ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το παράδειγμα του Καμπιάσο...

Το παράδειγμα του Καμπιάσο...
INTIME SPORTS

Ο Μάρκο Σίλβα αν θα κρατούσε κάτι από το Μόναχο, αυτό θα ήταν σίγουρα η όρεξη και το πάθος του Εστέμπαν Καμπιάσο. Από τις 4 Οκτωβρίου στην Τούμπα είχε να παίξει ο Αργεντίνος χαφ.

Και τι δεν έχει γραφτεί για τον Καμπιάσο το τελευταίο διάστημα. Ότι δεν έχει προσφέρει τίποτα, ότι είναι ένας παίκτης που θυμίζει κάτι από... Εσιέν ως προς την συνεισφορά του στον φετινό Ολυμπιακό.

Κανείς προφανώς δεν θυμόταν την εμφάνισή του με την Μπάγερν στο Φάληρο ή με την Άρσεναλ στο Λονδίνο. Όπως επίσης και το ότι όσες φορές αγωνίστηκε, σίγουρα δεν ήταν από τους αρνητικούς πρωταγωνιστές. Το αντίθετο θα λέγαμε...

Ο Καμπιάσο αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού πριν από το ματς του Ζάγκρεμπ και έχασε δύο εβδομάδες προπονήσεων. Από την άλλη δεν μπορούμε να πούμε ότι ένιωθε και τόσο... άνετα όταν έβλεπε τον Σίλβα να μην τον επιλέγει στο αρχικό σχήμα π.χ. με την ΑΕΚ. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που παρά τα 35 του χρονάκια θέλει να παίζει. Δεν θέλει να βλέπει τα παιχνίδια από τον πάγκο.

Ο Μάρκο Σίλβα μετά το παιχνίδι στο Μόναχο είχε να λέει για την παρουσία του Αργεντινού. Κι όχι τόσο την αγωνιστική, όσο για το πάθος και την όρεξη που έβγαλε στο γήπεδο.

Δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι ακόμα κι όταν το σκορ ήταν στο 4-0, ο Καμπιάσο ήταν αυτός που έβρισκε το κουράγιο και τη δύναμη να ζητάει από τους συμπαίκτες του να μην τα παρατάνε και να προσπαθούν να πάρουν ό,τι μπορούν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μία σκηνή στο 91ο λεπτό. Ο Νόιερ πάει σιγά-σιγά να δώσει συνέχεια στο παιχνίδι έχοντας την μπάλα στα πόδια του και πήγε ο Μπενατιά κοντά του για να δεχτεί την πάσα.

Ο Καμπιάσο τρέχει αμέσως με πορεία την βαυαρική περιοχή πάνω στον Μπόατενγκ και ζητάει από τους Ερνάνι και Ιντέγε να μην... χαζεύουν, αλλά να τρέξουν και αυτοί προς τον Μπενατιά ή τον Λαμ που επίσης γύρισε αρκετά μέτρα πίσω για να ζητήσει την μπάλα. Αυτό ήταν ένα απλό παράδειγμα που αποδεικνύει ότι ο Αργεντινός σούπερ σταρ τουλάχιστον ήταν αξιοπρεπής.

Σίγουρα, δεν μπορεί κανείς να πει για τον Καμπιάσο ότι έκανε κάποια σπουδαία εμφάνιση. Απλώς, δεν περπατούσε, δεν φοβήθηκε, δεν τρομοκρατήθηκε από τους αντιπάλους του, όσο είχε δυνάμεις κυνηγούσε ακόμα και κάποιες χαμένες μπαλιές, έτρεχε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Ο Σίλβα τα διαπίστωσε όλα αυτά και δεν αποκλείεται στη συνέχεια να το δει λίγο διαφορετικά το... έργο με τον τον Καμπιάσο, που κακά τα ψέματα αποτελούσε το τελευταίο δίμηνο τρίτη επιλογή πίσω από τους Μιλιβόγεβιτς και Κασάμι.

Να θυμίσουμε ότι ο Καμπιάσο είχε να παίξει από τις 4 Οκτωβρίου στην Τούμπα. Μετά από ενάμισι μήνα λοιπόν, του ζητήθηκε να κολυμπήσει στα βαθιά της Αλιάνζ Αρίνα και ήταν από τους δυο-τρεις (μαζί με τους Μιλιβόγεβιτς και Ιντέγε) που τουλάχιστον εμφανίστηκε στο γήπεδο.

Χωρίς - επαναλαμβάνουμε - να κάνει τη μεγάλη εμφάνιση. Τουλάχιστον όμως έβγαλε το πάθος και τη θέληση που ζητούσε ο Σίλβα...

Τυπική η επίσκεψη Μανιάτη στην Ιταλία

Ο αρχηγός πήγε για μία τυπική επίσκεψη στην Ρώμη, ώστε να τον δει ο γιατρός Πάολο Μαριάνι που τον χειρούργησε. Επειδή ο Μανιάτης προπονείται κανονικά εδώ και δέκα μέρες και εκτιμάται ότι θα είναι σε θέση να πάρει χρόνο συμμετοχής ακόμα και την Κυριακή με τον Αστέρα Τρίπολης (29/11, 19.30), ήθελε να έχει και το τυπικό "ΟΚ" από τον Ιταλό γιατρό. Η επιστροφή του στη δράση μετά από επτά μήνες είναι πιο κοντά από ποτέ...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ