ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το παρελθόν του Ολυμπιακού σε παρατάσεις

Το παρελθόν του Ολυμπιακού σε παρατάσεις

Ολυμπιακός και Άντερλεχτ οδηγήθηκαν στην παράταση στο Φάληρο, στη ρεβάνς για τους "32" του Europa League και το Sport24.gr υπενθυμίζει τι έκανε κατά το παρελθόν η ομάδα του Πειραιά σε αντίστοιχη περίπτωση.

Με το 1-0 στο "Γ. Καραϊσκάκης" Ολυμπιακός και Άντερλεχτ οδηγήθηκαν στην παράταση, στη ρεβάνς των δύο ομάδων για τους "32" του Europa League. Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν βρεθεί άλλες τρεις φορές στο παρελθόν σε παρόμοια κατάσταση, δηλαδή σε εξτρά χρόνο για να επιτύχουν πρόκριση.

Η πρώτη φορά ήταν τη σεζόν 1978-1979, για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Οι Πειραιώτες είχαν επικρατήσει 2-1 στην έδρα τους της Λέφσκι Σόφιας, ηττήθηκαν με το ίδιο σκορ στη Βουλγαρία, αλλά στην παράταση επήλθε αποκλεισμός με ήττα 3-1.

Την αγωνιστική περίοδο 1983-1984, στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, οι "ερυθρόλευκοι" κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν στον Άγιαξ. Έπειτα από δύο "λευκές ισοπαλίες", ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 στην έδρα του στην παράταση και προκρίθηκε.

Τελευταία φορά που η ομάδα του Πειραιά έπαιξε σε παράταση σε ευρωπαϊκό ματς ήταν το 1995-1996. Κόντρα στη Σεβίλλη για το ΟΥΕΦΑ οι "ερυθρόλευκοι" έχασαν 1-0 στην Ανδαλουσία, ενώ 1-0 έληξε η κανονική διάρκεια στο "Γ. Καραϊσκάκης". Στην παράταση ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1, αλλά το εκτός έδρας τέρμα του Νταβόρ Σούκερ έκανε τη "ζημιά" και ήρθε αποκλεισμός.

Σημειώνεται ότι σε διαδικασία πέναλτι ουδέποτε έχει πάει ο Ολυμπιακός σε ευρωπαϊκό ματς.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ