ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τρέχει για το σερί και τον σχεδιασμό του Γενάρη

SUPERLEAGUE / ÊÅÑÊÕÑÁ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÊÅÑÊÕÑÁ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το "3x6=18" είναι ο βασικός στόχος του Ολυμπιακού μέχρι την Κυριακή (17/12), την ίδια στιγμή όμως στο Λιμάνι τρέχουν τον σχεδιασμό του δεύτερου μισού της σεζόν. Οι ειλημμένες αποφάσεις και τα ερωτήματα που ψάχνουν απάντηση.

Μετά το ντέρμπι της Λεωφόρου και την ήττα από τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός είχε βάλει στόχο να ολοκληρώσει με σερί νικών τον πρώτο γύρο της Super League Σουρωτή. Και πλέον είναι ένα μόλις βήμα πριν τα καταφέρει.

Οι "ερυθρόλευκοι" με το 4-1 στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού έφτασαν τις πέντε συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και απομένει την Κυριακή (17/12, 15:00) το εμπόδιο του ΠΑΣ Γιάννινα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του "3x6=18" στην αυλαία του πρώτου γύρου της Super League.

Την ίδια στιγμή στο Λιμάνι τρέχουν τον σχεδιασμό του δεύτερου μισού της σεζόν, με... κλεφτές ματιές και στη νέα σεζόν. Είναι ήδη γνωστή η αποχώρηση μιας τετράδας (Μίλιτς, Καρσελά, Ζντιέλαρ, Καπίνο) και δεδομένο ότι υπάρχουν κι άλλοι που θα αποτελέσουν παρελθόν -για διαφορετικούς λόγους ο καθένας- τον Γενάρη.

Επιθυμία του Λεμονή και της διοίκησης να σχηματιστεί (μαζί με τις προσθήκες) μια 24άδα - 25άδα, που θα παλέψει ως το τέλος για τους εγχώριους τίτλους και κυρίως το πρωτάθλημα.

Αποφάσεις ειλημμένες υπάρχουν για κάποιες μεταγραφικές υποθέσεις του Γενάρη, ενώ για άλλες τα δεδομένα είναι ρευστά και μπορεί να αλλάζουν από μέρα σε μέρα. Ας δούμε τις πιο χαρακτηριστικές από αυτές.

ΑΠΟ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΝΕΝΑΝ

Στη θέση του τερματοφύλακα τα πράγματα είναι απλά: Καπίνο δεν υπάρχει πλέον στο κάδρο, ο Προτό συνεχίζει ως πρώτος και προαγωγή σε back up του Βέλγου έχει πάρει ο Χουτεσιώτης με τρίτο τον Σκαφίδα. Στο Λιμάνι πολύ θα ήθελαν την επιστροφή του Γιαννιώτη, αφού στην περίπτωση του είναι ξεκάθαρο πως έγινε λάθος.

Με την υποσημείωση ότι η "θυσία" του έγινε για να έρθει ο Προτό. Μοιάζει οξύμωρο, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Το θέμα είναι κατά πόσο υπάρχει νόημα να φύγει ο Γιαννιώτης από μια ομάδα όπου παίζει βασικός, βελτιώνεται συνεχώς και προσθέτει αγωνιστικά χιλιόμετρα στο κοντέρ του, για να επιστρέψει ως δεύτερος στον Ολυμπιακό.

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Υπό την έννοια ότι αυτό δεν εξυπηρετεί ούτε τον ίδιο τον παίκτη, αλλά ούτε και τους Πειραιώτες. Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν προχωρήσει η περίπτωση επιστροφής του Γιαννιώτη, τότε δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να βγάλει ο Ολυμπιακός τη σεζόν με τριάδα τους Προτό, Χουτεσιώτη, Σκαφίδα.

Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΗ

Στο αριστερό άκρο της άμυνας η λειψανδρία είναι δεδομένη αφού σχεδόν αποκλειστικά ο Λεονάρντο Κούτρης είναι αυτός που τραβά το κουπί, καθώς ο Χρβόγιε Μίλιτς αποδείχθηκε... φάντασμα.

Παρά τα -φυσιολογικά- σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του, ο Ελληνοβραζιλιάνος έχει ανταποκριθεί στην πίεση (ήδη έχει μπει στις μεταγραφικές λίστες ομάδων του εξωτερικού) αλλά κινδυνεύει να "κρεμάσει" αν δεν βρει συμπαραστάτες. Θέλει αριστερό μπακ ο Ολυμπιακός ή έστω έναν παίκτη που μπορεί να δώσει ανάσες εκεί στον Κούτρη.

Και εδώ υπάρχει το ενδεχόμενο μιας επιστροφής, αφού ο Χαράλαμπος Λυκογιάννης ενδιαφέρει τους Πειραιώτες (αλλά και ομάδες στην Αγγλία...), ενώ στη λίστα υπάρχει και ο Κριστιάν Γκανέα της Βιτόρουλ. Μην ξεχνάμε όμως ότι στα σκαριά είναι ο επαναπατρισμός του Βασίλη Τοροσίδη.

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΣΝΙΑ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Λυκογιάννης, Ελλάδα, Εθνική ICON

Και αν πραγματοποιηθεί, δίχως παράλληλα να σημειωθεί αποχώρηση παίκτη (Φιγκέιρας, Ελαμπντελαουί οι δύο δεξιοί μπακ του ρόστερ), τότε ίσως ένας εκ των Φιγκέιρας ή Τοροσίδη να δίνει ανάσες στον Κούτρη και η απόκτηση του αριστερού μπακ να πάει για το καλοκαίρι.

ΣΤΟΠΕΡ... ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Ο Βούκοβιτς είναι για... ξεφόρτωμα και οι Μποτία, Ένχελς, Σισέ, Νικολάου η τετράδα που θα κληθεί να βγάλει τη σεζόν. Ποσοτικά αρκετοί, ποιοτικά βγάζουν σχετικά άνετα ένα πρωτάθλημα όπως το ελληνικό. Θέμα εδώ θα μπορούσε να προκύψει μόνο στην περίπτωση του Μποτία.

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐËÁÔÁÍÉÁÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐËÁÔÁÍÉÁÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το συμβόλαιο του Ισπανού στόπερ ολοκληρώνεται τον προσεχή Ιούνιο και οι συχνοί μυϊκοί τραυματισμοί προβληματίζουν τους Πειραιώτες, που δεν θα έλεγαν όχι σε μια ικανοποιητική πρόταση τον Γενάρη για την παραχώρηση του παίκτη. Για την ώρα πάντως δεν προκύπτει θέμα απόκτησης στόπερ στο Λιμάνι.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΟΥΡΑ

Ο Ζντιέλαρ δεν συνεχίζει και οι Ρομαό, Ταχτσίδης, Ζιλέ, Μαρτίνς, Οτζίτζα και Ανδρούτσος είναι οι έξι παίκτες για δύο θέσεις στην κουλούρα. Με μια πρώτη ματιά είναι "οκ" και με το παραπάνω για τις εγχώριες διοργανώσεις. Εδώ έρχεται το "αλλά"... Ουδείς μπορεί με σιγουριά να πει ότι πέραν των Ρομαό, Ταχτσίδη και οι υπόλοιποι τέσσερις θα μείνουν αμετακίνητοι τον Γενάρη.

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / BARCELONA - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Πικέ, Οφόε EUROKINISSI SPORTS

Για τον Ζιλέ υπάρχει ενδιαφέρον από την πατρίδα του (με την υποσημείωση ότι έχει παίξει ήδη με Ναντ και Ολυμπιακό φέτος, επομένως δεν γίνεται βάσει κανονισμών να αγωνιστεί και σε τρίτη διαφορετική ομάδα φέτος...), το ίδιο -και όχι μόνο- για τον Οτζίτζα.

Ο Μαρτίνς είναι εναλλακτική λύση στο μυαλό του Λεμονή και αν θέλει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, ίσως ζητήσει να φύγει. Και για τον Ανδρούτσο δεν μπορεί να αποκλειστεί η περίπτωση δανεισμού για να βάλει παιχνίδια στα πόδια του. Εδώ λοιπόν θα πρέπει να περιμένουμε, αφού οι παράμετροι μπορεί αν διαφοροποιηθούν όσο περνούν οι μέρες.

ΜΙΡΑΛΑΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ

Στις θέσεις των εξτρέμ το όνομα του Κέβιν Μιραλάς είναι αυτό που επισκιάζει οτιδήποτε άλλο. Ο Καρσελά δεν συνεχίζει, ο Μάριν έχει ποιότητα αλλά και αστάθεια στην απόδοση του, οι Πάρντο και Σεμπά μπορούν να δώσουν πολύ συγκεκριμένα πράγματα.

Ένας παίκτης με την ποιότητα του Μιραλάς μοιάζει υπέρ απαραίτητος, η προοπτική της επιστροφής του... κόβει την ανάσα των οπαδών του Ολυμπιακού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα πράγματα είναι απλά.

Η Έβερτον είναι πολύ πιθανό να έχει καλύτερες οικονομικά προτάσεις για τον Βέλγο από το Νησί και εκεί το πράγμα θα ζορίσει. Σε μεγάλο βαθμό η υπόθεση θα εξαρτηθεί από την "μπάλα" που θα παίξει ο ίδιος ο Μιραλάς και τη στάση που θα κρατήσει στο ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων της Έβερτον με άλλες ομάδες πλην του Ολυμπιακού.

Τρέχει για το σερί και τον σχεδιασμό του Γενάρη

Ένα καλό πρώτο βήμα είναι ότι ο Βέλγος έχει καταλάβει πως για να ντυθεί στα ερυθρόλευκα, θα πρέπει να ρίξει στο 50% τις ετήσιες οικονομικές απολαβές του. Αμείβεται με κάτι παραπάνω από 2,5 εκατ. ευρώ το χρόνο από τα "ζαχαρωτά". Αν στραβώσει του Μιραλάς; Βλέπουμε...

Ο ΚΑΡΙΜ ΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ

"Έχω πλήρη εικόνα για το θέμα Εμενίκε και την απόκτησή του από τον Ολυμπιακό. Δικαίως αυτήν την στιγμή ο Ολυμπιακός έχει παράπονα από τον Νιγηριανό. Είναι ένας παίκτης με μεγάλα και βαριά συμβόλαια τα τελευταία χρόνια, που δεν αποδίδει ανάλογα.

Ο Εμενίκε και παίκτες σαν και την περίπτωσή του, πήραν πολύ καλά λεφτά στην Τουρκία και... ζημίωσαν με τα συμβόλαιά τους το πρωτάθλημα", υποστήριξε ο Τούρκος ατζέντης Αχμέτ Μπουλούτ. Και μάλλον δεν χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμός.

Ο Ολυμπιακός θέλει, το θέμα είναι αν και πώς θα καταφέρει να απαλλαγεί από τον Εμάνουελ Εμενίκε. Το παρήγορο είναι ότι ο Καρίμ Ανσαριφάρντ παίζει σαν τον φορ των 2 εκατ. ευρώ.

SUPERLEAGUE / ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ιρανός διεθνής δίνει τις λύσεις που χρειάζεται ο Τάκης Λεμονής στην επίθεση, διαθέτει τη νοοτροπία και το τσαγανό να παλέψει, να βελτιωθεί, να προσφέρει.

Να βοηθήσει την ομάδα και να βοηθηθεί από αυτήν. Ελπίδες γεννά και η σταθερά ανοδική παρουσία του Ούρος Τζούρτζεβιτς, έστω κι αν ακόμη δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για τον Σέρβο φορ.

Ακόμη κι αν επιβεβαιωθεί το σενάριο αποχώρησης του Εμενίκε, την κουβέντα για τον επιθετικό την ορίζει σε μεγάλο βαθμό ο Ανσαριφάρντ.

Με την τωρινή του εικόνα, πώς να άρει την εμπιστοσύνη του ο Λεμονής στο πρόσωπο του Ιρανού; Με τον Καρίμ να συνεχίζει τις πτήσεις πάνω σε περσικά χαλιά, μοιάζει μακρινό το σενάριο να αναζητήσει βασικό φορ τον χειμώνα ο Ολυμπιακός.

Τον ρόλο του τρίτου της παρέας (ως συμπληρωματικού) θα μπορούσε κάλλιστα να παίξει ο Μπεν, το συμβόλαιο του οποίου όμως τελειώνει το καλοκαίρι του 2018 και ο Ερυθρός Αστέρας (του Βλάνταν Μιλόγεβιτς) παραμονεύει, αν και ο παίκτης θέλει να μείνει στο Λιμάνι.

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Θεοδωρίδης: "Θα χάναμε τον Ανσαριφάρντ λόγω εκείνου του γελοίου προπονητή"
Μπλέξιμο για Ολυμπιακό και Μιραλάς
Ο Ερυθρός Αστέρας δεν αστειεύεται με Μπεν
Στη Shanghai SIPG ο Βίτορ Περέιρα
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ