ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Τον Ζντιέλαρ; Πάρτε τον με κλειστά μάτια…"

"Τον Ζντιέλαρ; Πάρτε τον με κλειστά μάτια…"
Ζντιέλαρ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ποιος ο ρόλος του Ντάρκο Κοβάσεβιτς προτού φύγει από τον Ολυμπιακό, αλλά και ποιες οι ενέργειες του γνωστού Σέρβου μάνατζερ Νίκολα Ντάμιανατς για να πιάσει λιμάνι ο Σάσα Ζντιέλαρ το καλοκαίρι του 2013.

Φέισα, Κάταϊ, Γκρμπιτς, Γιάνκοβιτς, Σέποβιτς… Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια δεν κοιτούσε μόνο την ισπανική ή την πορτογαλική αγορά. Είχε απλώσει δίχτυα και στην σέρβικη αγορά.

Οι καλές σχέσεις που είχαν οι άνθρωποι των Πειραιωτών με τον μεγαλομάνατζερ Νίκολα Ντάμιανατς και η προ τριών ετώνπαρουσία του Ντάρκο Κοβάσεβιτς σε ρόλο τεχνικού διευθυντή είχε ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να κοιτάζει για τα καλά ορισμένες περιπτώσεις στην γειτονική χώρα…

Τον Μιλιβόγεβιτς δεν τον αναφέρουμε καν, γιατί εκείνος έπιασε λιμάνι από την Άντερλεχτ και όχι από τον Ερυθρό Αστέρα και το Βελιγράδι.

Τις τελευταίες μέρες ένα άλλο παλικάρι από την Σερβία έχει αρχίσει να κερδίζει τις εντυπώσεις. Ο Σάσα Ζντιέλαρ από εκεί που ήταν με το ένα πόδι στην Παρτιζάν (ως δανεικός), όχι μόνο έμεινε στο Ρέντη, αλλά είναι πολύ πιθανό να δει τις επόμενες ώρες και το όνομά του στη λίστα τουEuropaLeague!

Ο Σίλβα είχε δείξει τις διαθέσεις του από το καλοκαίρι. Ενώ φαινόταν ξεκάθαρα ότι δεν υπολόγιζε από τη νέα φουρνιά τους Γιαννιώτα, Τζανδάρη και Καραμάνο, από την άλλη ήταν ολοφάνερο ότι εκτιμούσε τις ικανότητες των Μπουχαλάκη και Ζντιέλαρ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να επενδύσει στον Σάσα. Σε έναν ποδοσφαιριστή που οι περισσότεροι θεωρούν ότι το καλοκαίρι του 2015 υπέγραψε συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους». Λάθος!

Έτσι πήγε στον Ολυμπιακό

Ο Ζντιέλαρ ανήκει στους Πειραιώτες από τον Ιούνιο του 2013. Δόθηκε δύο χρονιές δανεικός στην ΟΦΚ Βελιγραφίου (2013-14, 2014-15), στην ομάδα από την οποία αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό. Πώς όμως τον ανακάλυψαν στο λιμάνι; Ποιοι ήταν αυτοί που επέμεναν ότι δεν πρέπει να χαθεί με τίποτα ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής;

Πρώτος και καλύτερος ο Κοβάσεβιτς, ο οποίος είχε φέρει το καλοκαίρι του 2011 τους Κάταϊ και Γκρμπιτς. Ο Ντάρκο τον παρακολουθούσε τη σεζόν 2012-13 τόσο στηνOΦΚ Βελιγραδίου, όσο και στις μικρές Εθνικές ομάδες των «πλάβι». Την ίδια στιγμή ο Ζντιέλαρ συμφώνησε και με τον μάνατζερ Ντάμιανατς και κάπου εκεί άρχισε να ανοίγει διάπλατα ο δρόμος προς τον Πειραιά. Οι δυο τους ήταν ουσιαστικά αυτοί που έστειλαν μήνυμα στον Ολυμπιακό ότι «θα πρέπει να τον πάρετε με κλειστά μάτια»…

Τελικά, ο Σάσα υπέγραψε τον Ιούνιο του 2013, όταν ο Κοβάσεβιτς είχε λύσει τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Βελιγράδι, η μεταγραφή του τότε 18χρονου Ζντιέλαρ κόστισε στους «ερυθρόλευκους» γύρω στις 300 χιλιάδες ευρώ και αποφασίστηκε να μείνει δανεικόςστηνOFK.

"Θα γίνει καλύτερος από τον Μιλιβόγεβιτς"

Ο Ντάμιανατς το έλεγε από την πρώτη στιγμή στον Ολυμπιακό ότι σε λίγα χρόνια η χρηματιστηριακή αξία του Σάσα θα φτάσει σε οκταψήφια νούμερα! Και επειδή ορισμένοι είναι πολύ πιθανό να μην γνωρίζετε τι εστί Ντάμιανατς, πρόκειται για την μεγαλύτερη μανατζερική «γάτα» στην Σερβία και μεταξύ άλλων είναι ατζέντης του Γιόβετιτς της Ίντερ, του Μάρκοβιτς της Φενέρ, του Λιάγιτς της Ίντερ, του Τζούρισιτς της Άντερλεχτ, αλλά και του Λιούμπομιρ Φέισα!

Το καλοκαίρι του 2015 κατέκτησε με την Εθνική Νέων το Παγκόσμιο Κύπελλο στα γήπεδα της Νέας Ζηλανδίας. Δεν ξεκουράστηκε καθόλου και πήρε το πρώτο αεροπλάνο για Ζέεφελντ. Από τις πρώτες μέρες ο Σίλβα είχε διακρίνει αρκετά στοιχεία που του άρεσαν. Όπως για παράδειγμα ότι παίζει την μπάλα με την μία, γενικότερα αρέσκεται στο κάθετο παιχνίδι, είναι ένας ποδοσφαιριστής που είναι… ερωτευμένος με την τακτική και κυρίως δείχνει πολύ ώριμος για την ηλικία του.

Στην Σερβία πριν από λίγες μέρες έγραψαν με αφορμή τις συμμετοχές που παίρνει με τον Ολυμπιακό, ότι πολύ σύντομα θα κληθεί και στην Εθνική ανδρών. Σημείωναν επίσης ότι ο 20χρονος Ζντιέλαρ έχει τα φόντα να γίνει καλύτερος του Μιλιβόγεβιτς, ο οποίος ώρες - ώρες έχει ένα θέμα με το να… κολλάει το μυαλό του. Τα επόμενα χρόνια θα δείξουν αν έχουν δίκιο οι γείτονες. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει στη μηχανή του έναν ποδοσφαιριστή – λαχείο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ