ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τον "πληγώνει" το Καραϊσκάκη

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÏÓÌÁÍËÉÓÐÏÑ / EUROPA LEAGUE / OLYMPIAKOS - OSMANLISPOR (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÏÓÌÁÍËÉÓÐÏÑ / EUROPA LEAGUE / OLYMPIAKOS - OSMANLISPOR (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Για ακόμη μια φορά ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να σκοράρει σε εντός έδρας αγώνα του, μένοντας στη λευκή ισοπαλία με την Οσμάνλισπορ. Σε όλες τις διοργανώσεις έχει μείνει "άσφαιρος" και φέτος το Καραϊσκάκη δεν είναι η δύναμή του.

"Εδώ είναι το Κάστρο σου, εδώ και η δύναμή σου", αναγράφει ένα από τα πανό που έχουν αναρτήσει στο παρελθόν οι φίλοι του Ολυμπιακού και η αλήθεια είναι πως παραδοσιακά το γήπεδο "Καραϊσκάκη" είναι ένα από τα μεγάλα όπλα της ομάδας του Πειραιά τόσο στην Ευρώπη, όσο φυσικά και στην Ελλάδα. Ακόμα και την περίοδο που στα εκτός έδρας ματς οι "ερυθρόλευκοι" δεν έπαιρναν αποτελέσματα, όταν ήταν γηπεδούχοι, έβρισκαν τον τρόπο να τα καταφέρουν.

Με εξαίρεση την σεζόν 2006-07, όταν και είχε δυο ήττες (2-4 από Βαλένθια και 0-1 από Ρόμα) και μια ισοπαλία (1-1 με Σαχτάρ Ντόνετσκ) στο Φάληρο στους ομίλους του Champions League επί Τροντ Σόλιντ, ποτέ άλλοτε δεν ήταν πρόβλημα οι αναμετρήσεις στο "σπίτι" του. Όταν, δε, κάτι επαναλαμβάνεται αρκετές φορές, παύει να είναι τυχαίο και τείνει να γίνει πρόβλημα, το οποίο θα πρέπει να λυθεί. Το 0-0 με την Οσμάνλισπορ αποτέλεσε ένα ακόμη εντός έδρας "άσφαιρο" ματς για τον Ολυμπιακό, ο οποίος φέτος δυσκολεύεται πολύ στο γήπεδό του.

Ποτέ άλλοτε σε έξι εντός έδρας παιχνίδια σε μια σεζόν στην Ευρώπη δεν μέτρησε μόλις μια νίκη σε κανονική διάρκεια αγώνα. Με εξαίρεση το εμφατικό 4-1 με αντίπαλο την Αστάνα, σε όλα τα άλλα ματς δεν ευτύχησε να νικήσει, αφού ακόμα και με την Αρόουκα έχανε 1-0 και χρειάστηκε το εξτρά μισάωρο για να φέρει... τούμπα το ματς και να περάσει στους ομίλους του Europa League. Ναι, εντέλει έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα, αλλά αυτό συνέβη γιατί είχε καταφέρει να επικρατήσει στην Πορτογαλία.

ΤΟ "ΚΑΣΤΡΟ" ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΘΗΤΟ

Η αρχή έγινε στα προκριματικά του Champions League με αντίπαλο την Χαποέλ Μπερ Σεβα, όταν στον πάγκο βρισκόταν ακόμα ο Βίκτορ. Οι "ερυθρόλευκοι" έμειναν στο 0-0 με τους Ισραηλινούς, γνωρίζοντας στην συνέχεια τον οδυνηρό αποκλεισμό, ενώ ακολούθησε η δύσκολη πρόκριση απέναντι στην Αρόουκα επί θητείας Μπέντο. Ευτυχώς που οι Πειραιώτες είχαν νικήσει 1-0 εκτός έδρας, διότι ίσως είχαν δεύτερο δράμα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Από 'κει και πέρα, ακολούθησε η ήττα με 1-0 από τον ΑΠΟΕΛ για την φάση των ομίλων με γκολ του Πιέρρου Σωτηρίου, σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός έπαιξε καλά, έχασε πολλές ευκαιρίες, είχε δοκάρια, αλλά δεν βρήκε δίχτυα. Ήταν μαγική εικόνα το τελικό σκορ, όμως στο δια ταύτα δεν κατάφερε να σκοράρει και να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα

Με την Αστάνα ήταν εξαιρετικός νίκησε εύκολα 4-1, έχοντας προηγηθεί 3-0 από το ημίχρονο, ενώ με την Γιουνγκ Μπόις έμεινε στο 1-1, σε ένα ματς που σε μεγάλο βαθμό τού κόστισε και την πρώτη θέση του ομίλου, αφού αν είχε πάρει τους τρεις βαθμούς, δεν θα τον ένοιαζε ό,τι και αν έκανε την τελευταία αγωνιστική με τον ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία.

Χθες βράδυ (16/2), η ομάδα του Πάουλο Μπέντο έμεινε στο 0-0 με την Οσμάνλισπορ και χρειάζεται πλέον να προσέξει πολύ στη ρεβάνς στην Άγκυρα (23/2, 18:00), προκειμένου να πάρει την πρόκριση και να συνεχίσει στους "16" του Europa League. Κρατάει μεν την τύχη στα χέρια της, είναι δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα, όμως όλα κρέμονται σε μια κλωστή και απαιτείται προσοχή. Το πάθημα με την Χαποέλ Μπερ Σεβά πρέπει να αποτελεί οδηγό προς αποφυγή.

Από 'κει και πέρα, ο Ολυμπιακός μετρά και δυο εντός συνόρων γκέλες χωρίς να καταφέρει να σκοράρει. Στο πρωτάθλημα και έπειτα από κακή εμφάνιση, έμεινε στο 0-0 με την Κέρκυρα του Μιχάλη Γρηγορίου (η μόνη λευκή ισοπαλία στα τελευταία 45 εντός έδρας ματς πρωταθλήματος), για να ακολουθήσει το 0-0 με τον Ατρόμητο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς στο Περιστέρι. Μάλιστα, θυμίζουμε ότι ανάλογο αποτέλεσμα με την ομάδα των Δυτικών Προαστίων είχε έρθει και το 2014 για την ίδια διοργάνωση.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΦΟΡΕΣ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

Εξάλλου, ο Ολυμπιακός έμεινε τέσσερις φορές χωρίς γκολ εκτός Φαληρού την φετινή αγωνιστική περίοδο. Η πρώτη ήταν στο Ισραήλ με την Χαποέλ Μπερ Σεβά, όπου έχασε 1-0 και αποκλείστηκε από τα πλέι οφ του Champions League, ενώ στη μοναδική ήττα του στο πρωτάθλημα δεν σκόραρε στον Κάμπο απέναντι στην ΑΕΛ (έχασε 1-0 με γκολ στο 90').

Επιπροσθέτως, η ομάδα του Πάουλο Μπέντο έχασε 2-0 στο ΓΣΠ της Λευκωσίας από τον ΑΠΟΕΛ και έμεινε δεύτερος στον όμιλό του στο Europa League, ενώ χωρίς γκολ έληξε και ο αγώνας στο βούρκο του "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, που παραδοσιακά δυσκολεύει τον Ολυμπιακό και τον έχει κρατήσει και άλλες φορές χωρίς να σκοράρει στην Αρκαδία. Εν ολίγοις, είναι αρκετά τα ματς φέτος που δεν έχει βρει δίχτυα.

Σε πίνακα τα ματς που έχει προβληματίσει στο Φάληρο:

Ευρώπη:

Ολυμπιακός - Χαποέλ Μπερ Σεβά 0-0

Ολυμπιακός - Αρόουκα 0-1 (2-1 στην παράταση)

Ολυμπιακός - ΑΠΟΕΛ 0-1

Ολυμπιακός - Αστάνα 4-1

Ολυμπιακός - Γιουνγκ Μπόις 1-1

Ολυμπιακός - Οσμάνλισπορ 0-0

Πρωτάθλημα:

Ολυμπιακός - Κέρκυρα 0-0

Κύπελλο:

Ολυμπιακός - Ατρόμητος 0-0

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Σισοκό: "Αν σκοράρουμε στη ρεβάνς θα προκριθούμε"
Ρέτσος: "Η εμφάνιση που κάναμε δεν μας ικανοποιεί"
Δεν κρατιέται ο Ιντέγε
Μπέντο: "Μας έλειψε η ποιότητα στο τελείωμα των φάσεων"
Όχι άλλο κάρβουνο
Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
Στην Τουρκία για την πρόκριση ο Ολυμπιακός, 0-0 με την Οσμάνλισπορ
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ