ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τον Απρίλιο τον αγκάλιαζε, τον Νοέμβριο τον "στοχοποιούσε"!

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μάρκο Μάριν από εκεί που αφιέρωνε τα γκολ στον Λεμονή στα τελειώματα της περσινής σεζόν, έφτασε στο σημείο να του κάνει "σκηνή" στην Κέρκυρα επειδή θεωρεί τον εαυτό του αδικημένο. Είναι άδικο αυτό που συμβαίνει με τον Γερμανό ή όχι; Οι απαντήσεις στο Sport24.gr.

Ο Ολυμπιακός έφυγε με το διπλό από την Κέρκυρα και αντί να ασχολούνται στο Ρέντη με την ανατροπή κόντρα στους Φαίακες, αλλά και με τα "χτυπητά" προβλήματα που εμφανίστηκαν ξανά στην ανασταλτική λειτουργία, ήρθε ο Μάρκο Μάριν να τα καλύψει σχεδόν όλα!

Αποτέλεσε θέμα συζήτησης ο πανηγυρισμός του στο τρίτο γκολ στην Κέρκυρα, μέσω του οποίου "στοχοποιούσε" τον Λεμονή επειδή δεν τον ξεκίνησε προφανώς το βράδυ της Κυριακής (26/11) ή ενδεχομένως επειδή δεν έπαιξε στην Λισσαβώνα.

Με τον Μάριν συμβαίνει το εξής οξύμωρο: Μέσα σε διάστημα οκτώ μηνών έχει κάνει στροφή 180 μοιρών! Την περσινή σεζόν ήταν μεταξύ εξέδρας και... σπιτιού με τον Πάουλο Μπέντο.

Η αρχή του τέλους του Μάριν στον Ολυμπιακό επί Μπέντο ήταν τον Οκτώβριο του 2016 στη Νέα Σμύρνη. Ο Πορτογάλος τεχνικός τον αντικατέστησε, ο Γερμανός "στράβωσε" και το έδειξε ολοφάνερο στον προπονητή του και κάπου εκεί μπήκε σε μία διαδικασία να βλέπει τα παιχνίδια για το επόμενο δίμηνο είτε από την εξέδρα, είτε από την τηλεόραση του σπιτιού του.

Εμφανίστηκε τον Ιανουάριο ξανά στις αποστολές, πήρε χρόνο συμμετοχής, αλλά δεν έφτανε για να πει ο οποιοσδήποτε ότι ο Μάριν ενεργοποιήθηκε για τα καλά από τον Μπέντο.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΞΑΝΘΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΞΑΝΘΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Ουσιαστικά, η έλευση αρχικά του Βούζα και εν συνεχεία του Λεμονή στην τεχνική ηγεσία αποδείχθηκαν καθοριστικές ως προς την επιστροφή του 28χρονου άσου στην ομάδα.

Ο Λεμονής στο παιχνίδι με τον Πλατανιά στο Καραϊσκάκη την Πρωταπριλιά, δίνει φανέλα βασικού στον Μάριν. Στο 54' ο Μάρκο ισοφαρίζει για τους "ερυθρόλευκους" (σ.σ. είχε προηγηθεί ο Πλατανιάς με τον Μανούσο στο 45') και η πρώτη του αντίδραση είναι να τρέξει προς τον πάγκο και να αγκαλιάσει τον 57χρονο τεχνικό.

Τη συγκεκριμένη κίνηση την έκανε φυσικά επειδή ο Λεμονής τον έβγαλε από το "ψυγείο" και του έδωσε την ευκαιρία να αποδείξει ότι ο Μπέντο έκανε λάθος που τον είχε ξεγραμμένο. Στη συνέχεια ο Μάριν έπαιξε στα εναπομείναντα ματς πρωταθλήματος και κατά κύριο λόγο έπαιρνε φανέλα βασικού.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Οκτώ μήνες αργότερα, στις 26 Νοεμβρίου 2017, ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Κέρκυρα. Οι Πειραιώτες βρίσκονται πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, ο Λεμονής αποφασίζει να ρίξει στη μάχη τους Μάριν και Τζούρτζεβιτς και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξει όλο το παιχνίδι. Εκπληκτικό ματς από τον Μάριν, ξεμπούκωσε ο Τζούρτζεβιτς και... τέλος καλό, όλα καλά για τους "ερυθρόλευκους".

Ήταν όμως "όλα καλά"; Φυσικά και όχι... Ο Γερμανός γύρισε προς τον πάγκο και έκανε μία χαρακτηριστική κίνηση σαν να έλεγε στον Λεμονή "τώρα μην μιλάς"! Έπεσαν πάνω του συμπαίκτες για να τον αγκαλιάσουν και βρέθηκε τελικά στον χώρο που ήταν ο Κούλης Δουρέκας, πανηγυρίζοντας μαζί του, αλλά γυρνώντας ξανά προς τον πάγκο και τον Λεμονή.

Από το ένα άκρο στο άλλο με λίγα λόγια: Από τις αγκαλιές στις... μπηχτές σε διάστημα οκτώ μηνών. Από τα... μέλια στο "δηλητήριο"! Κι όλα αυτά ο Μάρκο Μάριν, ο οποίος είναι ένας ποδοσφαιριστής που τα τελευταία πέντε χρόνια δεν είχε στεριώσει πουθενά. Κι αν δεν ήταν ο Μπέσνικ Χάσι το καλοκαίρι, είναι άγνωστο αν θα παρέμενε στο ερυθρόλευκο ρόστερ...

SUPERLEAGUE / ÊÅÑÊÕÑÁ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÊÅÑÊÕÑÁ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΕΙΧΕ ΗΣΥΧΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΣΙ

Ο Μάριν από το ξεκίνημα της προετοιμασίας φαινόταν ότι θα ήταν ένα από τα βασικά “γρανάζια” της κόκκινης μηχανής. Ο Μπέσνικ Χάσι εξ αρχής είχε δείξει τις διαθέσεις του.

Φορτούνης πίσω από τον επιθετικό και Μάριν στα εξτρέμ. Το συγκεκριμένο σύστημα δούλευε από την πρώτη κιόλας προπόνηση, θέλοντας να τους χωρέσει και τους δύο στην ενδεκάδα.

Στην πορεία ο Φορτούνης βγήκε από την ενδεκάδα, αλλά ο Μάριν ακλόνητος! Και με τις πληροφορίες από το Ρέντη να λένε ότι δεν "σκίζει" κιόλας στην προπόνηση. Ο Χάσι όμως είχε διαφορετική άποψη. Εξακολουθούσε να τον χρησιμοποιεί, δικαιώθηκε στο ματς με την Ριέκα στην Κροατία, αλλά στα ματς πρωταθλήματος που ακολούθησαν, ο Μάριν έπαιζε χωρίς ωστόσο να αφήνει τη σφραγίδα του. Ακόμα και κόντρα στην ΑΕΚ, πέρα από το γκολ που πέτυχε, στη συνέχεια χάθηκε.

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÑÉÅÊÁ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / RIJEKA - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÑÉÅÊÁ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / RIJEKA - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η αίσθηση που επικρατούσε στο Ρέντη ήταν ότι ο Μάριν είχε ήσυχο το κεφάλι του. Δινόταν μία εντύπωση από τον Χάσι πώς ό,τι και να γινόταν, ο Γερμανός δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα.

Οι... κακές γλώσσες λένε πώς σημαντικό ρόλο έπαιξε στην απόφαση του Χάσι η κοινή μανατζερική στέγη. Ο Ραμαντάνι είναι ατζέντης τόσο του Χάσι, όσο και του Μάριν. Ο 28χρονος άσος από την πλευρά του είχε μία υποτονική συμπεριφορά στο Ρέντη (σ.σ. στην καλοκαιρινή προετοιμασία περισσότερες φορές έκανε... αποθεραπεία παρά κανονική προπόνηση), αλλά ο Χάσι δεν τον κουνούσε από την ενδεκάδα. Κι αυτό μη νομίζετε ότι δεν σχολιαζόταν στις τάξεις των παικτών. Μη νομίζετε ότι είχε περάσει στο “ντούκου”. Ο Μάριν μπορεί να διαρρέει προς τα έξω ό,τι θέλει. Μπορεί να νιώθει ότι είναι αδικημένος... Αλήθεια, ρώτησε ποτέ πώς ένιωθαν κάποιοι άλλοι, όπως π.χ. ο Σισέ που τα έδινε όλα στην προπόνηση και έβλεπε τον Ρομαό να παίζει στόπερ;

ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΑΝΩΝ ΜΕ ΛΕΜΟΝΗ

Με τον ερχομό του Λεμονή στα τέλη Σεπτεμβρίου, όλοι όσοι ήταν τα αγαπημένα παιδιά του Χάσι έπρεπε να αποδείξουν στην προπόνηση ότι αξίζουν να πάρουν φανέλα βασικού.

Τους το είχε ξεκαθαρίσει ο Τάκης από την πρώτη στιγμή: "Όλοι θα πάρετε τις ευκαιρίες σας, όλοι θα χρειαστείτε, αρκεί να το αποδεικνύεται καθημερινά στο Ρέντη".

Ο Μάριν είχε καλή σχέση με τον Λεμονή από τα τελειώματα της περσινής σεζόν και πίστευε ότι δεν θα έχανε τη θέση του στην ενδεκάδα.

Πρώτο ματς στο Τορίνο. Ο Γερμανός μπαίνει για τρία λεπτά κόντρα στην Γιουβέντους. Ακολουθεί το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη. Βασικός στα άκρα της επίθεσης ο Μπεν, ο οποίος παθαίνει τη θλάση και ο Λεμονής ρίχνει στη μάχη τον Μάριν. Για 77 λεπτά ο Γερμανός ήταν χαμένος.

Μετά τη διακοπή του Οκτωβρίου ακολουθεί ο αγώνας στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο και δεν χρησιμοποιείται λεπτό. Στη συνέχεια δεν παίζει καθόλου με την Μπαρτσελόνα στο "Camp Nou".

SUPERLEAGUE / ÊÅÑÊÕÑÁ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÊÅÑÊÕÑÁ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Κι αφού έπαιξε ένα 20λεπτο με τον ΠΑΟΚ χωρίς να φανεί ιδιαίτερα, ακολούθησαν ένας αποκλεισμός με τον Παναθηναϊκό, μηδενική παρουσία με Μπαρτσελόνα στο Καραϊσκάκη και Λισσαβώνα, δύο 90λεπτα με εξαιρετική εμφάνιση κόντρα σε Πλατανιά, Λεβαδειακό και ένα έξοχο 45λεπτο με την Κέρκυρα.

Κι ο Μάριν λοιπόν από εκεί που η βαθμολογία του κυμαινόταν κάτω από τη βάση στα πιο δύσκολα ματς (Ατρόμητος, ΠΑΟΚ, Σπόρτινγκ στο Καραϊσκάκη), έκανε πράγματι τρία καλά παιχνίδια με Πλατανιά, Λεβαδειακό και Κέρκυρα και ζήτησε τον... λόγο από τον Λεμονή.

Ένας Λεμονής που τον ζει καθημερινά στο Ρέντη, βλέπει ποιος προσπαθεί και ποιος κυμαίνεται σε ρηχά νερά. Φυσικά και δεν είναι σωστές όλες οι επιλογές του 57χρονου τεχνικού. Πολλά άκουσε (και δικαιολογημένα) για τον τρόπο προσέγγισης του αγώνα τουJose Alvalade.

Όμως, ο Λεμονής έχει αποδείξει ότι δίνει χρόνο συμμετοχής σε όσους βλέπει ότι είναι στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση και κυρίως σε όσους "ματώνουν" στις προπονήσεις.

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από τον Σισέ δεν υπάρχει. Το ίδιο και με τον Ανσαριφάρντ. Επίσης, ο Φορτούνης έγινε αποδέκτης του "καψωνιού" του Λεμονή με τον Ατρόμητο και γύρισε φουριόζος από τη διακοπή του Οκτωβρίου.

Ο Μάριν από την πλευρά του προτίμησε δημοσίως και σε ένα ματς ιδιαίτερων συνθηκών, να “στοχοποιήσει” τον Λεμονή, επειδή ένιωθε ότι έχει αδικηθεί από τον προπονητή του. Ναι, θα μπορούσε ο Λεμονής να τον διαχειριστεί καλύτερα στο ροτέισον των αγώνων πρωταθλήματος.

ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ

Αλλά ο Γερμανός έχει αποδείξει ότι μπορεί να τον εμπιστευτεί ο εκάστοτε προπονητής; Εδώ και μία πενταετία δινόταν δανεικός από την Τσέλσι σε Σεβίλλη, Φιορεντίνα, Αντερλεχτ και Τράμπζονσπορ και καμία από τις τέσσερις ομάδες δεν ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς.

Ήρθε στη χώρα μας πέρσι και ο Μπέντο τον έθεσε σχετικά νωρίς εκτός ομάδας λόγω κακής νοοτροπίας. Εμφανίστηκε ο Λεμονής για 4η φορά στον πάγκο του Ολυμπιακού και ο Μάριν έμεινε πάλι εκτός, ενώ ο ίδιος άνθρωπος τον Απρίλιο τον είχε "βιδώσει" στην ενδεκάδα.

Οπότε, εμπάθεια προφανώς και δεν υπάρχει προς το πρόσωπο του Γερμανού. Ίσως, η απάντηση να είναι κρυμμένη στις εγκαταστάσεις στο Ρέντη. Εκεί όπου είναι ο... καθρέφτης όλων. Εκεί όπου π.χ. ο Σισέ κατάφερε και κέρδισε την εμπιστοσύνη του Λεμονή.

Chelsea's interim head coach Rafael Benitez, right, talks with Fernando Torres, second right, and Marko Marin, left, during a soccer training session at their facilities in Stoke d'Abernon near London, Tuesday, Dec. 4, 2012.  Chelsea are due to play FC Nordsjaelland in a Champions League match in London on Wednesday.  Chelsea must win at home against FC Nordsjaelland and hope Juventus loses at already-qualified Shakhtar Donetsk if the English team is to avoid becoming the first defending champion to exit at the group stage.  (AP Photo/Matt Dunham)
Chelsea's interim head coach Rafael Benitez, right, talks with Fernando Torres, second right, and Marko Marin, left, during a soccer training session at their facilities in Stoke d'Abernon near London, Tuesday, Dec. 4, 2012. Chelsea are due to play FC Nordsjaelland in a Champions League match in London on Wednesday. Chelsea must win at home against FC Nordsjaelland and hope Juventus loses at already-qualified Shakhtar Donetsk if the English team is to avoid becoming the first defending champion to exit at the group stage. (AP Photo/Matt Dunham) AP

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Λεμονής δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι δεν αγαπάει τον Ολυμπιακό. Για τον τρόπο προσέγγισης κάποιων αγώνων και για τα λάθη του σε κομμάτια τακτικής μπορεί να γίνει ολόκληρη συζήτηση.

Από την άλλη όμως, προκαλεί ερωτηματικά το ότι ο Μάριν κατάφερε και στέριωσε σε μία ομάδα μόλις για... τρεις μήνες. Στον Ολυμπιακό συγκεκριμένα. Την περίοδο που προπονητής ήταν ο Μπέσνικ Χάσι, ο οποίος – ως δια μαγείας – έχει τον ίδιο μάνατζερ με τον Γερμανό. Και ως δια μαγείας ποτέ δεν βγήκε από την ενδεκάδα, παρότι είχε επαναπαυτεί στο Ρέντη (όπως και ο Φορτούνης) και οι εμφανίσεις του ήταν κατώτερες των προσδοκιών τον Σεπτέμβριο, σε μία περίοδο που είχε αρχίσει για τα καλά η... κατρακύλα των “ερυθρολεύκων” και ο Μάριν απόρησε μετά την ΑΕΚ "γιατί απολύθηκε ο Χάσι;".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ