ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το χρονικό της παραίτησης του Σίλβα

Το χρονικό της παραίτησης του Σίλβα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι εξηγήσεις που έδωσε ο Σίλβα στον Βρέντζο λίγο πριν αναχωρήσει ο Ολυμπιακός για Αυστρία, τι είπε αποχαιρετώντας τους παίκτες του και η ατάκα του Βίκτορ όταν τον κάλεσαν οι Πειραιώτες για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ο Μάρκο Σίλβα αποτελεί παρελθόν από τον Ολυμπιακό, όλοι ψάχνουν το "γιατί" και ότι βγαίνει, προς το παρόν, προς τα έξω έχει να κάνει με την εκδοχή του Ολυμπιακού για τα γεγονότα. Λογικό αφού ο Πορτογάλος (η άλλη πλευρά της υπόθεσης) δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια αλλά και να το κάνει κανένας δεν γνωρίζει αν θα πει κάτι διαφορετικό. Με αυτή την εκκρεμότητα λοιπόν ας δούμε τι προκύπτει μέχρι στιγμής...

Σύμφωνα με την μέχρι τώρα πληροφόρηση, την Τρίτη (21/6) το πρωί πριν αναχωρήσει η αποστολή για το Λάνγκεφελντ, στη συνάντηση που είχε με τον Βρέντζο στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη, ο Μάρκο Σίλβα τον ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει στον Ολυμπιακό και υπέβαλλε την παραίτηση του λίγες ώρες πριν αναχωρήσει η αποστολή για την Αυστρία. Ο Πορτογάλος τεχνικός είπε χαρακτηριστικά στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ ότι "για προσωπικούς λόγους πιστεύω ότι δεν μπορώ να βοηθήσω την ομάδα τη νέα σεζόν".

Ο Βρέντζος τον ρώτησε γιατί αποφάσισε να ενημερώσει τώρα τον σύλλογο, λίγες ώρες δηλαδή πριν πετάξει η αποστολή για την Αυστρία. Η απάντηση του Σίλβα ήταν "πάλευα με τον εαυτό μου πολύ καιρό, έχω χάσει τον ύπνο μου". Ο διευθύνων σύμβουλος του Ολυμπιακού επέμεινε και ρώτησε τον Πορτογάλο τεχνικό αν συμβαίνει κάτι άλλο, αν έχει κλείσει σε κάποια ομάδα, καθώς το προηγούμενο διάστημα είχε αναπτυχθεί φημολογία σχετικά με τις Πόρτο και Ζενίτ. "Όχι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, εξάλλου η Πόρτο έχει προπονητή", απάντησε ο 39χρονος προπονητής. Ο Γιάννης Βρέντζος επανήλθε τονίζοντας στον Σίλβα πως "μας ζήτησες τον Φιγκέιρας, τον πήραμε, και κάποιους παίκτες που είμαστε κοντά. Τι συνέβη;"

Ο Μάρκο Σίλβα επέμεινε στην πρώτη του εξήγηση: "Για προσωπικούς λόγους δεν μπορώ να βοηθήσω. Θα ανέβω στην Αυστρία μέχρι να βρείτε προπονητή".

Ήταν ξεκάθαρο ότι δεν υπήρχε περιθώριο για να αλλάξει κάτι και ο Ολυμπιακός αμέσως επικοινώνησε με τον Βίκτορ, με τον οποίο κρατά επαφή από την ημέρα που έχει φύγει. Και ο Βίκτορ από την πρώτη στιγμή ήταν θετικός. "Δεν το συζητάμε καν, θέλω να έρθω", ήταν η ατάκα του Ισπανού τεχνικού μόλις δέχτηκε το τηλεφώνημα από τον Ολυμπιακό για την προοπτική της συνεργασίας των δύο πλευρών. Η συμφωνία του Ολυμπιακού με Βίκτορ έκλεισε οριστικά την Τετάρτη (22/6).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είναι κάθετοι όσον αφορά τους λόγους της ολοκλήρωσης της συνεργασίας με τον Μάρκο Σίλβα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπήρχε διαφωνία σε θέματα μπάτζετ ή μεταγραφών. Ότι ήταν απόφαση του Πορτογάλου με τις εξηγήσεις που έδωσε από την πλευρά του.

Ο Σίλβα θα αναχωρήσει απευθείας για την Πορτογαλία, χωρίς να περάσει από την Αθήνα. Ο πρώην, πλέον, προπονητής του Ολυμπιακού είχε φροντίσει να μην μάθουν τίποτα οι παίκτες του όλο αυτό το διάστημα.

Τα νέα τα πληροφορήθηκαν από τον Γιάννη Βρέντζο το μεσημέρι της Πέμπτης (23/6). Δεν είχε αλλάξει συνήθειες ο Πορτογάλος και μοιραία δεν είχε υποψιαστεί κανείς τίποτα. Έδινε την εντύπωση ότι συνεχίζει κανονικά. Είχε κάνει και ομιλίες μάλιστα την πρώτη ημέρα.

Πριν αποχωρήσει, ο Μάρκο Σίλβα μίλησε στους παίκτες του, τονίζοντας τα εξής: "Δεν έχω παράπονο από κανέναν σας. Ούτε από τον Ολυμπιακό που με στήριξε. Πέρασα υπέροχα εδώ και σας ευχαριστώ. Σημειώσαμε μεγάλες νίκες την περασμένη σεζόν και μπορείτε να κάνετε ανάλογες και περισσότερες νίκες τη νέα αγωνιστική περίοδο".

Μετά από λίγη ώρα ο Βίκτορ Σάντσεθ έφτασε στο προπονητικό κέντρο στο Λάνγκεφελντ, όπου προετοιμάζεται ο Ολυμπιακός. Δεν είπε πολλά στους παίκτες, αρκέστηκε σε δύο κουβέντες,

"Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Το μόνο που σας ζητάω είναι μυαλό και καρδιά", τόνισε ο Ισπανός τεχνικός που με το "καλημέρα" έδειξε τις προθέσεις του, αλλάζοντας το πλάνο προετοιμασίας. Επί Μάρκο Σίλβα οι "ερυθρόλευκοι" δούλευαν πολύ με την μπάλα στο ξεκίνημα της προετοιμασίας, ο Βίκτορ Σάντσεθ τους έστειλε για τρέξιμο στους γύρω λόφους.

Τέλος, παρά την αποχώρηση του Μάρκο Σίλβα από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, σύμφωνα με τους Πειραιώτες δεν τίθεται θέμα να επιστρέψει ο Ολυμπιακός για Σαλίνο, Καμπιάσο, Φουστέρ. Τρεις παίκτες που έχουν ήδη ενημερωθεί ότι δεν θα συνεχίσουν με τα ερυθρόλευκα τη νέα σεζόν.

Αυτά προκύπτουν μέχρι στιγμής με αρκετά αναπάντητα ερωτηματικά βέβαια, όπως το γιατί δεν εκδηλώθηκε νωρίτερα ο Μάρκο Σίλβα ειδικά αν υπάρχει προσωπικό θέμα, το πως βρέθηκε τόσο γρήγορα ο αντικαταστάτης του, αν όντως υπήρξε και δυσαρέσκεια για τον μεταγραφικό προγραμματισμό, αλλά και την απομάκρυνση του Γεωργάτου. Κανένας δεν ξέρει τι από όλα αυτά ισχύει και να θα δοθούν απαντήσεις. Άλλωστε αυτό που μετράει θετικά ή αρνητικά σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η πορεία της ομάδας μετά από τέτοια κίνηση. Όπως βέβαια και οι μεταγραφικές κινήσεις.

Photo Credits: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τι χρεώνουν στον Σίλβα
Ο Βίκτορ δεν έφυγε ποτέ...
Ο μοναδικός δημοσιογράφος που είχε γράψει για τον Βίκτορ
Τι λένε στον Ολυμπιακό για το "διαζύγιο" με τον Σίλβα
Παραιτήθηκε ο Σίλβα από τον Ολυμπιακό, ανέλαβε ο Βίκτορ
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ