ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τουρκία και μεταγραφές

Τουρκία και μεταγραφές
INTIME SPORTS

Σε τουρκικό έδαφος θα συνεχίσει την προετοιμασία του πλέον ο Ολυμπιακός, με δύο φιλικά ματς. Σωρηδόν οι προτάσεις για φορ και όχι μόνο, στα γραφεία της ΠΑΕ. Παίρνει τις αποφάσεις του ο Μάρκο Σίλβα.

Ζέεφελντ τέλος και φέτος για τον Ολυμπιακό, καθώς οι "ερυθρόλευκοι" ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στο θέρετρο της Αυστρίας για το πρώτο στάδιο της καλοκαιρινής τους προετοιμασίας.

Με απευθείας πτήση την Κυριακή (19/7) οι Πειραιώτες θα πετάξουν για την Τουρκία και το Αφιόν Καραχισάρ για τα φιλικά με Φενέρμπαχτσε (21/7) και Αντάλιασπορ (23/7). Δύο ματς με ιδιαίτερη σημασία, καθώς είναι αυτά που περιμένει και ο Μάρκο Σίλβα για να πάρει τις πρώτες σημαντικές αποφάσεις για το ρόστερ με το οποίο δουλεύει αυτές τις μέρες.

Κάποιες προθέσεις του Πορτογάλου τεχνικού έχουν ήδη φανεί από την παρουσία του Ολυμπιακού στο Ζέεφελντ. Για παράδειγμα η ανάγνωση των στοιχείων δεν ευνοεί παίκτες όπως οι Καραμάνος, Τζανδάρης, Ολαϊτάν ή ακόμη και ο Γιαννιώτας.

Ωστόσο για την τύχη τους, αλλά και όλων των υπολοίπων, θα αποφανθεί οριστικά ο Μάρκο Σίλβα σε λίγες μέρες και σίγουρα πριν ο Ολυμπιακός αναχωρήσει για την Ολλανδία και τα φιλικά με Τβέντε (29/7) και Φέγενορντ (1/8).

Σε πρώτο πλάνο του φορ

Η ενίσχυση της γραμμής κρούσης στην θέση του κεντρικού επιθετικού μοιάζει ως προτεραιότητα πλέον για τους "ερυθρόλευκους". Ο Σίλβα δεν μπορεί παρά να είναι σκεπτικός σχετικά με την αφλογιστία που παρουσιάζουν οι παίκτες του. Όχι μόνο στα φιλικά, αλλά ακόμη και στα οικογενειακά διπλά.

Ο Χάρα είναι φιλότιμος, τρέχει παντού στο πλάτος της επίθεσης, έχει διαθέσει αλλά η... χαρά του γκολ αγνοείται. Δεν είναι σκόρερ. Ο Πουλίδο μοιάζει εκτός ρυθμού και ακόμη δεν έχει την απαιτούμενη χημεία με τους υπόλοιπους. Δεν του λείπει το ταλέντο, ούτε η εκτελεστική δεινότητα του Μεξικανού διεθνή επιθετικού, αλλά φαίνεται ότι θα χρειαστεί κάποιο χρόνο μέχρι να προσαρμοστεί πλήρως στα νέα δεδομένα της καριέρας του.

Ο Μπενίτες ακόμη δεν έχει προπονηθεί κανονικά, καθώς οι ενοχλήσεις στους κοιλιακούς - προσαγωγούς θέλουν προσοχή και κυρίως ενδυνάμωση στην περιοχή πριν ο Παραγουανός μπει σε φουλ ρυθμό εκγύμνασης. Ξέχωρα που ο 23χρονος φορ έχει μπει στο στόχαστρο της Κρους Ασούλ. Η περίπτωση του Ολαϊτάν είναι πάντα ιδιαίτερη και με ένα ερωτηματικό δίπλα από το όνομα του.

Έτσι λοιπόν η απόκτηση επιθετικού φαντάζει με επιτακτική ανάγκη για τον Ολυμπιακό και η παρουσία των Χουάνχο Λορένθο, Γιάννη Βρέντζου, μόνο τυχαία δεν ήταν το Σάββατο στο Ζέεφελντ.

Οι δύο άνδρες έχουν πάντα σημαντικό ρόλο στα μεταγραφικά των Πειραιωτών και τα είπαν με τον Μάρκο Σίλβα για τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν. Προφανώς και η κουβέντα δεν περιορίστηκε μόνο για την θέση του επιθετικού, ωστόσο η επιλογή φορ είναι σε πρώτο πλάνο.

Ονόματα προτείνονται σωρηδόν στον Ολυμπιακό. Πάμπλο Οσβάλντο, Λουίς Χιμένες, Νίκιτσα Γέλαβιτς, Χοακίν Λαριβέι, είναι ορισμένα από αυτά. Οι άνθρωποι της πειραϊκής ΠΑΕ θα βάλουν κάτω τα δεδομένα μαζί με τον Πορτογάλο τεχνικό και αναλόγως θα κινηθούν.

Δεν ξεχνάει τα υπόλοιπα

Και στόπερ και εξτρέμ, μετά τον Πάρντο, αλλά και την περίπτωση για έναν κεντρικό μέσο κοιτάζουν πάντα στο Λιμάνι. Ο Νέτο μπορεί να ανανέωσε με την Ζενίτ έως το 2019, ωστόσο οι Πειραιώτες θα κάνουν την προσπάθεια τους να τον αποκτήσουν με δανεισμό (και οψιόν αγοράς), τσεκάροντας παράλληλα και άλλες περιπτώσεις, με παίκτες που πλέον προέρχονται κυρίως μέσα από τα "θέλω" του Μάρκο Σίλβα.

Ο Μουνιέ εξακολουθεί να βρίσκεται στο χέρι του Ολυμπιακού και ουσιαστικά σε αυτό του Σίλβα, αφού αν ο Πορτογάλος δώσει την συγκατάθεση του, στο Λιμάνι δεν θα δυσκολευθούν να ολοκληρώσουν την συγκεκριμένη μεταγραφή.

Όσον αφορά την μεσαία γραμμή, εξετάζεται η περίπτωση του Εβάντρο. Του Βραζιλιανοσέρβου (!) κεντρικού μέσου της Πόρτο, τον οποίο γνωρίζει άριστα ο Μάρκο Σίλβα.

Ο 29χρονος άσος έχει συμβόλαιο έως το 2018 με τους "Δράκους" και παρά τα 33 συνολικά ματς (1452', 5 γκολ, 2 ασίστ) που έκανε την σεζόν 2014-15, δεν θεωρείται απαραίτητος στην Πόρτο για την επόμενη σεζόν.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ