ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το Ζέεφελντ μεταφέρεται στου Ρέντη

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι παίκτες απόλαυσαν διήμερο ρεπό και από την Τετάρτη (4/10) ξαναπιάνουν δουλειά. Τι έχει στο πρόγραμμα ο Τάκης Λεμονής, ο οποίος θα ρίξει το βάρος όχι μόνο στην τακτική (κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι), αλλά και στο να συμμαζέψει την κατάσταση στη φυσική κατάσταση.

Έχει πολλή δουλειά ο Λεμονής. Το γνώριζε βέβαια από την πρώτη στιγμή ότι ενδεχομένως να είναι και η πιο δύσκολη αποστολή απ' όλες όσες είχε στο παρελθόν ως προπονητής του Ολυμπιακού. Τα προβλήματα είναι εμφανή και τα τόνισε αμέσως μετά την ήττα από τον Ατρόμητο.

Δεν μίλησε μόνο για το ανύπαρκτο επιθετικό πλάνο ή για τα “θέματα” με τις ανάσες των παικτών. Μίλησε ακόμα και για το ότι πρέπει όλοι οι ποδοσφαιριστές να συνειδητοποιήσουν ότι οφείλουν να είναι ενωμένοι και να γίνουν ομάδα!

Ο Λεμονής έδωσε διήμερο ρεπό στους “ερυθρόλευκους”. Την Τετάρτη (4/10) πιάνουν δουλειά και μάλιστα με διπλή προπόνηση. Δεν θα πούμε ότι το προσεχές διάστημα θα θυμίζει Ζέεφελντ στο 100%, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι ο 57χρονος τεχνικός θα επιχειρήσει ορισμένα πράγματα να τα πάει... φτου κι απ' την αρχή, δίνοντας ένα άρωμα καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Θα δώσει έμφαση στο δημιουργικό κομμάτι. Πολλές κλειστές άμυνες θα αντιμετωπίσει φέτος ο Ολυμπιακός στη Σούπερ Λίγκα και ο Μπέσνικ Χάσι δεν δούλεψε καθόλου πάνω σε αυτόν τον τομέα. Δουλεύοντας ένα ολόκληρο καλοκαίρι για τα προκριματικά του Champions League, άφησε στην άκρη το κομμάτι του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα οι “ερυθρόλευκοι” να μην βγάζουν αυτοματισμούς απέναντι σε κλειστές άμυνες.

Ο Λεμονής φυσικά δεν είναι μάγος. Δεν μπορεί μέσα σε 10 μέρες να αλλάξει θεαματικά τον Ολυμπιακό. Μην ξεχνάμε ότι λείπουν και επτά διεθνείς, οπότε το έργο του γίνεται ακόμα δυσκολότερο. Συγκεκριμένα οι Φορτούνης, Καπίνο, Ταχτσίδης, Νικολάου, Ανδρούτσος, Ανσαριφάρντ και Ελαμπντελαουί θα επιστρέψουν στο Ρέντη στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Αυτό που θα προσπαθήσει να κάνει όμως είναι να συμμαζέψει κάπως την κατάσταση και να δώσει σε όλους τους ποδοσφαιριστές να καταλάβουν ότι τους υπολογίζει. Το ότι π.χ. έμεινε εκτός αποστολής ο Ζιλέ στα ματς με την Γιουβέντους και τον Ατρόμητο, δεν σημαίνει ότι θα συνεχίσει να τον έχει στην εξέδρα.

Από τη στιγμή που έχει εντοπιστεί πρόβλημα στη φυσική κατάσταση, είναι ξεκάθαρο ότι θα κοιτάξει να διαχειριστεί όλα τα “υλικά” που έχει στα χέρια του.

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΤΕΪΣΟΝ

Όσο για τη φυσική κατάσταση, δεν είναι κάτι που διορθώνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Θέλει μεγάλη προσπάθεια και αρκετή υπομονή. Κυρίως, απαιτεί σωστή διαχείριση, σωστό ροτέισον και όχι... ξεζούμισμα. Ο Χάσι το είχε παραξηλώσει, αφού έβαζε τους ίδιους και τους ίδιους. Ο Λεμονής έκανε κάποιες αλλαγές με τον Ατρόμητο, προσπάθησε να βάλει κατευθείαν τον Αντρέ Μαρτίνς σε αγωνιστικούς ρυθμούς και σιγά-σιγά θα πράξει το ίδιο και με τον Ανσαριφάρντ.

Στα ευχάριστα για τον Έλληνα τεχνικό ότι με το που ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις, αρχής γενομένης με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, θα έχει στη διάθεσή του και τον Γιάγκος Βούκοβιτς, ο οποίος ήδη έχει ξεκινήσει δειλά-δειλά να κάνει ένα μέρος του προγράμματος. Οπότε, θα έχει περισσότερες επιλογές για το κέντρο της άμυνας.

Έρχεται λοιπόν ένα δεκαήμερο που ο Λεμονής θα εστιάσει σε δύο άξονες. Στο δημιουργικό κομμάτι και στη φυσική κατάσταση. Δύο τομείς που είναι ολοφάνερο ότι ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ