ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το πολύ δέκα μέρες υπομονή για τον προπονητή…

Το πολύ δέκα μέρες υπομονή για τον προπονητή…
Ολυμπιακός, πρωταθλητές ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στον Ολυμπιακό θα απολαύσουν απόψε (7/5) τη φιέστα για το 44ο πρωτάθλημα και από Δευτέρα (8/5) θα…φορτσάρουν για να κλείσουν το συντομότερο δυνατόν τον επόμενο προπονητή. Οι Κύπριοι βάζουν στο "κόλπο" και τον Γιοβάνοβιτς.

Όλα είναι έτοιμα στο Καραϊσκάκη για την αποψινή φιέστα (7/5). Το… κυρίως πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 20.30, ενώ νωρίτερα οι μικροί φίλοι του Ολυμπιακού θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν στο πάρκο των πρωταθλητών που θα στηθεί έξω από το γήπεδο από τις 16.00.

Κι ενώ όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο ερυθρόλευκο πάρτι που θα στηθεί στο φαληρικό γήπεδο, από Δευτέρα (8/5) τα κεφάλια στο λιμάνι θα μπουν μέσα. Και ο λόγος είναι ένας: Το «σαφάρι» για τον προπονητή. Ένα «σαφάρι» που αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο δεκαήμερο.

Ο ΓΚΑΡΝΤ ΚΑΙ Ο ΓΚΑΛΤΙΕ

Ο Ρεμί Γκαρντ δείχνει να απομακρύνεται, ενώ ο Κριστόφ Γκαλτιέ με τις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά το Σεντ Ετιέν – Μπορντό (2-2) προανήγγειλε το τέλος του από τους «στεφανουά». Ο Γκαλτιέ που φιγουράρει στα ρεπορτάζ τις τελευταίες ημέρες, τόνισε ότι «δεν ξέρω αν ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι κόντρα στην Μπορντό, αλλά νομίζω ότι δεν θα μείνω για πολύ καιρό».

Αυτό σημαίνει ότι θα αποχωρήσει – εκτός απροόπτου – από το Ζοφρουά Γκισάρ και μένει να φανεί στην πορεία κατά πόσο θα απασχολήσει τον Ολυμπιακό ή όχι. Σίγουρα πρόκειται για έναν προπονητή που οκτώ χρόνια στην Σεντ Ετιέν έδειξε έργο, αλλά έβγαλε και μία φιλοσοφία αμυντικογενή. Λάτρης του… 1-0 και με το μότο του να είναι εδώ και χρόνια «να κρατάμε πρωτίστως το μηδέν πίσω».

ΚΑΙ ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΙΒΑΝ ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ

Στον Ολυμπιακό είχαν το γαλλικό μοντέλο στο μυαλό τους. Για αυτό το λόγο είχαν φέρει στην Ελλάδα τον Φιλίπ Μοντανιέ αμέσως μετά την απόλυση του Μπέντο. Για αυτό ασχολήθηκαν εδώ και πολλές μέρες με τον Ρεμί Γκαρντ. Για αυτό στην γαλλική πιάτσα των μάνατζερ έχουν καταλάβει το τι ακριβώς θέλουν στο λιμάνι και προτείνουν Γάλλους προπονητές.

Βέβαια, το ότι εξετάζει την γαλλική αγορά, δεν σημαίνει ότι στο τέλος θα κάτσει στον κόκκινο πάγκο και… Γάλλος. Ο Ολυμπιακός σαν να βγάζει μία εικόνα ότι θα εξαντλήσει τις πιθανότητές του για να φέρει κάποιον προπονητή από την συγκεκριμένη χώρα, αλλά δεν έχει σκοπό να τραβήξει και πολύ το θέμα.

Αν δεν βρεθεί λοιπόν η λύση με τους Γάλλους, τότε θα στραφεί σε άλλες επιλογές. Όπως για παράδειγμα στην Ισπανία, αν και οι προπονητές από την Ιβηρική έχουν τους ενδοιασμούς τους λόγω του ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει εξασφαλισμένη παρουσία στους ομίλους του Champions League.

Και δεν είναι μόνο η Ισπανία. Εδώ και δύο μέρες, έχει αναπτυχθεί μία φημολογία στην Κύπρο ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς εξετάζεται από τον Ολυμπιακό. Ο πρώην τεχνικός του ΑΠΟΕΛ που μέχρι τον περασμένο Οκτώβρη ήταν στην Αλ Νασρ του Ντουμπάι, έχει προταθεί και βρίσκεται στα συρτάρια των «ερυθρολεύκων». Αυτό – επαναλαμβάνουμε – υποστηρίζουν στην Κύπρο. Στον Ολυμπιακό είχαν διαψεύσει ότι ασχολούνται με τον Σέρβο από τον Μάρτιο, όταν είχε ακουστεί ξανά το όνομά του μετά την απόλυση του Μπέντο.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΛΕΜΟΝΗ

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Τάκη Λεμονή, η πρόθεση του Ολυμπιακού είναι αν τον διατηρήσει στην οικογένειά του. Πιθανότατα σε ένα άλλο πόστο. Τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν και να τον δούμε στον πάγκο και τη νέα σεζόν, αν και εφόσον οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν βγάλουν άκρη με τους προπονητές που έχουν «σταμπάρει» και με τους οποίους βρίσκονται σε συζητήσεις εδώ και αρκετές μέρες.

Δεν θέλουν να είναι στον… αέρα το θέμα του προπονητή εώς τα τέλη Μαίου. Κατά συνέπεια, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός θα ανακοινώσει εντός του επόμενου δεκαημέρου τον άνθρωπο που θα δουλέψει για να οδηγήσει τους «ερυθρόλευκους» στους ομίλους του Champions League.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ