ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το πρώτο δύσκολο βήμα για Σίλβα

Το πρώτο δύσκολο βήμα για Σίλβα

Δύσκολο έργο έχει ο Μάρκο Σίλβα το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την προετοιμασία. Τα έως τώρα δεδομένα και οι προσθαφαιρέσεις που μπορεί να προκύψουν στο ρόστερ μέχρι το Ζέεφελντ.

Από την Μάρκο Σίλβα μπορεί ακόμη να λείπει η... βούλα, όσον αφορά την επίσημη ανακοίνωση της πρόσληψης του από τον Ολυμπιακό, αλλά αυτό είναι το τυπικό μέρος στη συμφωνία του Πορτογάλου προπονητή με τους Πειραιώτες.

Η διαμάχη του 38χρονου τεχνικού με την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας εμποδίζει αυτήν την εξέλιξη, ωστόσο είναι θέμα ημερών. Το σημαντικότερο στην συγκεκριμένη ιστορία έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Μάρκο Σίλβα ήδη έχει ξεκινήσει να ενημερώνεται σε ότι αφορά το ρόστερ του Ολυμπιακού, τις εκκρεμότητες που υπάρχουν και φυσικά τις ανάγκες μεταγραφικής ενίσχυσης. Με σκοπό να είναι έτοιμος να κάνει τις τελικές εισηγήσεις του τις επόμενες μέρες.

Και η αλήθεια είναι ότι ο Πορτογάλος έχει δουλειές με... φούντες, καθώς στις 10 Ιουλίου ο Ολυμπιακός αναχωρεί για το Ζέεφελντ, όπου θα πραγματοποιήσει το πρώτο στάδιο της καλοκαιρινής του προετοιμασίας μέχρι τις 20 Ιουλίου, όταν και θα πετάξει απευθείας (χωρίς να επιστρέψει στην Ελλάδα) για την Τουρκία όπου θα λάβει μέρος στο "Afyon Cup".

Δεν είναι εύκολο το έργο του Σίλβα, ο οποίος τις μέρες που μεσολαβούν πρέπει να αποφασίσει ποιους παίκτες θα πάρει μαζί του στο Ζέεφελντ. Μέσα από μια δεξαμενή που περιλαμβάνει τους ήδη υπάρχοντες, τους δανεικούς, παίκτες που έχουν αποκτηθεί, ταλέντα από την Κ-20.

Με την υποσημείωση ότι μέχρι τότε θα προκύψουν προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ. Είναι γνωστό ότι υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού για παίκτες των "ερυθρολεύκων", ενώ οι Πειραιώτες έχουν έναν ορίζοντα μίνιμουμ τεσσάρων μεταγραφών ενδεκάδας.

Είναι (ακόμη) εδώ

Δημήτρης Σιόβας, Αρτούρ Μαζουακού, Ομάρ Ελαμπντελαουί, Αλμπέρτο Τομάς Μποτία Ραμπάσκο, Τάσος Αυλωνίτης, Γιάννης Μανιάτης, Κώστας Γιαννούλης, Λεάντρο Σαλίνο ντο Κάρμο, Λούκα Μιλιβόγιεβιτς, Τζίμι Ντουρμάζ, Αλεχάντρο Νταμιάν "Τσόρι" Ντομίνγκες, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Νταβίντ Φουστέρ Τορίγιος, Παϊτίμ Κασάμι, Αμπντισαλάμ Ιμπραχίμ, Κώστας Φορτούνης, Ματιέ Ντοσεβί, Δημήτρης Διαμαντάκος, Χόρχε Ντανιέλ Μπενίτες Γκουϊλέν, Φράνκο Χάρα, Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο, Λευτέρης Χουτεσιώτης, Ανδρέας Γιαννιώτης.

Αυτοί οι 23 ολοκλήρωσαν την σεζόν ως ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και παραμένουν "ερυθρόλευκοι" την δεδομένη χρονική στιγμή (Σαντάντα, Μήτρογλου, Αφελάι, Μέγκιερι, είναι ήδη παρελθόν, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Εντινγκά). Πόσοι από αυτούς θα πάνε σίγουρα στο Ζέεφελντ; Σίγουρα όχι και οι 23.

Ρομπέρτο, Κασάμι, Μαζουακού και εσχάτως Ελαμπντελαουί (Μπενφίκα) είναι στο στόχαστρο ομάδων της Ευρώπης, ενώ ερωτηματικά υπάρχουν πάντα δίπλα στα ονόματα των Γιαννούλη, Διαμαντάκου, Ντουρμάζ, Μπουχαλάκη, Ιμπραχίμ, Χάρα και Αυλωνίτη. Για την τύχη των οποίων θα αποφασίσει ο Μάρκο Σίλβα.

Πρόκειται για μια 11άδα παικτών μέσα από την οποία θα προκύψουν αποχωρήσεις. Το πόσες αριθμητικά, θα φανεί στην πράξη και θα εξαρτηθεί από τις όποιες προτάσεις. Και έχοντας πάντα υπόψιν το ενδεχόμενο εκπλήξεων. Που μπορεί να έρθουν είτε μέσα από κάποιες αποφάσεις του Πορτογάλου τεχνικού (για την παραμονή ή αποχώρηση παίκτη), είτε μέσα από "αναπάντεχες" προτάσεις.

Ζντιέλαρ, Γιαταμπαρέ, Κολοβός

Τρεις περιπτώσεις που βλέπουν ορθάνοιχτη την πόρτα της προετοιμασίας. Σάσα Ζντιέλαρ, Σαμπού Γιαταμπαρέ και Δημήτρης Κολοβός θα έχουν τις δικές τους πιθανότητες να κερδίσουν μια θέση στο ρόστερ της επόμενης περιόδου, εφόσον καταφέρουν να πείσουν τον Μάρκο Σίλβα για την χρησιμότητα τους. Και στην προϋπόθεση ότι ο Πορτογάλος τεχνικός δεν θα διστάσει να τους δώσει την ευκαιρία. Πράγμα όχι εύκολο, καθώς γνωρίζει ότι ευθύς εξ αρχής θα έχει μεγάλη πίεση στους ώμους του.

Ο Ζντιέλαρ είναι προϊόν των Ακαδημιών της OFK Beograd και ανήκει στον Ολυμπιακό την τελευταία διετία . Παρέμεινε δανεικός στην ομάδα της Σερβίας καθώς εκεί θα είχε την ευκαιρία να πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής σε επίπεδο πρώτης ομάδας. Πράγματι ο 20χρονος (20/3/1995) κεντρικός μέσος είχε συνολικά 50 παιχνίδια και 4330 λεπτά συμμετοχής τις δύο τελευταίες σεζόν. Βασικότατος. Και ολοκλήρωσε την αγωνιστική περίοδο 2014-15 ως παγκόσμιος πρωταθλητής με την Σερβία .

Για τον Σαμπού Γιαταμπαρέ τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Ο Ολυμπιακός τον απέκτησε από την Μπαστιά το καλοκαίρι του 2013 (με τετραετές συμβόλαιο), ωστόσο ο Μίτσελ δεν πείστηκε για τις ικανότητες του και έτσι ο 26χρονος (2/3/1989) μέσος με καταγωγή από το Μάλι και γαλλικό διαβατήριο, έφυγε ως δανεικός τον Γενάρη του 2014.

Αγωνιζόμενος με την Μπαστιά το δεύτερο μισό της περιόδου 2013-14, ο Γιαταμπαρέ είχε 1 γκολ και 2 ασίστ σε 16 παιχνίδια. Το περσινό καλοκαίρι ήρθε δεύτερος στη σειρά δανεισμός, αυτή την φορά στη Γκινγκάμπ. Στο τέλος της φετινής σεζόν, το κοντέρ για τον διεθνή μέσο έγραψε 29 συμμετοχές (1624'), με 1 τέρμα και 3 ασίστ. Ο Γιαταμπαρέ αγωνίστηκε στο παρελθόν με την U-21 της Γαλλίας (2 συμ.) και με το Μάλι έχει 18 διεθνείς εμφανίσεις στο ενεργητικό του και 2 γκολ.

Για τον Κολοβό έχουμε αναφερθεί εκτενώς το προηγούμενο διάστημα . Με 15 γκολ και 5 ασίστ σε 35 ματς με τον Πανιώνιο, δεν θα μπορούσε παρά να πάρει μια ακόμη ευκαιρία στην φετινή προετοιμασία.

Γιαννιώτας και Καραμάνος

Στην εξίσωση που αφορά το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του Ολυμπιακού μπορούν να μπουν κι άλλοι παίκτες. Όπως για παράδειγμα ο Γιάννης Γιαννιώτας, την απόκτηση του οποίου έχει ανακοινώσει και επίσημα η πειραϊκή ΠΑΕ. Φυσικά ο 22χρονος (29/4/1993) ακραίος θα συμπεριληφθεί στην αποστολή για την Αυστρία.

Στον Ολυμπιακό ανήκει και ο Τάσος Καραμάνος από το περσινό καλοκαίρι, ωστόσο παρέμεινε δανεικός στον Ατρόμητο. Ο 25χρονος (21/9/1990) κυνηγός ολοκλήρωσε τη σεζόν στο Περιστέρι με 3 γκολ και 4 ασίστ σε 30 παιχνίδια, βρίσκεται στο στόχαστρο της Στεάουα Βουκουρεστίου και δεν είναι σίγουρο ότι θα τον δούμε στο Ζέεφελντ.

Συμφωνία οι Πειραιώτες έχουν και με άλλους ποδοσφαιριστές . Όπως οι Νίκο Μαρτίνες, Γκιόργκι Λορία, Μπρούνο Χαλκιαδάκης, Θεοφάνης Τζανδάρης, Μοχάμεντ Μπεν (είναι τραυματίας) και άλλοι. Ωστόσο ακόμη δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση που αφορά την απόκτηση τους, επομένως δεν τους βάζουμε για την ώρα στη λίστα.

Και τα νιάτα

Βέργος, Βούρος, Λάτσι. Είμαι 3άδα παικτών που ξεχώρισε στην Κ-20 την σεζόν 2014-15 . Λογικά και οι τρεις θα λάβουν μέρος στην προετοιμασία και θα προσπαθήσουν να πείσουν για την ετοιμότητα τους σε επίπεδο πρώτης ομάδας.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ