ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το προφίλ του Λιούμπομιρ Φέισα

Το προφίλ του Λιούμπομιρ Φέισα

Από την Χάιντουκ Κούλα στην μεγάλη του αγάπη Παρτιζάν και πλέον κοντά στον Ολυμπιακό. Το Sport24.gr ακτινογραφεί το προφίλ του Λιούμπομιρ Φέισα, που ένας σοβαρός τραυματισμός του χτύπησε την πόρτα, όμως εκείνος δεν τα παρατάει και είναι έτοιμος για μια νέα - ερυθρόλευκη- αρχή.

Με βλέμμα στο μέλλον, οι Πειραιώτες είναι έτοιμοι να κλείσουν μια μεταγραφή ουσίας και όχι εντυπωσιασμού, φέρνοντας στο Λιμάνι, έναν ταλαντούχο αμυντικό μέσο, από την Σερβία. Ο λόγος για τον Λιούμπομιρ Φέισα, που αγωνίζεται στην Παρτιζάν και θεωρείται από τους καλύτερους μέσους στην χώρα του.

Η ιστορία όμως του άσου της Παρτιζάν, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και με πολλές διακυμάνσεις. Από την πραγματοποίηση ενός ονείρου, στον σοβαρό τραυματισμό που τον άφησε πίσω και ένα μέλλον που πιθανότατα να είναι "ερυθρόλευκο". Ας δούμε όμως πως ξεκίνησαν όλα...

Ο Φέισα θα κλείσει το 23ο έτος της ηλικίας του στις 14 Αυγούστου, ενώ γεννήθηκε στην πόλη της Βέρμπας, όπου έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Σε πολύ μικρή ηλικία (14 ετών), βρέθηκε στις ακαδημίες της Χάιντουκ Κούλα, εκεί που στην συνέχεια αναδείχθηκε και έγινε ένα από τα μεγάλα αστέρια και σίγουρα ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο της ομάδας.

Την πρώτη του χρονιά στην μεγάλη ομάδα έπαιξε σε 5 αναμετρήσεις, ενώ την επόμενη σεζόν (2006-07) καθιερώθηκε και έγινε από τα βασικά μέλη της ομάδας. Συγκεκριμένα, αγωνίστηκε σε 22 αναμετρήσεις σημειώνοντας μάλιστα 1 γκολ, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να κληθεί στην εθνική ελπίδων της Σερβίας.

Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις και το γεγονός πως ήταν μόλις 19 ετών, προσέλκυσε το ενδιαφέρον ξένων ομάδων και η Μετς κατάφερε να τον κάνει δικό της, όμως τα πράγματα δεν ήρθαν όπως θα το ήθελε ο ίδιος και η γαλλική ομάδα. Η Χάιντουκ Κούλα δικαιώθηκε στα δικαστήρια και ο νεαρός Σέρβος αναγκάστηκε να επιστρέψει στις προπονήσεις.

Το 2007-2008 ήταν μια από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του, αφού έπαιξε σε όλες τις αναμετρήσεις της ομάδας του, πέτυχε 1 γκολ και μάλιστα αγωνίστηκε με την εθνική ομάδα της Σερβίας κόντρα στο Καζακστάν, για τα προκριματικά του Euro 2008.

Από κει και πέρα, όλα ήταν πιο... ωραία και πιο ονειρεμένα για τον Φέισα. Η Παρτιζάν,η Χέρτα Βερολίνου και άλλες ομάδες είχαν δείξει ενδιαφέρον για την απόκτησή του και τελικά το 2008 κατέληξε στην πρώτη έναντι 1.200.000 ευρώ. Άλλωστε η Παρτιζάν ήταν η ομάδα που υποστήριζε από μικρός ο Φέισα και η συμμετοχή του με την ασπρόμαυρη φανέλα, ήταν γι' αυτόν ένα όνειρο.

Το προφίλ του Λιούμπομιρ Φέισα

Η ομάδα του Βελιγραδίου πίστεψε στο ταλέντο του Σέρβου άσου, του πρόσφερε 5ετές συμβόλαιο και δεν το μετάνιωσε. Την πρώτη του χρονιά μπορεί να ξεκίνησε με αποκλεισμό από τους ομίλους του Champions League κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, αλλά η συνέχεια ήταν καλύτερη, αφού έπαιξε σε 27 ματς, κατέκτησε το νταμπλ και τ' όνομα του βρισκόταν στην καλύτερη 11άδα στην Σερβία.

Ο Φέισα συνέχισε να εντυπωσιάζει και στα μέσα της σεζόν ήρθε πρόταση 5.000.000 ευρώ από την Ρόμα, που όμως απέρριψαν οι Σέρβοι καθώς θεώρησαν απαραίτητη την παραμονή του αμυντικού μέσου, ενώ είχαν στο μυαλό τους να τον παραχωρήσουν με περισσότερα χρήματα.

Το προφίλ του Λιούμπομιρ Φέισα

Όλα όμως στην ζωή δεν έρχονται όπως τα θέλουμε κι αυτό το κατάλαβε πολύ καλά ο Φέισα. Από την πιθανή του μεταγραφή στην Ρόμα, ήρθε ένας σοβαρός τραυματισμός τρεις μήνες αργότερα να τον αφήσει πολύ πίσω. Μια ολική ρήξη χιαστών, τον κράτησε εκτός γηπέδων για πολλούς μήνες και την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε μόλις δύο φορές και ενώ το πρωτάθλημα είχε καταλήξει ήδη στην ομάδα του.

Πλέον ο Ολυμπιακός είναι κοντά στην απόκτησή του, αρκεί φυσικά να είναι οι καθαρές οι εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί. Αν όλα πάνε καλά, ο Φέισα θα κάνει μια νέα -ερυθρόλευκη- αρχή και ελπίζει σ' ένα νέο ταξίδι, γεμάτο επιτυχίες, τίτλους και φυσικά δίχως τραυματισμούς. Το μέλλον άλλωστε, είναι όλο μπροστά του και μπορεί να τα καταφέρει.

Όσο για το γεγονός πως η Παρτιζάν πλέον τον παραχωρεί με 2.500.00 ευρώ, δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη, αφού πλέον είναι στην μέση ένας σοβαρός τραυματισμός, που έριξε την τιμή του στην αγορά. Ο Ολυμπιακός όμως και ο Φιέσα, έχουν μια μεγάλη ευκαιρία να την ξανανεβάσουν στα ύψη.

Υπέγραψε στον Ολυμπιακό Φέισα

Σύμφωνα πάντως με δημοσίευμα της σέρβικης ιστοσελίδας B92 που αναρτήθηκε πριν από λίγη ώρα, ο Λιούμποβικ Φέισα, υπέγραψε συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω ρεπορτάζ αναφέρει πως η ομάδα του Πειραιά θα είναι ο επόμενος σταθμός του Σέρβου αμυντικού μέσου, καθώς επήλθε συμφωνία με την Παρτιζάν, έναντι 2.500.000 ευρώ. Οι Σέρβοι μάλιστα θυμούνται και το φλερτ των Πειραιωτών με τον Πέτροβιτς που τελικά εγκατέλειψαν, για να ασχοληθούν με τον ταλαντούχο Φέισα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ