ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το πιο περίεργο δίμηνο του Μανιάτη

Το πιο περίεργο δίμηνο του Μανιάτη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Όλο το στόρι με τον αρχηγό του Ολυμπιακού. Από το “δεν υπολογίζεσαι για το επόμενο εξάμηνο” στις κατηγορηματικές διαψεύσεις. Και από την Ιταλία όπου επιθυμούσε να παίξει έως τον δανεισμό του στη Σταντάρ Λιέγης.

Εξ αρχής η ιστορία με τον Γιάννη Μανιάτη χρειαζόταν λεπτούς χειρισμούς. Πρόκειται για τον αρχηγό του Ολυμπιακού, για τον άνθρωπο που εδώ και πέντε χρόνια έδωσε και την ψυχή του για τους “ερυθρόλευκους”. Όπως καταλαβαίνετε, δεν ήταν και το πιο εύκολο πράγμα για να περάσει προς τον Τύπο ότι ο Μανιάτης δεν υπολογίζεται από τον Σίλβα μέχρι το τέλος της σεζόν.

Δεν ήταν μία υπόθεση όπως αυτές των προηγούμενων αρχηγών, του Τοροσίδη και του Αβραάμ. Ο μεν “Τόρο” ήθελε να φύγει, γιατί επιθυμούσε να κάνει το άλμα στην καριέρα του με μεταγραφή σε ομάδα κορυφαίου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο δε Αβραάμ δεν άντεξε όταν έβλεπε τον Αύγουστο του 2014 ότι ο Μίτσελ δεν τον είχε στις βασικές επιλογές και για αυτό τον λόγο πήγε στον Μαρινάκη και του είπε “αν με αγαπάς, άσε με να φύγω”!

Με τον Μανιάτη είναι τελείως διαφορετική ιστορία. Πράγματι, ο Γιάννης δεν ήθελε να φύγει από το λιμάνι. Ήθελε να μείνει στο Ρέντη και να παλέψει αρχικά για μία θέση στην 18άδα. Το καταλάβαινε ότι η φετινή σεζόν ήταν ένα μεταβατικό στάδιο, ένα διάστημα “προσαρμογής” από τον σοβαρό τραυματισμό του. Οπότε, δεν είχε και απαιτήσεις – που λέει ο λόγος – να παίξει βασικός.

Από την άλλη, ο Σίλβα ήταν ξεκάθαρος. Ήθελε να μικρύνει το ρόστερ, ήθελε να φύγουν ποδοσφαιριστές για να κάνει καλύτερα τη δουλειά του στο Ρέντη. Στην κατηγορία των υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστών ανήκε και ο Μανιάτης. Και η αλήθεια είναι ότι για τον αρχηγό ήταν λίγο-πολύ γνωστό ότι δεν υπολογιζόταν από τον Πορτογάλο τεχνικό γύρω στα μέσα Οκτωβρίου. Ούτε τον Δεκέμβριο, ούτε τον Ιανουάριο. Από τον Οκτώβριο! Για να καταλάβετε, συζητιόταν ακόμη και μεταξύ των παικτών στο Ρέντη το συγκεκριμένο θέμα.

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα λοιπόν άρχισαν και τα πρώτα δημοσιεύματα, αλλά σε... χαλαρό ύφος. Όσο περνούσαν οι μέρες τα δημοσιεύματα αυξάνονταν και κυρίως ασχολήθηκαν μαζί του και τα διεθνή ΜΜΕ. Η αλήθεια είναι ότι το πράγμα ξέφυγε λίγο σε ό,τι έχει να κάνει με τις ομάδες που φέρονταν να ενδιαφέρονται.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Βγήκε μετά το 3-1 με τον Λεβαδειακό και είπε ότι “είναι ψέματα και ανακρίβειες όλα αυτά που γράφονται”! Πέταγε σπόντες για τους δημοσιογράφους με λίγα λόγια, λες και όλοι ήταν συνεννοημένοι να γράψουν ότι “φεύγει ο Μανιάτης”. Δεν θα σταθούμε στα περί διακοπών του στη Ρώμη ή για το αν βιάστηκε να μπει στους αγώνες σε εκείνο το φιλικό με την Μπεσίκτας τον Αύγουστο. Ας περιοριστούμε στα της παραμονής του στο λιμάνι.

Το θέμα της αποχώρησής του σερνόταν για ένα μήνα. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός διέψευδε τα πάντα σε ό,τι είχε να κάνει με διάφορα ονόματα που κυκλοφορούσαν ότι δήθεν ενδιέφεραν τον σύλλογο. Για τον Μανιάτη όμως δεν υπήρχε η παραμικρή διάψευση! Και πώς να υπήρχε άλλωστε; Αφού είχε ενημερωθεί ο παίκτης να ψάξει να βρει ομάδα... Για ποιο λόγο ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής ξέσπασε και τα έβαλε με τους δημοσιογράφους; Είναι ένα θέμα που αναμένεται να το απαντήσει κάποια στιγμή εκείνος. Καλώς ή κακώς ο δανεισμός του στη Σταντάρ Λιέγης τον διαψεύδει.

Επαναλαμβάνουμε ότι σίγουρα γράφτηκαν πολλές υπερβολές. Ότι πάει στη μισή Ιταλία, στη μισή Κύπρο, στη μισή Ρωσία. Πράγματι, κάπου ξέφυγε η κατάσταση. Το Sport24.gr επέμενε από την πρώτη στιγμή ότι ο παίκτης αν θα έμενε στον Ολυμπιακό, θα έμενε γιατί πολύ απλά δεν θα έβρισκε ομάδα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος ψάχτηκε κυρίως για Ιταλία. Το Καμπιονάτο φέρεται να αποτελούσε προτεραιότητά του. Αποδεδειγμένα όμως είχαν εξετάσει την περίπτωσή του μία ομάδα από το MLS και άλλη μία από τα Εμιράτα. Επίσης και ο ΑΠΟΕΛ είχε ασχοληθεί μαζί του. Δεν τον συγκινούσε τίποτα τον Γιάννη κι εδώ που τα λέμε, πού να τρέχει στην Αμερική και στα Εμιράτα; Κακά τα ψέματα, θα ήταν καταστροφικό. Η δε Τζένοα είχε εκφράσει περισσότερο φιλολογικό ενδιαφέρον. Το ίδιο και η Τορίνο.

Από τις 10 Ιανουαρίου που έκανε τις περίφημες δηλώσεις έως και τις 29 του μήνα το θέμα είχε ατονίσει παρά το γεγονός ότι ο Σίλβα είχε διαμηνύσει σε όλες τις πλευρές ότι καλύτερα θα ήταν να πάει κάπου και να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Η Σταντάρ Λιέγης εμφανίστηκε από το πουθενά. Ή για να ακριβολογούμε εμφανίστηκε λόγω... Γιαταμπαρέ. Οι βέλγοι έψαχναν τον αντικαταστάτη του Αφρικανού και έσπευσαν να απευθυνθούν και πάλι στον Ολυμπιακό. Όπως αποκάλυψαν τα τοπικά ΜΜΕ, από την Παρασκευή (29/1) είχε ενημερωθεί ο παίκτης να “φορτσάρει” και να ψαχτεί για ομάδα. Η Σταντάρ δεν έχασε την ευκαιρία και έκανε αστραπιαίες κινήσεις. Με τον Ολυμπιακό τα βρήκε σχεδόν αμέσως. Απέμενε το “ναι” του παίκτη. Μέχρι και την Κυριακή το βράδυ (31/1), ο Μανιάτης δεν “πέθαινε” να πάει στη Λιέγη. Χθες το πρωί ζύγισε τα πράγματα και τελικά συμφώνησε. Είδε ότι δεν υπήρχαν άλλες επιλογές και το βελγικό πρωτάθλημα ήταν μονόδρομος.

Η Σταντάρ Λιέγης έγραψε στην ανακοίνωσή της ότι υπάρχει και οψιόν αγοράς. Στον Ολυμπιακό το διαψεύδουν κατηγορηματικά και μιλούν μόνο για εξάμηνο δανεισμό. Το τι ισχύει, θα φανεί το καλοκαίρι. Αυτό που μένει είναι ότι σίγουρα το δίμηνο που πέρασε για τον Μανιάτη ήταν ίσως από τα πιο περίεργα και από τα πιο ψυχοφθόρα διαστήματα της καριέρας του αρχηγού (πέρα φυσικά από την περίοδο του σοβαρού τραυματισμού του).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ