ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το μνημόσυνο της Θύρας 7 και το μήνυμα του Καζίμ - Ρίτσαρντς

Το μνημόσυνο της Θύρας 7 και το μήνυμα του Καζίμ - Ρίτσαρντς
INTIME SPORTS

Για 31η χρονιά, η διοίκηση, οι παίκτες, ο κόσμος και όλη η οικογένεια του Ολυμπιακού απέδωσε φόρο τιμής στα 21 θύματα της τραγωδίας της Θύρας 7. Δείτε videos και τι έγραψε στο twitter ο Καζίμ - Ρίτσαρντς.

Πέρασαν περίπου τριάντα ένα χρόνια από την μεγαλύτερη τραγωδία (8/2/81) που έζησε το ποδόσφαιρο μας και γενικότερα ο ελληνικός αθλητισμός, όμως κανείς από τον Ολυμπιακό δεν ξεχνά τα θύματα και τις οικογένειές τους.

Κι αν οι υπεύθυνοι δεν πλήρωσαν κι αν η πολιτεία πλέον δεν ασχολείται, ο λαός του Ολυμπιακού μαζί με τη διοίκηση και την υπόλοιπη ομάδα έδωσε για μια ακόμη φορά το παρών.

Περίπου 2.000 φίλαθλοι της Πειραϊκής ομάδας, βρέθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του "Γεώργιος Καραϊσκάκης", για το ετήσιο μνημόσυνο, που πάντα προκαλεί ρίγη συγκίνησης στην φίλαθλη Ελλάδα και φέρνει στο νου μνήμες από εκείνη την μαύρη Κυριακή.

Το σύνθημα "αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε", δόνησε για μια ακόμη χρονιά το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και συγκλόνισε όλους τους παρευρισκομένους, που δεν ξεχνούν και αποδίδουν φόρο τιμής στους 21 νεκρούς, οι οποίοι πάνω στο άνθος της ηλικίας τους (οι περισσότεροι) άφησαν την τελευταίας τους πνοή στα σκαλιά του φαληρικού γηπέδου. Για την μεγάλη τους αγάπη. Για τον Ολυμπιακό!

Από το μνημόσυνο δεν θα μπορούσε να λείπει και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης, με το πλήθος να τραγουδά: "Θρύλε θυμήσου, πρωταθλητή σε θέλουνε ακόμα και οι νεκροί σου". Μαζί του και ο Ερνέστο Βαλβέρδε μαζί με τους ποδοσφαιριστές του, αλλά και οι Λούβαρης, Μώραλης και Θεοδωρακάκης.

Όσο για την μπασκετική ομάδα, το παρών έδωσε ο Παναγιώτης Αγγελόιπουλος και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, μαζί με τέσσερις παίκτες. Πρόκειται για τους Λάζαρο Παπαδόπουλο, Δημήτρη Κατσίβελη, Μιχάλη Πελεκάνο και Παναγιώτη Βασιλόπουλο.

Η συγκίνηση ήταν έκδηλη ιδιαίτερα όταν ακούστηκαν τα ονόματα των θυμάτων και ο κόσμος φώναξε "παρών" (και "παρούσα" για την Ζωγραφούλα Χαϊρατίδου), ενώ το κλίμα ήταν βαρύ, μουντό και μαύρο.

Συγκινητική ήταν η ομιλία της μητέρας του αδικοχαμένου, Γιάννη Κανελλόπουλου: "Είναι πολλοί που πολεμούν τον Ολυμπιακό και κυρίως οι Υπουργοί Παπουτσής, Γερουλάνος αλλά και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Μπιτσαξής. Σας λέω κάτω τα χέρια από τον Ολυμπιακό και τον πρόεδρό του Βαγγέλη Μαρινάκη. Φυσικά να σταματήσουν οι φίλαθλοι άλλων ομάδων να βρίζουν τους νεκρούς μας".

Στην συνέχεια μίλησε ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος: "Όλοι έχουμε αντιληφθεί τι γίνεται. Κάποιοι επιχειρούν να πλήξουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη, να πλήξουν τον Ολυμπιακό και όλο τον Πειραιά. Τους λέω ότι θα μας βρουν απέναντι τους, αφού είμαστε όλοι μια γροθιά. Θα κάνω πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την διοργάνωση μιας μεγάλης συναυλίας, τα έσοδα της οποίας να τα διαθέσουμε για την ανέγερση ενός μουσείου της Θύρας 7".

Δείτε την ομιλία της Λόλας Νταϊφά

Τα ονόματα των φιλάθλων που έχασαν τη ζωή τους: Δημήτρης Αδαμόπουλος (40 ετών), Γεράσιμος Αμίτσης (18), Σπύρος Ανδριώτης (24), Γιάννης Διαλυνάς (20), Γιάννης Κανελλόπουλος (18), Κώστας Καρανικόλας (26), Αντώνης Κουρουπάκης (34), Μιχάλης Κωστόπουλος (21), Σπύρος Λεωνιδάκης (18), Ευστράτιος Λούπος (20), Μιχάλης Μάρκου (27), Βασίλης Μάχας (20), Κώστας Μπίλας (28), Ηλίας Παναγούλης (17), Αναστάσιος Πιτσόλης (30), Κώστας Σκλαβούνης (16), Γιάννης Σπηλιόπουλος (19), Παναγιώτης Τουμανίδης (14), Νίκος Φίλος (19), Χρήστος Χατζηγεωργίου (34) και Ζωγραφούλα Χαϊρατίδου (23).

Να σημειωθεί τέλος πως η συμπλήρωση των 31 χρόνων είναι την Τετάρτη (8/2).

Το αντίο του Καζίμ στα θύματα της Θύρας 7

Ο Κόλιν-Καζίμ Ρίτσαρντς μπορεί να βρίσκεται μόλις λίγες ημέρες στο μεγάλο Λιμάνι (είναι μάλιστα μέσα στο Top-20 των μεταγραφών του χειμώνα ), όμως φέρεται να γνωρίζει ήδη πολλά πράγματα για την ιστορία του Ολυμπιακού.

Κι όταν μιλάμε για την ιστορία της ομάδας του Πειραιά, δεν μπορούμε να ξεχνάμε την μαύρη Κυριακή της 8 Φλεβάρη του 1981, όπου 21 παιδιά έχασαν τη ζωή τους στα σκαλιά του "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Ο Τούρκος άσος λοιπόν, όχι μόνο άλλαξε το background στο twitter του βάζοντας μια εικόνα από την "ερυθρόλευκη" εξέδρα, αλλά έγραψε κι ένα μήνυμα προς τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας.

"Η καρδιά μου είναι μαζί με τις οικογένειες της τραγωδίας της Θύρας 7. Ήταν ένα όμορφο μνημείο. Ας αναπαυθούν οι ψυχές τους εν ειρήνη", γράφει ο Καζίμ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ