ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Του βάζουν δύσκολα

Του βάζουν δύσκολα

Ικανοποιημένος από την διάθεση που δείχνουν οι παίκτες του ενόψει τελικού είναι ο Βίτορ Περέιρα και πονοκεφαλιάζει ευχάριστα για την ενδεκάδα. Εξελίξεις στα μεταγραφικά από την επόμενη εβδομάδα.

Σε ρυθμούς... Skoda Ξάνθης κινείται τις τελευταίες ημέρες ο Ολυμπιακός, καθώς ο τελικός του Κυπέλλου το Σάββατο (23/5, 20:30) στο ΟΑΚΑ, είναι το παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώνονται οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της φετινής σεζόν και στο Λιμάνι επιθυμούν αυτό να συμβεί με έναν ακόμη τίτλο και μια καλή εμφάνιση, αποζημιώνοντας και τους χιλιάδες φίλους της ομάδας που θα δώσουν το παρών στην Καλογρέζα.

Η προσοχή όλων στον Πειραιά είναι στραμμένη αποκλειστικά στην κατάλληλη προετοιμασία, αγωνιστικά και ψυχολογικά, ενόψει του τελικού, κάτι που ξεκαθάρισε και η διοίκηση του Ολυμπιακού, αρχικά με την προ δεκαπενθημέρου επίσκεψη του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη, αλλά και στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας τονίζοντας πως δεν απασχολεί κανένα μεταγραφικό ζήτημα παρά μόνο η Ξάνθη.

Η εικόνα στις προπονήσεις δείχνει πως το μήνυμα έχει ληφθεί από τους ποδοσφαιριστές και ο Βίτορ Περέιρα έχει ευχάριστο πονοκέφαλο, λίγες μέρες πριν τον τελικό. Όχι μόνο γιατί ουσιαστικά προετοιμάζει την ομάδα του δίχως να αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, αλλά επειδή παράλληλα είναι πολλοί αυτοί που του "ζητάνε" φανέλα βασικού στο ΟΑΚΑ.

Ξεκινώντας από την άμυνα και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά στις προπονήσεις της Πέμπτης (21/5) και της Παρασκευής (22/5), προβάδισμα έχουν οι Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας και Μαζουακού. Νορβηγός και Ισπανός γυμνάζονται σε κανονικούς ρυθμούς από την αρχή της εβδομάδας, δεν έχουν παραπονεθεί για ενοχλήσεις, επομένως το πλέον πιθανό είναι να επιστρέψουν στο βασικό σχήμα.

Εντινγκά και Μιλιβόγεβιτς θα είναι το δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με αουτσάιντερ τον Κασάμι που μοιάζει να έχει συνέλθει τις τελευταίες μέρες. Ο... κακός χαμός γίνεται στις υπόλοιπες θέσεις, καθώς πέραν του Ντομίνγκες, κανείς άλλος δεν μοιάζει να έχει εξασφαλισμένη την παρουσία του στην ενδεκάδα του τελικού.

Φουστέρ και Μήτρογλου τα δίνουν όλα για μια θέση στο αρχικό σχήμα, έχοντας τους δικούς τους έξτρα λόγους. Ο Ισπανός γιατί μπορεί ούτως ή άλλως αυτό να είναι το τελευταίο ματς που θα φορέσει τα "ερυθρόλευκα", αλλά και μια καλή ευκαιρία να "φωνάξει" για την χρησιμότητα του και το δικαίωμα για ένα ακόμη συμβόλαιο. Ο Έλληνας στράικερ από την άλλη θέλει να χαιρετίσει με τίτλο και γκολ, ολοκληρώνοντας την δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό.

Ο Μπενίτες από την πλευρά του εξακολουθεί να αποτελεί πηγή ενέργειας, ταχύτητας και ρυθμού, όντας ότι πιο "φρέσκο" έχει να επιδείξει η επίθεση του Ολυμπιακού τους τελευταίους δύο μήνες, ενώ ο Χάρα παραμένει μια λύση στο μυαλό του Περέιρα, εφόσον ο Πορτογάλος επιλέξει να πρεσάρει ψηλά την Ξάνθη από το ξεκίνημα.

Ο Ντοσεβί γυμνάζεται σε φουλ ρυθμούς και πλέον είναι στο χέρι του προπονητή του αν θα τον βάλει από την αρχή. Μην ξεχνάμε πως επί ημερών Περέιρα στο Λιμάνι, ο Γαλλοαφρικανός έχει σημαντικό ρόλο στα πλάνα της ενδεκάδας. Τις δικές του πιθανότητες έχει πάντα ο Φορτούνης, που χαίρει της εκτίμησης του προπονητή του και είναι σε καλή κατάσταση.

Ωστόσο έξτρα πονοκέφαλος σε όλα τα παραπάνω για τον Περέιρα, είναι το γεγονός πως όχι μόνο θα πρέπει να αφήσει ορισμένους από αυτούς στον πάγκο, αλλά ίσως και εκτός 18άδας.

Υπάρχει πάντα ο κανονισμός του Κυπέλλου για δύο παίκτες της Κ-20 στην αποστολή και αυτό ισχύει και για τον τελικό, μια παράμετρος που εν μέρει "δένει" τα χέρια του Πορτογάλου. Βούρος, Σάλιακας, Βέργος και Λάτσι έχουν συμπεριληφθεί στις αποστολές (ο Βούρος έχει και 5 ματς βασικός) προηγούμενων ματς Κυπέλλου και 2 εξ αυτών θα βρίσκονται στην 18άδα και το Σάββατο.

Από Δευτέρα τα μεταγραφικά

Σενάρια που να αφορούν τον Ολυμπιακό στο μεταγραφικό κομμάτι υπάρχουν καθημερινά και σε συχνότητα. Είτε από τον ελληνικό, είτε από τον ξένο Τύπο. Κυρίως για παίκτες όπως οι Ρομπίνιο, Καρίγιο, Βίντιτς, όπου το "ερυθρόλευκο" ενδιαφέρον είναι υπαρκτό, αλλά και για... καραμπόλες που μπορεί να προκύψουν, όπως για παράδειγμα το ενδιαφέρον της Ίντερ για Ρομπέρτο, Μαζουακού ή την πιθανότητα να "πατσίσει" η Τζένοα τα χρήματα που χρωστάει για τον Φετφατζίδη με παίκτη ή παίκτες.

Πολλά μπορεί να ισχύουν, άλλα πάλι όχι, ωστόσο αυτό που μοιάζει βέβαιο την δεδομένη στιγμή είναι πως οι όποιες μεταγραφικές εξελίξεις στο Λιμάνι έχουν πάρει μετάθεση για την επόμενη εβδομάδα. Όχι μόνο γιατί υπάρχει ο τελικός του Κυπέλλου το Σάββατο, αλλά γιατί και με βάση το αποτέλεσμα αλλά κυρίως την αγωνιστική εικόνα των "ερυθρολεύκων" κόντρα στην Ξάνθη, θα παρθούν και οι οριστικές αποφάσεις για το πως θα πορευθεί ο Ολυμπιακός την νέα αγωνιστική περίοδο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ