ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το Top 10 των πωλήσεων του Ολυμπιακού

Το Top 10 των πωλήσεων του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με αφορμή την παραχώρηση του Αρτούρ Μαζουακού στην Γουέστ Χαμ, το Sport24.gr παρουσιάζει το Top 10 των πωλήσεων του Ολυμπιακού. (video)

Δίνοντας την συγκατάθεση του για την μεταγραφή του Αρτούρ Μαζουακού στην Γουέστ Χαμ, ο Ολυμπιακός έβαλε στα ταμείο του 7,2 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΠΑΕ.

Αν αναλογιστεί κάποιος ότι οι Πειραιώτες ξόδεψαν κάπου στις 400.000 ευρώ για να τον αποκτήσουν προ διετίας από την Βαλανσιέν, τότε γίνεται κατανοητό πως το deal με την αγγλική ομάδα είναι εξαιρετικά επικερδές για τον Ολυμπιακό, με τον Γαλλοαφρικανό να μπαίνει στο πάνθεον των πλέον ακριβών πωλήσεων της πειραϊκής ΠΑΕ.

Με αφορμή την παραχώρηση του Αρτούρ Μαζουακού στην Γουέστ Χαμ, το Sport24.gr παρουσιάζει το Top 10 των πωλήσεων του Ολυμπιακού.

1. Νέρι Καστίγιο - 16 εκατ. ευρώ

Ο Μεξικανός κυνηγός παραχωρήθηκε από τον Ολυμπιακό στην Σαχτάρ Ντόνετσκ το καλοκαίρι του 2007 έναντι 16 εκατομμυρίων ευρώ. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι ο πρόεδρος της ουκρανικής ομάδας είχε αποκαλύψει λίγες μέρες αργότερα ότι είχε δώσει cash όλα τα χρήματα της μεταγραφής. Αυτό το καλοκαίρι και στα 32 του χρόνια, ο Καστίγιο βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας.

2. Κώστας Μήτρογλου - 15 εκατ. ευρώ

Ο Έλληνας διεθνής στράικερ πωλήθηκε τον Γενάρη του 2014 στην Φούλαμ έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ. Είχε ένα εντυπωσιακό πρώτο μισό της σεζόν με τον Ολυμπιακό, γεγονός που έπεισε τους "Cottagers" να δαπανήσουν το παραπάνω ποσό και να τον εντάξουν στο ρόστερ τους. Σήμερα ο Μήτρογλου αγωνίζεται με τη φανέλα της Μπενφίκα στην Πορτογαλία.

3. Κώστας Μανωλάς - 15 εκατ. ευρώ

Ο Ολυμπιακός έκανε διάνα με την επιλογή του να εντάξει στο δυναμικό του τον διεθνή κεντρικό αμυντικό το καλοκαίρι του 2012, ως ελεύθερο από την ΑΕΚ. Πέρα από την αγωνιστική του προσφορά, ο Μανωλάς έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να βάλει ένα πολύ σημαντικό ποσό στα ταμεία του, παραχωρώντας τον παίκτη στην Ρόμα έναντι συνολικά 15 εκατομμυρίων ευρώ. Οι Πειραιώτες είχαν πετύχει ένα εξαιρετικό deal με τους "τζαλορόσι", διατηρώντας το 50% των οικονομικών δικαιωμάτων του παίκτη έως το τέλος του φετινού Αυγούστου. Πράγμα που σημαίνει ότι πιθανή μεταγραφή του 25χρονου στόπερ μπορεί να φέρει επιπλέον χρήματα στον Ολυμπιακό.

4. Ανδρέας Σαμάρης - 10 εκατ. ευρώ

Ο διεθνής μέσος είχε αποκτηθεί έναντι περίπου 350.000 ευρώ το καλοκαίρι του 2012. Έπαιξε μια γεμάτη σεζόν στον Ολυμπιακό και τον Αύγουστο του 2014 πωλήθηκε έναντι 10 εκατομμυρίων ευρώ στην Μπενφίκα, με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας έως τις 30/06/2019.

5. Ζλάτκο Ζάχοβιτς - 8 εκατ. ευρώ

Η μεταγραφή του είχε γίνει με 4,5 δις δραχμές (περίπου 13 εκατ. ευρώ σήμερα) το καλοκαίρι του 1999 από την Πόρτο. Θυελλώδης η παρουσία του στο Λιμάνι, πωλήθηκε ένα χρόνο αργότερα στη Βαλένθια έναντι 9 εκατομμυρίων ευρώ, με τον Ολυμπιακό να σώζει μέρος των πολλών χρημάτων που είχε δαπανήσει για την απόκτηση του. Θυμηθείτε τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 2014 στο Sport24.gr.

6. Αρτούρ Μαζουακού - 7,2 εκατ. ευρώ

Ο Ολυμπιακός τον απέκτησε τον Ιούλιο του 2014, δαπανώντας λιγότερο από μισό εκατομμύριο ευρώ για την απόκτηση του από την Βαλανσιέν. Στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ο Αρτούρ Μαζουακού σκόραρε απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης και από εκείνη τη στιγμή έβαλε δυνατά το όνομα του στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Την Δευτέρα (8/8), υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο στην Γουέστ Χαμ, που δαπάνησε ένα ποσό κοντά στα 7,2 εκατομμύρια ευρώ για να πείσει τον Ολυμπιακό να δώσει την συγκατάθεση του στην παραχώρηση του Γαλλοαφρικανού μπακ.

7. Κέβιν Μιραλάς - 7 εκατ. ευρώ

Έπιασε Λιμάνι ως αποτυχημένος στο γαλλικό πρωτάθλημα, όντας από τις τελευταίες προσθήκες της εποχής Κόκκαλη, μέρες πριν αναλάβει τους Πειραιώτες ο Βαγγέλης Μαρινάκης το καλοκαίρι του 2010. Μετά από μια πρώτη πολύ καλή σεζόν του Βέλγου με τα ερυθρόλευκα, ο Μαρινάκης πλήρωσε τα 2,3 εκατομμύρια ευρώ της ρήτρας και ο Ολυμπιακός απέκτησε τον παίκτη με κανονική μεταγραφή. Τον Αύγουστο του 2012, ο Μιραλάς πήρε μεταγραφή για την Premier League και την Έβερτον, που αποζημίωσε τους Πειραιώτες με 7 εκατομμύρια ευρώ.

8. Γρηγόρης Γεωργάτος - 7 εκατ. ευρώ

Ο αγαπημένος "καραφλός" της ερυθρόλευκης κερκίδας πήρε μεταγραφή τον Αύγουστο του 1999 για την Ίντερ, που δαπάνησε 7 εκατομμύρια ευρώ για να τον πάρει στο Μιλάνο. Έπαιξε συμπαίκτης με τους Ρονάλντο, Ζαμοράνο, Βιέρι, έφυγε από την Ίντερ ένα χρόνο μετά, επέστρεψε στον Ολυμπιακό και πήγε ξανά στην Ίντερ το 2001. Θυμηθείτε το αφιέρωμα του Sport24.gr για το στόρι της μετακίνησης του Γεωργάτου στην Ίντερ.

9. Γιαγιά Τουρέ - 5,5 εκατ. ευρώ

Ουδείς γνώριζε την ποδοσφαιρική ύπαρξη του όταν ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του το καλοκαίρι του 2005 από την Μέταλουργκ Ντόνετσκ. Το ποιος ήταν τελικά ο παίκτης που ντύθηκε στα ερυθρόλευκα εκείνη τη σεζόν το μάθαμε όλοι πολύ καλά, από τους πρώτους μήνες της θητείας του στο Λιμάνι και πολύ περισσότερο από τον τρόπο που εξελίχθηκε η καριέρα του. Ο Τουρέ πωλήθηκε στη Μονακό έναντι 5,5 εκατομμυρίων ευρώ τον Αύγουστο του 2006, ακολούθησαν Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι όπου αγωνίζεται μέχρι σήμερα.

10. Βλάντιμιρ Βάις & Φερνάντο Μπελούστσι - 5 εκατ. ευρώ

Βλάντιμιρ Βάις

Το καλοκαίρι του 2013 έφτασε στον Ολυμπιακό ως ελεύθερος από την Πεσκάρα και ακόμη τον θυμούνται οι φίλοι των Πειραιωτών για εκείνο το φανταστικό τέρμα κόντρα στην Παρί Σεν-Ζερμέν στο Φάληρο. Εξαιρετικά σύντομη η θητεία στο Λιμάνι, καθώς ήρθε σε ρήξη με τον Μίτσελ και τον Γενάρη του 2014 υπέγραψε για 4,5 χρόνια με την Λεκβίγια του Κατάρ. Ο Ολυμπιακός έβαλε 5 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του για έναν παίκτη που προ εξαμήνου είχε αποκτήσει χωρίς να ξοδέψει καθόλου χρήματα. Σήμερα ο Βάις είναι στην Αλ Γκαράφα.

Φερνάντο Μπελούστσι

Τον Γενάρη του 2008 ο Ολυμπιακός δαπάνησε 7,5 εκατομμύρια ευρώ για να τον πάρει από την Ρίβερ Πλέιτ. Μετά από ενάμιση χρόνο με τα ερυθρόλευκα, ο Μπελούστσι παραχωρήθηκε στην Πόρτο αντί 5 εκατομμυρίων ευρώ. Μετά τις Μπούρσασπορ και Κρους Ασούλ, ο Αργεντίνος (με ιταλικό διαβατήριο) σήμερα βγάζει το ψωμί του με τη φανέλα της Σαν Λορένσο.

* Σε αυτή τη λίστα ακολουθούν οι Φέισα, Φετφατζίδης και Μπενίτες που πωλήθηκαν με ποσά στα 4 - 4,5 εκατομμύρια ευρώ και ο Ρομπέρτο που πήγε στην Εσπανιόλ με 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Photo credits: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στην Αθήνα ο Πάουλο Μπέντο
"Σφυρί" και επίσημα ο Μαζουακού
Υπέγραψε στη Γουέστ Χαμ ο Μαζουακού
"Τρέχουν" για μεταγραφή στον Ολυμπιακό
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ