ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το στοίχημα του Μιράντα

Wolverhampton Wanderers' Roderick Miranda, top centre, battles for an aerial ball with Swansea City players Leroy Fer, centre left, Alfie Mawson, centre right, during their English FA Cup, Third Round Replay soccer match at the Liberty Stadium in Swansea, Wales, Wednesday Jan. 17, 2018. (Nick Potts/PA via AP)
Wolverhampton Wanderers' Roderick Miranda, top centre, battles for an aerial ball with Swansea City players Leroy Fer, centre left, Alfie Mawson, centre right, during their English FA Cup, Third Round Replay soccer match at the Liberty Stadium in Swansea, Wales, Wednesday Jan. 17, 2018. (Nick Potts/PA via AP) NICK POTTS/PA VIA AP)

Η πορεία του Ρόντερικ Μιράντα από τα τμήματα υποδομής της Μπενφίκα μέχρι την Championship, γιατί "στράβωσε" το καλό του ξεκίνημα στη Γουλβς και η ευκαιρία του στον Ολυμπιακό με έναν παλιό του γνώριμο.

Το καλοκαίρι που η εθνική Ελλάδας "ξέρανε" την Ευρώπη κατακτώντας το Euro 2004, ο Ρόντερικ Μιράντα έπαιρνε προαγωγή για την U-15 της Μπενφίκα.

Προϊόν των τμημάτων υποδομής των "αετών της Λισσαβώνας", ο 27χρονος (30/03/1991) σήμερα στόπερ πέρασε από όλες τις ομάδες της Ακαδημίας φτάνοντας μέχρι την πρώτη το καλοκαίρι του 2010. Ένα χρόνο αργότερα έφυγε δανεικός για την ελβετική Σερβέτ (27 συμ.) και ακολούθησε η ισπανική περιπέτεια της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια (4 συμ.).

Η Μπενφίκα θεώρησε ότι δεν είχε την απαιτούμενη αγωνιστική εξέλιξη, έτσι τον άφησε ελεύθερο τον Ιούλιο του 2013, με τον Ρόντερικ Μιράντα να υπογράφει στη Ρίο Άβε. Εκεί αγωνίστηκε για μια τετραετία κάτω από τις οδηγίες των Νούνο Εσπίριτο και Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Ρόντερικ σκοράρει στις καθυστερήσεις του ντέρμπι Νέων με την Πόρτο

Με τον πρώτο συνεργάστηκε εκ νέου στη Γουλβς, όταν η αγγλική ομάδα πλήρωσε 3.000.000 ευρώ στην Ρίο Άβε (94 συμ., 4 γκολ) αποκτώντας τα δικαιώματα του το καλοκαίρι του 2017. Με τον δεύτερο έσμιξε ξανά, μόλις έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό.

Ο Πορτογάλος έχει αγωνιστεί με το εθνόσημο του στις ηλικιακές κατηγορίες U-17 (6 συμ.), U-18 (3 συμ.), U-19 (22 συμ.) και U-20 (14 συμ.).

Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ CHAMPIONSHIP

O Νούνο Εσπίριτο πήρε τον Ρόντερικ Μιράντα στην Γουλβς, για να τον βάλει αριστερό στόπερ σε διάταξη με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Ο Πορτογάλος τεχνικός εφάρμοσε το 3-4-3 στην αγλλική ομάδα και δικαιώθηκε οδηγώντας την στην απευθείας άνοδο στην Premier League.

Ο 27χρονος στόπερ ξεκίνησε βασικός στα πλάνα του προπονητή του και έπαιξε από την αρχή στα πρώτα 14 παιχνίδια πρωταθλήματος, παίζοντας σε όλο το ματς στα 13 από αυτά.

Το παιχνίδι με την QPR στις 28/10/2017, ήταν αυτό που ουσιαστικά του έκοψε τα φτερά. Στο 81' με το σκορ στο 1-1, ο Ρόντερικ έχασε τη μάχη στον αέρα από τον Ματ Σμιθ και η Γουλβς γνώρισε την ήττα.

Σύμφωνα με τους Άγγλους, ενώ ο Πορτογάλος στόπερ είναι αρκετά ταχύς για τα 193 εκατοστά του, είχε σοβαρό έλλειμα δύναμης για ένα σκληρό πρωτάθλημα όπως η Championship.

Ο Μπολί τον αντικατέστησε στο επόμενο ματς, η Γουλβς έκανε έξι σερί νίκες, έχτισε σερί αήττητο 13 αγώνων, με τον Ρόντερικ να αγωνίζεται άλλα 157 λεπτά συνολικά ως το τέλος του πρωταθλήματος (συν ένα ματς FA Cup και ένα League Cup).

Τον Γενάρη ο 27χρονος στόπερ έψαξε την επιστροφή του στην Πορτογαλία για λογαριασμό της Μπράγκα, που όμως δεν μπόρεσε να έρθει σε συμφωνία με τη Γουλβς για τη μεταγραφή.

Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΥ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Στους Πειραιώτες ο Ρόντερικ Μιράντα θα βρει έναν προπονητή με τον οποίο συνεργάστηκαν ιδανικά στη Ρίο Άβε, επομένως δεν θα χρειαστεί χρόνο για να αφομοιώσει την φιλοσοφία του.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάρει τη φανέλα βασικού στο σπίτι του, καθώς θα πρέπει να παλέψει με αυτήν με όσους από τους υπάρχοντες στόπερ (Σισέ, Βούκοβιτς, Ένχελς, Ευαγγέλου, Νικολάου) του ρόστερ παραμείνουν στον Ολυμπιακό ή και τον Γιασίν Μεριά που είναι πολύ κοντά στη μεταγραφή του στους "ερυθρόλευκους".

Οι Πειραιώτες έπαιξαν με σχετική ασφάλεια το χαρτί του Ρόντερικ (αποκτήθηκε ως δανεικός από τη Γουλβς) και πλέον είναι στην διακριτική ευχέρεια του Πορτογάλου στόπερ αν θα καταφέρει να πείσει τον Ολυμπιακό και έναν γνώριμο του προπονητή, ότι μπορεί να δώσει ποιότητα και να γίνει απαραίτητος στο κέντρο της "ερυθρόλευκης" άμυνας.

Photo credits: Nick Potts/PA via AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πάει στη FIFA η Σπόρτινγκ για Ποντένσε
"Κλείνει στον Ολυμπιακό ο Αχμέντ Χασάν"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ