ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τόλι και Ξύδας για τη νέα σεζόν της Κ-20

Τόλι και Ξύδας για τη νέα σεζόν της Κ-20

Άντριτ Τόλι και Γιώργος Ξύδας παραχώρησαν συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν για την Κ-20. Σε βίντεο τα γκολ της αναμέτρησης με τον Ρήγα Φεραίο.

Δύο ποδοσφαιριστές που θα αγωνιστούν μαζί για πρώτη φορά φέτος και με στόχο να οδηγήσουν την Κ-20 του Ολυμπιακού σε νέες επιτυχίες, είναι οι Άντριτ Τόλι και Γιώργος Ξύδας που μίλησαν στην επίσημη ιστοσελίδα των Πειραιωτών για τους στόχους της νέας σεζόν.

Τόλι: "Στοχεύουμε πάντα στην κορυφή"

Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στον Αρίων Γαστούνης στην Ηλία και πριν από 7 χρόνια πήρε… μεταγραφή στην Ακαδημία του Ολυμπιακού όπου παραμένει και σήμερα έχοντας όμως υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα.

Ο Άντριτ Τόλι που είναι στόπερ, αλλά παίζει όλες τις θέσεις της άμυνας με μεγάλη επιτυχία, έχει ζήσει πολλά στην Ακαδημία του Ολυμπιακού και είναι ευτυχισμένος που είναι τόσα χρόνια μέλος της. Τα δυο τελευταία χρόνια (2015,2016) κατέκτησε το Πρωτάθλημα Super League K-20 ενώ έχει χάσει και δυο Πρωταθλήματα Super League K-17.

"Είναι πολύ σημαντικό να είσαι στην Ακαδημία του Ολυμπιακού από μικρή ηλικία. Αυτό το βλέπω τώρα που έχουν περάσει τα χρόνια και καταλαβαίνω πόσο τυχερός είμαι. Δούλεψα με πολλούς προπονητές και όλοι με βοήθησαν. Στον Ολυμπιακό έχω βάλει τις βάσεις για το μέλλον και έγινα επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Χρωστάω τα πάντα στον Ολυμπιακό και θέλω να συνεχίσω να δουλεύω για να φτάσω έως το τέλος αυτής της διαδρομής, δηλαδή στην πρώτη ομάδα", δηλώνει αρχικά ο διεθνής Αλβανός αμυντικός και συμπληρώνει:

"Σ’ αυτό τον σύλλογο γίνεται επαγγελματική δουλειά από την πρώτη έως την τελευταία ηλικιακά ομάδα. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να καθιερωθείς στον Ολυμπιακό αλλά εάν είσαι σοβαρός και επενδύεις στον εαυτό σου θα τα καταφέρεις".

Για τον 19χρόνο αμυντικό αυτή η χρονιά θα είναι η 3η στην ομάδα Νέων και φυσικά θέλει να είναι επιτυχημένη όσο και οι προηγούμενες:

"Στόχος είναι να συνεχίσουμε να είμαστε στην κορυφή. Το δύσκολο δεν είναι να φτάσεις στο ψηλότερο σκαλί, το δύσκολο είναι να παραμείνεις εκεί. Εμείς καταφέραμε να μείνουμε και για 2η χρονιά και θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε πρώτοι. Η ομάδα έχει καλό υλικό και πιστεύω θα παίξουμε καλό ποδόσφαιρο που θέλει πάντα ο Ολυμπιακός".

Ο Άντριτ είναι και ένας εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού και νοιώθει μεγάλη ευθύνη απέναντι στους συμπαίκτες του και στην ομάδα:

"Δεν το συζητώ, το να είσαι αρχηγός στον Ολυμπιακό είναι κάτι πολύ δύσκολο. Είναι μεγάλη η ευθύνη. Πρέπει να ενθαρρύνεις τους συμπαίκτες σου και να τους οδηγείς στη σωστή κατεύθυνση. Είμαι τυχερός που έχω υπάρξει σε ομάδες που είχαν αρχηγούς τον Βούρο, τον Βέργο, τον Σάλιακα που είναι σπουδαίοι παίκτες. Είδα πολλά απ’ αυτούς".

Ο νεαρός άσος δεν παραλείπει να δώσει και μια συμβουλή στον συνομήλικο του αλλά νέο στην Κ-20 και στον Ολυμπιακό Γιώργο Ξύδα:

"Να είναι ο εαυτός του και να δίνει κάθε ημέρα το 100%. Πρέπει να είναι σοβαρός και θα είναι προς όφελος του να καταλάβει όσο πιο γρήγορα γίνεται σε ποια ομάδα ήρθε. Νομίζω το έχει ήδη συνειδητοποιήσει".

Ξύδας: "Πρωτόγνωρα για εμένα όσα ζω"

Ο Γιώργος Ξύδας, με καταγωγή από τη Χίο, ξεκίνησε από την ΠΑΧ (Ακαδημία Χίου), πήγε στην Δάφνη και στον Ηρακλή Θυμιανών, στα 15 του πήγε στην Μυτιλήνη και στην Καλλονή όπου έπαιξε στην Κ-17, στην Κ-20 και στην πρώτη ομάδα (επαγγελματίας) και το 2016 έγινε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στον Ολυμπιακό.

"Χαίρομαι πάρα πολύ που ήρθα στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδος, τον Ολυμπιακό. Όλα αυτά που βλέπω και ζω στον Ολυμπιακό είναι πρωτόγνωρα για μένα. Εδώ δουλεύουν όλοι στο 100% και είναι επαγγελματίες σ’ όλους τους τομείς. Έχουμε τόσους ανθρώπους δίπλα μας να μας υποστηρίζουν και δουλεύουμε σ' ένα προπονητικό κέντρο που ζηλεύεις μόνο που το βλέπεις", σημειώνει αρχικά ο Ξύδας και συνεχίζει:

"Σίγουρα όταν είσαι μέλος του Ολυμπιακού είναι σημαντικό αλλά και δύσκολο. Στόχος μου είναι να δώσω το 100% και να βελτιωθώ σ’ όλους τους τομείς. Χρειάζεται δουλειά, δουλειά και δουλειά. Είμαι εδώ για να το κάνω και εάν τα καταφέρω θα ήθελα να παίξω και στην πρώτη ομάδα".

Όσο αφορά τους στόχους της ομάδας Νέων υπογραμμίζει:

"Όταν μια ομάδα έχει πάρει δυο σερί Πρωταθλήματα θέλει και το τρίτο. Για όλους μας και ειδικά για μένα που είμαι νέος στην ομάδα είναι μια πρόκληση και μεγάλος στόχος".

Δείτε σε βίντεο τα γκολ της αναμέτρησης ανάμεσα στην Κ-20 του Ολυμπιακού και τον Ρήγα Φεραίο:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ