ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το ψυχογράφημα των φιλάθλων του Ολυμπιακού με την Σάλκε

Το ψυχογράφημα των φιλάθλων του Ολυμπιακού με την Σάλκε

To Sport24.gr σας παρουσιάζει το χρονικό της συμπεριφοράς του κόσμου που γέμισε το "Καραϊσκάκης", αλλά έφυγε απογοητευμένος (pics&vids)

Στεναχώρια, μιζέρια και προβληματισμός ήταν τρία από τα πολλά συναισθήματα που προκάλεσε στον κόσμο που έδωσε το παρών στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" η εμφάνιση του συγκροτήματος του Λεονάρντο Ζαρντίμ απέναντι στην Σάλκε.

Οι φίλοι της ομάδας του Πειραιά, παρά την οικονομική κρίση που έχει φέρει την κοινωνία ένα βήμα πριν τον γκρεμό και τις υψηλές τιμές των εισιτηρίων, βρέθηκαν στο φαληρικό γήπεδο και το γέμισαν, αφήνοντας ελάχιστες κενές θέσεις.

Συνεπείς στο ραντεβού τους λοιπόν οι φίλαθλοι των "ερυθρολεύκων" ήταν εκεί και δημιούργησαν γι' άλλη μια φορά εξαιρετική ατμόσφαιρα, που ήταν ξεκάθαρο πως στα πρώτα λεπτά του ματς ώθησε τους παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ σ' ένα δυνατό ξεκίνημα, που δυστυχώς δεν είχε την ανάλογη συνέχεια.

Το τραγούδι στα πέταλα ξεκίνησε περίπου 1 ώρα πριν την σέντρα του αγώνα, ενώ άπαντες περίμεναν το Coreo και ανταμείφθηκαν με την εικόνα.

Ένα ωραίο θέαμα που συνοδεύτηκε με τραγούδι και μια συμπαράσταση που δεν απέφερε καρπούς σε μια ομάδα κατώτερη των περιστάσεων...

Το ψυχογράφημα των φιλάθλων του Ολυμπιακού με την Σάλκε
Ολυμπιακός κερκίδα με Σάλκε

Η Σάλκε άνοιξε το σκορ λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όμως αυτό κάθε άλλο παρά "πάγωσε" το "Καραϊσκάκης", αφού δευτερόλεπτα μετά το τέρμα των Γερμανών, οι οπαδοί της ομάδας τραγουδούσαν τον ύμνο στέλνοντας μήνυμα στους παίκτες να προχωρήσουν παρακάτω και να κάνουν προσπάθεια για να αλλάξουν όλα.

Η στήριξη του κόσμου διατηρήθηκε μέχρι το τέλος, όμως υπήρχαν 2-3 παρενθέσεις κατά τη διάρκεια του ματς. Στο δεύτερο μέρος, οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν νωθρά και έδειχναν ανίκανοι να αντισταθούν στην Σάλκε, μέχρι που φτάσαμε στο 56', όταν αρκετοί φίλαθλοι σηκώθηκαν και ζητούσαν από τον Ζαρντίμ να κάνει κάτι για να αλλάξει αυτή την απογοητευτική εικόνα. Για καλή τύχη της ομάδας, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σ' εκείνο το σημείο και η γκρίνια έγινε... γιορτή που βεβαίως δεν κράτησε παρά λίγα μόνο δευτερόλεπτα.

Οι παίκτες της Σάλκε, άφησαν τους Πειραιώτες να πανηγυρίζουν και πριν το καταλάβουν είχαν πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ και από 'κει και πέρα, έκαναν ό,τι ήθελαν στην αναμέτρηση. Ακόμη και στην κυριαρχία των Γερμανών, όπου οι "ερυθρόλευκοι" δεν απείλησαν καθόλου και ήταν απογοητευτικοί ο κόσμος δεν σταμάτησε να τραγουδά. Τραγουδούσε μέχρι το τέλος, όμως θα πρέπει να αναφέρουμε πως πριν συμπληρώσουμε καν το 90λεπτο, αρκετοί αποχωρούσαν από το γήπεδο βλέποντας πως η ομάδα δεν μπορεί να κάνει κάτι. Αυτή την εικόνα δεν τη συναντάμε συχνά, ειδικά στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Μετά το τέλος του παιχνιδιού και παρά την στεναχώρια του αποτελέσματος, οι οπαδοί στο πέταλο τραγουδούσαν αλλά έστειλαν παράλληλα ένα μήνυμα σε τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές. Συγκεκριμένα, υπήρξαν αποδοκιμασίες προς τους παίκτες για το πρόσωπο που παρουσίασαν αλλά δεν πήραν μεγάλες διαστάσεις και γι' αυτό η "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ ευχαρίστησε τον κόσμο για την συμπεριφορά του.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων σε αντίθεση με την ομάδα και η απαίτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη προς τους παίκτες: "δώστε χαρά στον κόσμο που δίνει από το υστέρημά του", δεν έπιασε τόπο, είτε γιατί η ομάδα ήταν σε κακή μέρα, είτε γιατί δεν είναι και τόσο δυνατή και σοβαρή. Ο χρόνος θα απαντήσει σ' αυτά τα ερωτήματα, όμως ο κόσμος θα συνεχίσει να δίνει από το υστέρημά του για τον Ολυμπιακό. Για πόσο όμως...

Εσείς διαβάστε: Τι συνέβη με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού,
Ιμπαγάσα: "Δεν αντιδράσαμε καθόλου", Ολυμπιακός - Σάλκε 1-2, Στέφενς: "Αντιδράσαμε σωστά μετά το 1-1", Παπαδόπουλος: "Καθαρό το γκολ που πέτυχα", Σ το "Καραϊσκάκης" ο Πίνο

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ