ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το παλεύει για Σαμπράνο και Ερνάνι

Το παλεύει για Σαμπράνο και Ερνάνι

Ο Ολυμπιακός κινείται για την απόκτηση των Σαμπράνο και Ερνάνι, ο Μαζουακού και η "κατά φαντασίαν" πρόταση της Ρόμα, διάψευση για Κολοτσίνι και Γκουτιέρες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Αλέξης Βιρβίλης

Καμία εμπλοκή στο θέμα του 24χρονου Πορτογάλου εξτρέμ της Πόρτο, Ερνάνι. Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να ντύσει στα "ερυθρόλευκα" τόσο εκείνον, όσο και τον 26χρονο διεθνή Περουβιανό στόπερ της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Κάρλος Σαμπράνο, αλλά μόνο εύκολες δεν είναι οι περιπτώσεις τους.

Δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα την Πέμπτη (30/7) στο μεταγραφικό κομμάτι του Ολυμπιακού. Αν εξαιρεθεί ότι ο Ολαϊτάν πήγε δανεικός στην Τβέντε, δεν υπήρξε κάποια άλλη εξέλιξη.

Οι "ερυθρόλευκοι" συνεχίζουν την προσπάθειά τους για την απόκτηση του Σαμπράνο και του Ερνάνι (για δανεισμό από την Πόρτο). Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ειδικά για τον Σαμπράνο το μεγάλο "αγκάθι" είναι οι προτάσεις που φέρεται να έχει η Άιντραχτ Φρανκφούρτης από την Τουρκία (κυρίως από την Γαλατά).

Ο Ολυμπιακός δεν έχει κανένα πρόβλημα να δώσει το 1,5 εκ. ευρώ που αξιώνει η Άιντραχτ και να καλύψει και το συμβόλαιο του Περουβιανού (επίσης γύρω στο 1,5εκ.). Από την άλλη όμως οι Τούρκοι είναι διατεθειμένοι να ρίξουν στο τραπέζι αρκετά τσουβάλια λίρες για να δελεάσουν τον 26χρονο στόπερ. Στο μεταξύ, στην Γερμανία γράφουν ότι η Άιντραχτ ήδη βρίσκεται σε αναζήτηση κεντρικού αμυντικού, γεγονός που σημαίνει ότι οι άνθρωποί της έχουν ήδη συμβιβαστεί με την ιδέα ότι ο Σαμπράνο δεν θα συνεχίσει στην Φρανκφούρτη.

Σχετικά με τον Ερνάνι που αποτελεί διακαής πόθος για το αριστερό άκρο της επιθετικής γραμμής, δεν υπάρχει καμία απολύτως εμπλοκή, σύμφωνα με πηγές του Ολυμπιακού. Οι "ερυθρόλευκοι" δίνουν τη μάχη τους για να καταφέρουν να τον αποκτήσουν δανεικό από την Πόρτο, από τη στιγμή κιόλας που οι "δράκοι" είναι ολοφάνερο ότι δεν τον υπολογίζουν. Το πρόβλημα όμως έγκειται στην οψιόν αγοράς. Ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν στην Πορτογαλία, προσπαθεί να την ρίξει στα 4-5εκ. ευρώ. Η Πόρτο απαιτεί σχεδόν τα διπλάσια (γύρω στα 8εκ.).

Ο Μαζουακού και η "κατά φαντασίαν" πρόταση της Ρόμα

Έχει βουίξει στην Ιταλία ότι ο Αρτούρ Μαζουακού σύντομα θα αποχαιρετήσει τον Ολυμπιακό και θα συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα του Καμπιονάτο. Θα είναι η Ρόμα; Θα είναι η Ίντερ; Προς το παρόν αυτές οι δύο ομάδες δείχνουν να έχουν εκφράσει το πιο ζεστό ενδιαφέρον.

Ωστόσο, υπάρχει ένα τεράστιο "αλλά". Στην γειτονική χώρα γράφουν ότι ο Ολυμπιακός απέρριψε πρόταση 6 εκατομμυρίων ευρώ από την Ρόμα. Μάλιστα σημείωναν στα ρεπορτάζ τους ότι η απάντηση των Πειραιωτών ήταν πώς δεν τον πουλάνε κάτω από "δεκάρικο".

Τι ισχύει πραγματικά; Στον Ολυμπιακό δεν έχει φτάσει ακόμα καμία πρόταση! Αυτό ισχυρίζονται στο λιμάνι. Από την άλλη όμως, όντως ισχύει ότι αν θέλει μια ομάδα να αποκτήσει τον Μαζουακού, θα πρέπει να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη. Τα 10 εκατομμύρια ευρώ είναι ένα ποσό που θα κάτσει ο Ολυμπιακός να το συζητήσει. Αρκεί φυσικά να έρθει με την μορφή επίσημης πρότασης και όχι στα λόγια.

Διάψευση και για Κολοτσίνι - Γκουτιέρες

Στην Αγγλία έχουν μπλέξει για τα καλά τον Ολυμπιακό με τον Κολοτσίνι. Ωστόσο, είναι σενάρια και τίποτα άλλο. Από τον Πειραιά ξεκαθάριζαν και την Πέμπτη (30/7) ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα Κολοτσίνι και ενίσχυαν αυτή τη θέση τους, επιβεβαιώνοντας ότι γίνεται μία τεράστια προσπάθεια για την απόκτηση του Σαμπράνο. Στον Περουβιανό θέλουν να δώσουν τα "κλειδιά" της ερυθρόλευκης άμυνας.

Όσο για τον Χονάς Γκουτιέρες; Ο 32χρονος Αργεντινός που πέρασε μία σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του και επέστρεψε υγιέστατος στα γήπεδα, έμεινε ελεύθερος από την Νιούκαστλ και τώρα κάνει προπονήσεις με την Βέλες Σάρσφιλντ για να διατηρηθεί σε φόρμα.

Τα τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν και την Πέμπτη ότι ο Γκουτιέρες ετοιμάζεται να αντικαταστήσει τον Μαζουακού! Να τονίσουμε ότι ο Αργεντινός ξεκίνησε από δεξί εξτρέμ πριν από πολλά χρόνια, ενώ είχε ακουστεί για τον Ολυμπιακό και το καλοκαίρι του 2007 (τότε είχε αποκτηθεί ο Γκαλέτι). Το 2009 είχε απασχολήσει τους "ερυθρόλευκους" για το αριστερό άκρο της επιθετικής γραμμής, αλλά τότε ο Ολυμπιακός είχε μείνει μόνο με τον... Λεονάρντο. Το 2012 είχε ξαναπαίξει το όνομά του, γιατί τότε είχαν κυκλοφορήσει διάφορα σενάρια περί αποχώρησης του Χολέμπας.

Ο Γκουτιέρες είναι ένα παιδί που ξεκίνησε ως δεξί εξτρέμ (είναι δεξιοπόδαρος), αλλά κατάφερε να κάνει καριέρα τα τελευταία χρόνια και πριν το πρόβλημα υγείας κυρίως ως αριστερός εξτρέμ. Πάντως, αγωνίστηκε και σε άλλες θέσεις. Και ως εσωτερικός χαφ, και ως δεξί μπακ, και ως αριστερός μπακ, ενώ έχει "σημειώσει" συμμετοχές ακόμα και ως στόπερ!

Από τον Ολυμπιακό διατυμπάνιζαν σε όλους τους τόνους ότι δεν γίνεται απολύτως τίποτα με τον Γκουτιέρες. Οι Αργεντίνοι όμως επέμεναν την Πέμπτη (30/7) ότι οι Πειραιώτες έχουν βρει στο πρόσωπό του τον αντικαταστάτη του Μαζουακού για το αριστερό άκρο της άμυνας και μοιράζουν κάποιες φερόμενες δηλώσεις του παίκτη ότι "έχω πρόταση από την καλύτερη ελληνική ομάδα"!

* Ο στόπερ και το αριστερό εξτρέμ είναι οι δύο θέσεις που προσπαθεί να καλύψει ο Ολυμπιακός άμεσα. Τώρα, αν υπάρξουν αποχωρήσεις (π.χ. Μαζουακού, Κασάμι), τότε αναγκαστικά θα προχωρήσει και σε άλλες προσθήκες. Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός βάζει... φρένο και στα διάφορα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για διάφορες κινήσεις περί απόκτησης και δεύτερου φορ. Αυτή τη στιγμή οι νταμπλούχοι πορεύονται με τους Φινμπόγκασον, Πουλίδο και Χάρα στη γραμμή κρούσης...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ