ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το προφίλ του Τζίμι Ντουρμάζ

Το προφίλ του Τζίμι Ντουρμάζ
INTIME SPORTS

Ο Τζίμι Ντουρμάζ ανήκει στον Ολυμπιακό από το μεσημέρι της Παρασκευής (22/8). Η πορεία της καριέρας του, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι ιδιόρρυθμες κομμώσεις του 25χρονου εξτρέμ. (video+φωτογραφίες)

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι από το μεσημέρι της Παρασκευής (22/8) ο Τζίμι Ντουρμάζ . Ο 25χρονος (22/3/1989) εξτρέμ είχε βρεθεί κοντά στο να φορέσει τα "ερυθρόλευκα" και νωρίτερα μέσα στην θερινή μεταγραφική περίοδο, όμως τότε το deal είχε ματαιωθεί την ύστατη στιγμή.

Οι Πειραιώτες επανήλθαν στην υπόθεση και αυτή την φορά με συνοπτικές διαδικασίες έκαναν δικό τους τον παίκτη. Ο Ντουρμάζ έχει γεννηθεί στο Έρεμπρο της Σουηδίας, έχοντας ρίζες που χάνονται κάπου στα βάθη της Συρίας.

Οι παππούδες του άφησαν την Συρία για να πάνε στην νοτιοανατολική Τουρκία, σε ένα ορεινό χωριό και ο πατέρας του μετανάστευσε στη Σουηδία, όπου στις 22 Μαρτίου του 1989 γεννήθηκε ο Γιακούμπ Τζίμι Τουμά (& μετά Τζίμι Ντουρμάζ).

Έκανε τα πρώτα του βήματα σε μια ομάδα της πόλης που ζούσε, την ΒΚ Forward, στα τμήματα υποδομής της οποίας εντάχθηκε το 2001 σε ηλικία 12 ετών. Από το 2005 έως το 2008 αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα, με συνολικά 35 συμμετοχές και 4 γκολ. Το ντεμπούτο του στην Allsvenskan έγινε στις 14 Ιουλίου του 2008, σε αναμέτρηση κόντρα στην Χάμαρμπι.

Η Μάλμε εντόπισε το ταλέντο του Ντουρμάζ και τον ενέταξε στο δυναμικό της την 1η Ιουλίου του 2008. Με την φανέλα της πρόλαβε να πετύχει 14 γκολ και να μοιράσει 9 ασίστ σε 101 συμμετοχές, πριν μεταγραφεί στην Γκεντσλερμπιρλιγκί στις 14 Αυγούστου του 2012.

Ο αριστεροπόδαρος εξτρέμ έμεινε για δύο σεζόν στον τουρκικό σύλλογο, όπου είχε 11 γκολ και 5 ασίστ σε 64 ματς. Μετράει επίσης 17 συμμετοχές και 1 γκολ με την Εθνική Σουηδίας, κάνοντας το ντεμπούτο του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στις 8 Φεβρουαρίου 2011.

Συνολικά και σε συλλογικό επίπεδο, ο 25χρονος εξτρέμ μετράει 165 παιχνίδια με 25 γκολ και 14 ασίστ.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Καλό του πόδι θεωρείται το αριστερό, αν και δεν έχει κανένα πρόβλημα να ντριμπλάρει ή να πασάρει με το δεξί. Εξτρέμ που του αρέσει να ξεκινάει από την άκρη του γηπέδου και να συγκλίνει προς την περιοχή, είτε για να εκτελέσει, είτε για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις σκοραρίσματος για κάποιον συμπαίκτη του.

Επιδιώκει το "ένας εναντίον ενός", χρησιμοποιεί πολύ την προσποίηση με το σώμα του για να αποφύγει τον προσωπικό του αντίπαλο, ενώ προτιμά τις κοφτές ντρίμπλες. Χαρακτηριστικά που του επιτρέπουν να διασπά κλειστές άμυνες.

Πάντως η ταχύτητα κάθε άλλο παρά του λείπει και μπορεί να "χτυπήσει" το ίδιο αποτελεσματικά σε ανοιχτό γήπεδο. Είναι κυνηγός που δεν περιμένει να μπει με την μπάλα στα δίχτυα και δεν διστάζει να δοκιμάσει το πόδι του από μακρινή απόσταση.

Η πολύ καλή τεχνική του κατάρτιση τον εμποδίζει κάποιες φορές να πάρει τις σωστές αποφάσεις στο σωστό τάιμινγκ, ενώ δεν φημίζεται για την "αγάπη" του στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Πρόκειται πάντως για ποδοσφαιριστή που με το ταλέντο του μπορεί να ξεσηκώσει την εξέδρα και να χαρίσει όμορφες ποδοσφαιρικές στιγμές.

Η έλευση του στο μεγάλο Λιμάνι δίνει την δυνατότητα στον Μίτσελ να απελευθερώσει, όταν το κρίνει απαραίτητο, τον Ιμπραχίμ Αφελάι από τα άκρα της επίθεσης, τοποθετώντας τον Ολλανδό σε ρόλο δεύτερου κυνηγού. Ο Ντουρμάζ έχει όλα τα επιθετικά στοιχεία που χρειάζονται για το πλάι της γραμμής κρούσης, δίνοντας στον Ισπανό τεχνικό μια ακόμη λύση στις θέσεις των εξτρέμ.

Εκεί όπου υπάρχουν ακόμη ο Ντοσεβί, ένας παίκτης με μεγαλύτερη τακτική ευελιξία και πιο πειθαρχημένος αγωνιστικά αλλά με περιορισμένη επιθετική φαρέτρα σε σχέση με τον Σουηδό, όπως και οι Γκαζαριάν, Κολοβός με έναν εκ των δύο να οδεύει προς δανεισμό.

Οι ιδιόρρυθμες κομμώσεις του Τζίμι

Όπως όλοι οι ποδοσφαιρικοί αστέρες , έτσι και ο Τζίμι Ντουρμάζ έχει τις ιδιοτροπίες του και το πάθος του εστιάζεται στο μαλλί του, αφού αλλάζει συνεχώς κομμώσεις.

Από ράστα μέχρι αφάνα, από "γλόμπος" μέχρι μοϊκάνα, από καπελάκι μέχρι καρέ. Τελευταία πρόσθεσε και το μούσι και σίγουρα σε αυτό τον τομέα τον επηρέασε η επί 4 χρόνια σύζυγος του Γκαμπριέλα, που είναι κομμώτρια.

Το προφίλ του Τζίμι Ντουρμάζ
Το προφίλ του Τζίμι Ντουρμάζ
Το προφίλ του Τζίμι Ντουρμάζ
Το προφίλ του Τζίμι Ντουρμάζ
Το προφίλ του Τζίμι Ντουρμάζ
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ