ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το σοκ των ξένων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού!

Το σοκ των ξένων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού!
INTIME SPORTS

Aρκετοί “ερυθρόλευκοι” δέχτηκαν την ώρα που γινόταν ο κακός χαμός στην Λεωφόρο, ένα σωρό τηλεφωνήματα από συγγενείς, φίλους τους και από ΜΜΕ των χωρών τους για να περιγράψουν τα όσα συνέβαιναν εκείνη την ώρα.

Να πούμε ότι το περίμεναν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ότι στη δεύτερη σερί επίσκεψή τους στην Λεωφόρο θα τράβαγαν τα περσινά; Ψέματα θα σας πούμε... Δεν το περίμεναν. Και δεν το περίμεναν επειδή οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είχαν πάρει τις διαβεβαιώσεις από τους ιθύνοντες του Παναθηναϊκού ότι δεν θα συμβεί το παραμικρό και λογικό ήταν να μεταφερθεί αυτό και στο Ρέντη.

Οι “ερυθρόλευκοι” λοιπόν πήγαν στην Λεωφόρο με μια ψυχολογία ότι θα μπουν και θα παίξουν ποδόσφαιρο σε νορμάλ συνθήκες και όχι σε συνθήκες ζούγκλας. Με το πρώτο τους περπάτημα όμως στον αγωνιστικό χώρο, χτυπήθηκε ο Φινμπόγκασον από φωτοβολίδα, εκσφενδονίστηκαν κι άλλες από την εξέδρα και εσπευσμένα αποχώρησαν για τα αποδυτήρια.

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού τα έχασαν. Κλείστηκαν αρχικά στα αποδυτήρια και αρκετοί εξ αυτών μπήκαν στο ίντερνετ από τα κινητά τους και εκείνη τη στιγμή ενημερώθηκαν για τα επεισόδια που είχαν προηγηθεί έξω από την Λεωφόρο. Παράλληλα δέχονταν τηλεφωνήματα από συγγενείς, φίλους και ΜΜΕ των πατρίων τους για να τους ενημερώσουν πρώτα απ' όλα ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Από τις 18.00 ήταν κλεισμένοι στα αποδυτήρια. Κάποιοι εξ αυτών δειλά-δειλά πήγαιναν λίγο προς την φυσούνα για να δουν το κλίμα που επικρατούσε και αφού έβλεπαν ότι συνεχιζόταν το ξύλο, ξαναγυρνούσαν πίσω. Ο δε Φινμπόγκασον εξεταζόταν εξονυχιστικά από τον γιατρό του αγώνα και μάλιστα παρουσία του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα! Κι εκεί ο γιατρός διέγνωσε ότι όντως ο Ισλανδός είχε έναν ερεθισμό. Πολλοί στέκονται στο χαμόγελο που έσκασε όταν δέχτηκε την φωτοβολίδα. Στα αποδυτήρια όμως τρομοκρατήθηκε όταν του είπαν ότι έχει ουσιαστικά κάτι σαν κάψιμο. Πού να περίμενε ο Φίνμπο ότι θα ερχόταν στην Ελλάδα και θα αποκτούσε “τατουάζ” ένα σημάδι από φωτοβολίδα;

Όταν ο Παππάς αποφάσισε τη διακοπή του αγώνα, έγινε το “έλα να δεις” στην Λεωφόρο. “Ντου” των Παναθηναϊκών, ξύλο με τα ΜΑΤ και οι “ερυθρόλευκοι” εγκλωβίστηκαν στα αποδυτήρια. Για περίπου 2,5 ώρες έμειναν μέσα. Άντε ξανά τα τηλέφωνα να παίρνουν φωτιά. Οι ξένοι ποδοσφαιριστές δέχτηκαν αρκετές κλήσεις. Ο Ελαμπντελαουί έλεγε “εύχομαι να γυρίσουμε ασφαλείς στα σπίτια μας”. Ο Ιντέγε το ίδιο. Οι Ντουρμάζ, Σεμπά, Καμπιάσο, Μαζουακού, όλοι επίσης εύχονταν το ίδιο! Είχαν τρομοκρατηθεί... Βέβαια, δεν υπήρχε ο κίνδυνος να μπουν στα αποδυτήρια οι μαινόμενοι οπαδοί του Παναθηναϊκού, αλλά όπως και να 'χει, ήταν λογικό να φοβούνται και να ρωτάνε πότε τον Σάββα Θεοδωρίδη και πότε τον Κούλη Δουρέκα για το προς τα πού πάει η κατάσταση...

Κατά την αποχώρησή τους στις 22.20 και την επιβίβασή τους στο πούλμαν, μπορούσε να διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε το σοκ των “ερυθρολεύκων”. Ο Ντουρμάζ κοιτούσε αριστερά και δεξιά φοβούμενος ότι μπορεί να δεχόταν καμιά πέτρα από το πουθενά. Ο Ελαμπντελαουί και ο Φινμπόγκασον επίσης. Οι Κασάμι, Μιλιβόγεβιτς και Ντα Κόστα πιο χαλαροί. Ο Σίλβα απορούσε. Όλα τα λεφτά όμως ήταν η είσοδός τους στον αγωνιστικό χώρο αφού είχε αδειάσει το γήπεδο και προτού επιβιβαστούν στο πούλμαν. Έβγαλαν τα κινητά τους και τραβούσαν φωτογραφίες και βίντεο από το βομβαρδισμένο τοπίο της Λεωφόρου. Οι φωτιές στις εξέδρες δεν είχαν σβήσει ακόμα. Δεν πίστευαν στα μάτια τους. Ο Καμπιάσο κουνούσε απορημένος το κεφάλι του. Πού να φανταζόταν ότι στα 35 του θα ζούσε τέτοιες καταστάσεις...

Και για το τέλος, μια υποσημείωση: Οι παίκτες ήθελαν να παίξουν. Αλλά όχι με τέτοιες συνθήκες. Οι παίκτες έλεγαν ότι θα βγουν να παίξουν. Όμως, όταν άκουγαν τα όργανα της τάξης να λένε ότι "δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα εμποδίσουμε τη ρίψη φωτοβολίδων και την είσοδο οπαδών" ή άκουγαν από κάποιους άλλους αστυνομικούς το ότι "μάλλον έχουν σπάσει τα λουκέτα της πόρτας που οδηγεί από την Θύρα 13 στον αγωνιστικό χώρο", έπαθαν σοκ!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ