έχουμε δουλειά στην Ελλάδα και προσπαθούμε να συνεισφέρουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, γι' αυτό δηλώνω ευγνώμων για όσα μου έχει προσφέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Στη συνέχει ο Ερνέστο Βαλβέρδε αναφέρθηκε:

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Το είχα προβλέψει, από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν είχε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, διατήρησε τον ίδιο προπονητή και συνέχισε την καλή δουλειά, γι' αυτόν το λόγο είχα προβλέψει πως ο ανταγωνισμός θα ήταν πιο έντονος. Αυτό ακριβώς συμβαίνει. Πρόκειται για δριμεία και πολύ ωραία μάχη που θα κρατήσει μέχρι το τέλος».

Για τους στόχους του Ολυμπιακού: «Συμμετέχουμε σε τρεις διοργανώσεις. Υπάρχουν δυσκολίες και στις τρεις. Στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός θα παλέψει μέχρι τέλους. Από την πλευρά μας πρέπει και στις τρεις διοργανώσεις να εξαντλήσουμε τις πιθανότητές μας, προσπαθώντας να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, γνωρίζοντας πως δεν είναι πάντα εύκολο. Ωστόσο θα θέλαμε και στις τρεις διοργανώσεις να φτάσουμε στο τέλος. Θα δούμε τι θα συμβεί, αλλά αυτή είναι η υποχρέωσή μας. Είμαστε σε ένα μεγάλο σύλλογο κι είναι υποχρέωσή μας να παλεύουμε για όλους τους τίτλους».

Για τις ομάδες του πρωταθλήματος: «Μπορεί να μιλάω πολύ για τον Παναθηναϊκό, από τη στιγμή που είναι ο άμεσος αντίπαλός μας, ωστόσο υπάρχουν κι άλλες ομάδες: η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Ατρόμητος που κάνει καλή σεζόν, η Ξάνθη. Είναι ομάδες τις οποίες πρέπει να προσέχουμε...»

"Νταμπλ και όσο πιο μακρυά στην Ευρώπη"

Για το πρόγραμμα του Ολυμπιακού: «Όταν έχεις ένα ματς κάθε εβδομάδα, συγκεντρώνεσαι πολύ σε αυτό, αφιερώνεις όλο την ενέργειά σου εκεί. Την περασμένη σεζόν αυτό το ζήσαμε εμείς, γι' αυτό και ήμασταν τόσο δυνατοί στο πρωτάθλημα. Επομένως όταν έχεις περισσότερες υποχρεώσεις έχεις και μεγαλύτερες δυσκολίες. Παράλληλα όμως έχεις και μεγαλύτερη ικανοποίηση συμμετέχοντας σε περισσότερες διοργανώσεις».

Για την βράβευσή του: «Ο Ολυμπιακός ήταν πρωταθλητής την περασμένη σεζόν. Είναι λογικό οι ποδοσφαιριστές κι ο προπονητές να είναι ανάμεσα στους διακριθέντες. Πρόκειται για ομαδική δουλειά. Τώρα είμαι εδώ εγώ, ο Φετφατζίδης, ο Παπαδόπουλος, ο Τοροσίδης, ο Μιραλάς. Ωστόσο για να βρεθούμε εμείς σε αυτή τη γιορτή, υπάρχει ένα επιτελείο ανθρώπων που μας στηρίζει, στο πρόσωπό μας, τιμώνται τιμή όλοι όσοι εργάζονται στον Ολυμπιακό».

Για τα σχέδιά του: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα στο οποίο δεν επιτρέπεται να κάνεις μακρόπνοα σχέδια. Το ζεις ημέρα με την ημέρα. Κάθε εβδομάδα είναι και διαφορετική. Στόχος μας είναι να είμαστε πάντα νικητές, να κατακτήσουμε πρωτάθλημα και Κύπελλο, να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο μακριά στην Ευρώπη. Αλλά πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό που έχουμε ενώπιόν μας. Δεν πρέπει να κοιτάζουμε πιο μακριά»

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ