ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το "τεστ" του Γκαρθία στην Τούμπα

18/02/2018 Olympiacos Vs Panionios for Superleague season 2017-18 in Karaiskaki Stadium in Piraeus - Geece

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
18/02/2018 Olympiacos Vs Panionios for Superleague season 2017-18 in Karaiskaki Stadium in Piraeus - Geece Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Ολυμπιακός με τον Όσκαρ Γκαρθία στο "τιμόνι" δεν κατάφερε να νικήσει κανένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια του τον τελευταίο ενάμισι μήνα. Τρεις ισοπαλίες με ΑΕΚ (Κύπελλο), Αστέρα και Ατρόμητο, δύο ήττες από την "Ένωση" σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. O 44χρονος δεν σκέφτεται τίποτε άλλο πέρα από το διπλό στην Τούμπα.

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ διψάει για την αναμέτρηση της Τούμπας με τον Ολυμπιακό (25/2, 19.30). Ο δε Λουτσέσκου από την πλευρά του ανέφερε στις δηλώσεις του ότι το παιχνίδι δεν είναι "τελικός" για την ομάδα του.

Για τον Ολυμπιακό ωστόσο είναι... Το είπε δημοσίως ο Όσκαρ Γκαρθία στη συνέντευξή του στη "Nova", θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αναδείξει τη σημασία που έχει για τον σύλλογο, να φύγει με τη νίκη από την Θεσσαλονίκη!

Πρωτίστως, η σημασία έχει να κάνει με το βαθμολογικό κομμάτι. Ο Ολυμπιακός αν θέλει να παραμείνει ζωντανός στο κυνήγι του πρωταθλήματος και να απειλήσει μέχρι τέλους τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, πρέπει οπωσδήποτε να πάρει το τρίποντο στην Τούμπα. Σε διαφορετική περίπτωση, όποιες πιθανότητες έχουν απομείνει θα... εξατμιστούν οριστικά.

Την ίδια στιγμή όμως η αυριανή αναμέτρηση αποτελεί κατά κάποιο τρόπο και ένα "τεστ" για τον Όσκαρ Γκαρθία. Ο Ισπανός βρήκε μία ομάδα που κατά δήλωσή του είχε ένα σωρό προβλήματα φυσικής κατάστασης. Αλήθεια είπε ο άνθρωπος, δεν είπε κάποιο ψέμα.

Από την άλλη, παρέλαβε μία ομάδα που ήταν στο +1 και αυτή τη στιγμή βρίσκεται πίσω έξι βαθμούς από τον "Δικέφαλο του βορρά" και τέσσερις από την ΑΕΚ. Και αυτό είναι μία πραγματικότητα, γιατί και ο Λεμονής την περίοδο που ανέλαβε με παιχνίδια ανά τρεις-τέσσερις μέρες σε Ελλάδα και Ευρώπη, είχε στα χέρια του μία ομάδα επίσης με θέματα φυσικής κατάστασης.

Τον τελευταίο ενάμισι μήνα ο Ολυμπιακός είχε πέντε δύσκολα ματς. Τα τρία με την ΑΕΚ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, αλλά και τις δύο εκτός έδρας αποστολές σε Τρίπολη και Περιστέρι. Σε κανένα από αυτά δεν πήρε το τρίποντο. Συν τοις άλλοις είχε και έναν αποκλεισμό στο Κύπελλο.

Σε πέντε ματς λοιπόν είχε συνολικά τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες. Ξαναβρήκε τον δρόμο προς τις νίκες μετά από ένα μήνα. Κέρδισε τον Πανιώνιο με 1-0, με το σκορ πάντως να αδικεί τους "ερυθρόλευκους", καθώς έβγαλαν 12-13 καθαρές ευκαιρίες για γκολ!

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΚΑΡΘΙΑ

Για τον Γκαρθία λοιπόν έχει τεράστια σημασία η αναμέτρηση της Τούμπας. Του λείπει μία νίκη σε ένα μεγάλο ματς και για αυτό το λόγο έχει "σκυλιάσει" στο Ρέντη.

Δεν υπονοούμε κάτι περί ριζικών αποφάσεων σε περίπτωση για τον πάγκο που ο Ολυμπιακός δεν επιστρέψει νικητής στη "βάση" του. Ίσα-ίσα που η διάθεση απ' όλες τις πλευρές είναι ο Γκαρθία να ετοιμάσει τον Ολυμπιακό της νέας περιόδου.

Όμως, από τη στιγμή που ο Ισπανός – σύμφωνα με τους Καταλανούς – έχει υπογράψει συμβόλαιο έξι μηνών (με οψιόν ανανέωσης δύο ετών) και ο ίδιος πριν από μία εβδομάδα είπε "στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει και βάζουμε τις βάσεις για τη νέα σεζόν, είτε θα είμαι εγώ στον πάγκο, είτε όχι", δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα ενόψει καλοκαιριού.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι δεν είναι δική του η ομάδα που έχει στα χέρια του ο Γκαρθία. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός δεν είναι και μία ομάδα που χωνεύει εύκολα τα αποτυχημένα αποτελέσματα στα πιο υψηλής επικινδυνότητας παιχνίδια. Άσχετα αν – επαναλαμβάνουμε – το ρόστερ που έχει στα χέρια του και κατ' επέκταση η ομάδα, δεν φέρουν τη "σφραγίδα" του Ισπανού.

Photo Credits: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ