ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τους το έδωσε στο... πιάτο!

Τους το έδωσε στο... πιάτο!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Θα μας ασκήσουν πίεση στο πρώτο 25λεπτο, κοντά οι γραμμές μας και να τους χτυπήσουμε στα στημένα και στα άκρα της άμυνας", έλεγε στους παίκτες του πριν από το ματς με την Άρσεναλ ο Μάρκο Σίλβα.

Τίποτα δεν άφησε στην τύχη ο Μάρκο Σίλβα. Τίποτα απολύτως. Την είχε μελετήσει καλά την Άρσεναλ. Είχε “ξεκοκαλίσει” το παιχνίδι με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, απ' όπου οι “κανονιέρηδες” έφυγαν με σκυμμένο κεφάλι και με έναν Βενγκέρ να βγάζει καπνούς.

Λίγες ώρες πριν από το ματς είχε θεωρία στο ξενοδοχείο. Ο Πορτογάλος τεχνικός έδωσε στο πιάτο τους Λονδρέζους στους παίκτες του. Τους προειδοποίησε ότι στα πρώτα 20-25 λεπτά θα πρέπει να αντέξουν στην πίεση και να κοιτάξουν να είναι πολύ κοντά οι γραμμές. Το έκαναν! Μέχρι και ο Ιντέγιε έφτανε πολλά μέτρα κάτω από τη μεσαία γραμμή.

Στη συνέχεια εστίασε σε δύο σημεία τα οποία θεώρησε “χοντρές” αδυναμίες της Άρσεναλ. Το πρώτο ήταν οι “στημένες μπάλες”. Και στα φάουλ, και στα κόρνερ όταν οι “κανονιέρηδες” βρίσκονται σε θέση άμυνας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και κυρίως στον “αέρα”.

Το περίεργο είναι ότι ο Ολυμπιακός σκόραρε από δύο κόρνερ, αλλά κανένα από τα δύο γκολ δεν ήταν χάρη στην... αεροπορία των “ερυθρολεύκων”. Το ένα ήταν "προϊόν"μίας ωραίας κομπίνας με Φορτούνη και Πάρντο και το δεύτερο με τονΦορτούνη που σαν άλλος... Χατζηπαναγής νίκησε τον μοιραίο για την Άρσεναλ, Οσπίνα με απευθείας κόρνερ.

Το δεύτερο σημείο που είχε τονίσει στους παίκτες του ήταν ότι από τα άκρα και κυρίως από την πλευρά του Μπεγερίν μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις για επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία των “κανονιέρηδων”.

To τρίτο γκολ ξεκίνησε από ένα σόλο του Σεμπά από τα αριστερά και όλα τα άλλα πήραν το δρόμο τους χάρη στην ποδοσφαιρική οξυδέρκεια του Καμπιάσο, την ωριμότητα του Πάρντο και την εκτελεστική δεινότητα του Φινμπόγκασον.

Ό,τι είπε στους παίκτες του με λίγα λόγια το εκτέλεσαν στο 100% και να που δικαιώθηκαν. Ο Σαλίνο ενημερώθηκε λίγη ώρα πριν από το ματς ότι παίζει, ενώ ο Σεμπά την είχε... ψυλλιαστεί τη δουλειά ότι θα ξεκινούσε από την προπόνηση της Δευτέρας (28/9).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ