ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βαλβέρδε: "Ο Ολυμπιακός δεν σταματά ποτέ να με εκπλήσσει"

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (CHAMPIONS LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΒΑΛΒΕΡΔΕ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (CHAMPIONS LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΒΑΛΒΕΡΔΕ EUROKINISSI

Για τις στιγμές που έζησε στην Ελλάδα μίλησε ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος αναφέρθηκε στη σχέση του τόσο με τον ισχυρό άνδρα των Πειραιωτών, Βαγγέλη Μαρινάκη, όσο και για τον φετινό Ολυμπιακό.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε μίλησε στην εφημερίδα "Παραπολιτικά" και αναφέρθηκε στην επιστροφή του στην Ελλάδα ως προπονητής της Μπαρτσελόνα για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Τι είπε για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους Πειραιώτες ο Ισπανός κόουτς.

Ποιες είναι οι σκέψεις και τα συναισθήματά σας από την υποδοχή του επίσημου Ολυμπιακού και του κόσμου στο πρόσωπό σας;

"Ήταν απίστευτο, υπέροχο αυτό που συνέβη. Ο Ολυμπιακός τελικά δεν σταματά ποτέ να με εκπλήσσει, έστω κι αν έχω βιώσει αρκετές φορές ανάλογα συναισθήματα σε αυτό εδώ το γήπεδο. Για μένα η ομάδα αυτή ήταν ένα μεγάλο βήμα για την καριέρα και τη ζωή μου. Ήρθα εδώ όχι μόνο για να δουλέψω, αλλά και για να πετύχουμε σημαντικά πράγματα. Και πιστεύω ότι τα καταφέραμε. Πάντα με ευχαριστεί όταν βλέπω γύρω μου όλα αυτά τα γνώριμα πρόσωπα, που μου θυμίζουν όλα τα όμορφα πράγματα που έχω ζήσει εδώ ως προπονητής του Ολυμπιακού. Νίκες, φιέστες… Όμως σήμερα ήταν κάτι ξεχωριστό, αφού ως αντίπαλος προπονητής πρώτη φορά ζω κάτι τέτοιο. Οι φίλοι του Ολυμπιακού μού δείχνουν σε κάθε ευκαιρία την αγάπη τους κι εγώ τους το ανταποδίδω. Είναι αμοιβαίο. Μου δημιουργούν πραγματικά ένα απίστευτο συναίσθημα".

Ποιο είναι το στοιχείο που έχετε κρατήσει περισσότερο από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού;

"Είναι πάντα δίπλα στον Σύλλογο. Δεν ξεχνώ ότι, όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά, στήριζαν την ομάδα και είχαν καθοριστική συμβολή στο να επανέλθει στον δρόμο της και στο τέλος να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί".

Τι σημαίνουν για εσάς η Ελλάδα και ο Πειραιάς;

"Η Ελλάδα είναι μια χώρα που μου έχει δώσει πολύ μεγάλη αγάπη και είναι πάντα στην καρδιά μου. Όσο για τον Πειραιά, τον έχω μέσα μου σαν δεύτερο σπίτι μου. Ένα σπίτι γεμάτο από αγαπημένους φίλους, στο οποίο χαίρομαι πολύ να επιστρέφω".

Μαζί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη επαναφέρατε τον Ολυμπιακό στην κορυφή ύστερα από μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή της ιστορίας του. Πείτε μας δυο λόγια για την προσωπική σας σχέση.

Δεν είχαμε ποτέ την τυπική σχέση προέδρου - προπονητή. Πάνω απ’ όλα ήταν και είναι ένας καλός μου φίλος και ένας εξαιρετικός άνθρωπος".

Πώς βλέπετε τον Ολυμπιακό του κ. Μαρινάκη μετά την αποχώρησή σας;

"Μπορεί να μην παρακολουθώ καθημερινά την ομάδα γιατί ζω μακριά, ωστόσο είμαι σίγουρος ότι ο πρόεδρος κάνει τα πάντα για να μεγαλώνει ο Ολυμπιακός μέρα με τη μέρα, όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και σε όλα τα επίπεδα. Είμαι σε θέση να γνωρίζω πολύ καλά το πάθος και το όραμά του για τον Ολυμπιακό, αλλά και το ότι είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να τον βελτιώνει μέρα με την μέρα".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ