ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το τετράγωνο των μπακ

Το τετράγωνο των μπακ

Ομάρ Ελαμπντελαουί, Αρτούρ Μαζουακού, Γιουσούφ Σαμπαλί και Χοσέ Χολέμπας. Άπαντες αγωνίζονται ως πλάγιοι μπακ και λίγο πολύ οι υποθέσεις τους είναι σε άμεση συνάρτηση με τις προθέσεις του Ολυμπιακού, της Ρόμα, της Μπενφίκα και της Παρί ΣΖ.

Είναι δεδομένο και κάτι που σίγουρα περίμεναν στον Ολυμπιακό. Ομάρ Ελαμπντελαουί και Αρτούρ Μαζουακού ήδη κατά την διάρκεια της περσινής σεζόν είχαν τραβήξει τα βλέμματα ευρωπαϊκών συλλόγων επομένως δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι το όνομα τους κυκλοφορεί καθημερινά σε μεταγραφικά ρεπορτάζ του εξωτερικού.

Ο Νορβηγός διεθνής μπακ βρίσκεται για τα καλά στο στόχαστρο της Μπενφίκα, με τις πληροφορίες από την Πορτογαλία να θέλουν τους "Αετούς της Λισσαβώνας" αποφασισμένους να καλύψουν το κενό του Μάξι Περέιρα με τον παίκτη του Ολυμπιακού.

Από τον Ελαμπντελαουί και τον εκπρόσωπο του δεν υπάρχει η διάθεση για την παραμικρή κουβέντα σχετικά με το θέμα, γεγονός που δείχνει ότι πράγματι υφίσταται η επιθυμία της Μπενφίκα να αποκτήσει τον 23χρονο άσο. Το αν θα συμβεί είναι μια άλλη ιστορία και εξαρτάται από διαφορετικούς παράγοντες.

Στο προσκήνιο επανέρχεται και το θέμα του Αρτούρ Μαζουακού. Του 21χρονου αριστερού μπακ που το καλοκαίρι του 2014 αποκτήθηκε έναντι 400.000 ευρώ από την Βαλανσιέν και τώρα η αξία του είναι μεγαλύτερη από 10 εκατομμύρια ευρώ! Μπήκε στο μάτι των Ιταλών από τα μέσα της σεζόν και πέρασε από τα ρεπορτάζ των Μίλαν, Ίντερ, Ρόμα, Γιουβέντους και όχι μόνο.

Τώρα οι Ιταλοί επαναφέρουν στο προσκήνιο το θέμα του Γαλλοαφρικανού αμυντικού, για λογαριασμό της Ρόμα. Ο Βάλτερ Σαμπατίνι μοιάζει να έχει συμφωνήσει με την Γουότφορντ, σύλλογο της Premier League από την περίοδο 2015-16, για την πώληση του Χοσέ Χολέμπας έναντι ενός ποσού άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ. Το περσινό καλοκαίρι οι "τζαλορόσι" είχαν αποκτήσει τον 31χρονο σήμερα αριστεροπόδαρο μπακ, καταβάλλοντας 1 εκατομμύριο ευρώ στον Ολυμπιακό.

Επομένως προσδοκούν σε ένα έστω και μικρό κέρδος από την πώληση του Χολέμπας, προσβλέποντας σε έναν νεότερο παίκτη για την αντικατάσταση του. Ο Μαζουακού δεν παίζει μόνος του στη λίστα της Ρόμα. Μάλιστα δεν είναι και στην πρώτη θέση των προτιμήσεων. Αλλά αν οι Ρωμαίοι "σκαλώσουν" δύο άλλες περιπτώσεις που έχουν στα υπόψιν, τότε θα στραφούν στον μπακ του Ολυμπιακού. Πάντως ο Γαλλοαφρικανός μπακ μιλώντας σε ιταλική ιστοσελίδα άφησε ανοικτή την πόρτα της Ίντερ, αναφερόμενος στην απόκτηση του Κοντογκμπιά από τους "νερατζούρι":

"Με τον Κοντογκμπιά η Ίντερ απέκτησε έναν σπουδαίο παίκτη και ονειρεύομαι να μπορέσω να παίξω μαζί του ξανά. Είμαστε πολύ φίλοι με τον Κοντογμπιά, γνωριζόμαστε πολύ καιρό αφού μοιραστήκαμε πέντε χρόνια στις Ακαδημίες της Λανς".

Κάπου εδώ μπαίνει στην εξίσωση ο Γιουσούφ Σαμπαλί. Παίκτη για τον οποίο είχατε διαβάσει στο Sport24.gr από τις 22 Μαΐου . Και που έχει προχωρημένες επαφές με τους "ερυθρόλευκους", κάτι που πλέον επιβεβαιώνουν και δημοσιεύματα του εξωτερικού που φέρνουν τον 22χρονο μπακ κοντά στην μεταγραφή του στους νταμπλούχους Ελλάδας, από την στιγμή που δεν μπορεί να βρει χώρο στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι πρόθεση του Ολυμπιακού είναι να μην φύγει κανείς από τους Ελαμπντελαουί και Μαζουακού αυτό το καλοκαίρι. Οι Πειραιώτες θέλουν τους δυο βασικούς μπακ της περασμένης σεζόν για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο στο Λιμάνι. Για τον Μαζουακού έχει γίνει και το ανάλογο βήμα: επέκταση του συμβολαίου του για έναν ακόμη χρόνο (μέχρι το 2019) και αύξηση των αποδοχών του. Με τον Ελαμπντελαουί όμως δεν υπάρχει ανάλογη εξέλιξη. Και το συμβόλαιο του Νορβηγού διεθνή με τον Ολυμπιακό έχει ισχύ μέχρι και τις 30/6/2016.

Πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν δύο δρόμοι: ή θα ανανεώσει (αφού σε διαφορετική περίπτωση ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να τον χάσει ως ελεύθερο σε 6 μήνες - από τον Γενάρη του 2016 θα μπορεί να υπογράψει όπου θέλει δίχως να έχει λόγο ο Ολυμπιακός) ή θα πουληθεί.

Όσον αφορά τον Σαμπαλί, η διαφαινόμενη απόκτηση του μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί και τίποτα, όσον αφορά τις άλλες δύο υποθέσεις. Οι "ερυθρόλευκοι" ούτως ή άλλως ήθελαν ενίσχυση στις θέσεις των πλάγιων μπακ, χώρια την ανάγκη να έχουν μια έτοιμη λύση για κάθε ενδεχόμενο. Ο Σαμπαλί εξάλλου αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια και δεξιά και αριστερά, όπως έκανε στην Εβιάν την τελευταία διετία.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ