ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το "μπαμ" του Μαρινάκη και οι στόχοι για την άμυνα

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÏÓÌÁÍËÉÓÐÏÑ / EUROPA LEAGUE / OLYMPIAKOS - OSMANLISPOR (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
Μαρινάκης EUROKINISSI SPORTS

Τη στιγμή που στον Ολυμπιακό διαψεύδουν ότι υπάρχει θέμα Μιραλάς - Μίτροβιτς, στην Αγγλία επιμένουν ότι γίνεται "παιχνίδι" ειδικά για τον Βέλγο. Χαμός από ονόματα στόπερ με Σαμπράνο, Κόντι, Ντράγκοβιτς και Βίντα να έχουν προταθεί!

Πλησιάζουμε στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, δίνει την αίσθηση ότι το καλύτερο θα το φυλάξει για το τέλος! Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού λοιπόν θα προσπαθήσει να κάνει το "μπαμ", σύμφωνα με τα όσα ακούγονται σε κύκλους μάνατζερ. Και αυτό το "μπαμ" θα είναι από την Αγγλία. Το μυαλό όλων πάει είτε στον Μίτροβιτς, είτε στον Μιραλάς. Να θυμίσουμε ότι υπήρχε σχετική διάψευση από πλευράς ΠΑΕ και για τους δύο παίκτες.

Παρόλα αυτά στην Αγγλία επιμένουν ότι ο Μαρινάκης έχει πάρει πάνω του την υπόθεση και προσπαθεί να βρει τη "χρυσή τομή" με την Έβερτον για να επιστρέψει στο λιμάνι ο Μιραλάς! Τι σενάρια έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ώρες; Ότι έχει γίνει τουλάχιστον μία κρούση στα "ζαχαρωτά" για δανεισμό του παίκτη με οψιόν αγοράς, αλλά η Έβερτον ήταν αρνητική. Αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά το διαρρέει η Έβερτον στους ρεπόρτερ της και η αλήθεια είναι ότι ακούγεται έντονα και σε κύκλους μάνατζερ που δραστηριοποιούνται στο Νησί.

Συν τοις άλλοις, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μιραλάς και η σύζυγός του θα επιθυμούσαν να επιστρέψουν στο λιμάνι. Ειδικά τη φετινή σεζόν που όλα δείχνουν πως θα έχει ρόλο κομπάρσου στην Έβερτον.

Arsenal's Gabriel Paulista, left, competes for the ball with Everton's Kevin Mirallas during the English Premier League soccer match between Arsenal and Everton at The Emirates stadium in London, Sunday May 21, 2017. (AP Photo/Tim Ireland)
Arsenal's Gabriel Paulista, left, competes for the ball with Everton's Kevin Mirallas during the English Premier League soccer match between Arsenal and Everton at The Emirates stadium in London, Sunday May 21, 2017. (AP Photo/Tim Ireland) AP

Για ποσά ούτε λόγος. Έχουν ακουστεί διάφορα νούμερα. Ότι η αγγλική ομάδα που στην παρούσα φάση συζητάει μόνο για πώληση του Κέβιν, ζητούσε μόνο για το ενοίκιο από 3,5 έως 5 εκατομμύρια ευρώ. Στην Αγγλία λοιπόν υποστηρίζουν ότι ο Μαρινάκης θα την παλέψει τη συγκεκριμένη υπόθεση εώς το… 90ό λεπτό της μεταγραφικής περιόδου. Την Τρίτη (29/8) πάντως υπήρχαν δημοσιεύματα που ήθελαν την Σουόνσι να μπαίνει στο "παιχνίδι" διεκδίκησής του και μάλιστα ανέφεραν ότι θα "μονομαχήσει" με τον Ολυμπιακό!

Εκτός από τον Μιραλάς, οι Άγγλοι διατηρούν στο προσκήνιο και τον Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς της Νιούκαστλ, έναν παίκτη που έχει συνεργαστεί με τον Μπέσνικ Χάσι, έχει τον ίδιο μάνατζερ (Ραμαντάνι), σίγουρα θα τον ήθελε ο Κοσοβάρος στο λιμάνι, αλλά ο Σέρβος είναι μία πανάκριβη περίπτωση ακόμα και για δανεισμό. Αν όντως ο Ολυμπιακός ασχολείται με την περίπτωσή του (σ.σ. επαναλαμβάνουμε ότι η ΠΑΕ το έχει διαψεύσει), θα πρέπει να κάνει υπέρβαση για να τον ντύσει στα ερυθρόλευκα.

"ΒΡΟΧΗ" ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΤΟΠΕΡ

Πάμε τώρα σε ένα άλλο θέμα που είναι ανοικτό για τον Ολυμπιακό, σε αυτό του στόπερ. Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν δεχτεί για τον Ρέτσο δύο προτάσεις. Η μία της Λεβερκούζεν και η άλλη της Ρεν. Και οι δύο είναι στα 18εκ. ευρώ, απλώς της Μπάγερ συμπεριλαμβάνει και ποσοστό μεταπώλησης 20%. Ο Ολυμπιακός έχει αρνηθεί και τις δύο προτάσεις.

Τι θα γίνει όμως αν ξυπνήσουν αύριο το πρωί και βάλουν το… 20άρικο μπροστά με ποσοστό μεταπώλησης, είτε η Λεβερκούζεν, είτε η Ρεν;

Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν κάνει τα κουμάντα τους για τον αντικαταστάτη του 19χρονου στόπερ. Μάλιστα, υπάρχει και ένα σενάριο που θέλει τον Ολυμπιακό να εξετάζει την απόκτηση αμυντικού ακόμα κι αν δεν φύγει κανένας. Ένα σενάριο που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Brazil's Elias, left, fights for the ball with Peru's Carlos Zambrano during a 2018 World Cup qualifying soccer match in Salvador, Brazil, Tuesday, Nov. 17, 2015. (AP Photo/Nelson Antoine)
Σαμπράνο (AP Photo/Nelson Antoine) AP PHOTO/NELSON ANTOINE

Στα γραφεία της ΠΑΕ έχουν φτάσει ένα σωρό προτάσεις για στόπερ. Πρώτα απ’ όλα από τον Σαμπράνο της Ρούμπιν. Οι Ρώσοι θέλουν να τον διώξουν, αλλά η τελευταία πρόταση που τους έγινε ήταν από την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Υπάρχει επίσης ο 26χρονος Αυστριακός Αλεξάνταρ Ντράγκοβιτς της Λεβερκούζεν. Στην Αυστρία τον εμφάνιζαν ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ίντερ!

Είναι και ο 23χρονος Αργεντινός Ζερμέν Κόντι της Κολόν Σάντα Φε, τον οποίο έχει προτείνει ο Μάριο Ουσίγιος και θεωρεί ότι είναι μία φοβερή περίπτωση.

Έχει προταθεί πολλάκις και ο Κροάτης Ντομαγκόι Βίντα της Ντιναμό Κιέβου (τελειώνει το συμβόλαιό του στις 31 Δεκεμβρίου του 2017), αλλά τον γλυκοκοιτάζει και η Μπεσίκτας.

Τέλος, υπάρχει και ο Ένχελς της Μπριζ που όντως αρέσει στον Χάσι, αλλά δεν παραχωρείται δανεικός από τους Βέλγους και κοστολογείται με πάνω από 7 εκατομμύρια ευρώ.

Και δεν είναι μόνο αυτοί. Είναι και άλλοι που έχουν πέσει στο τραπέζι. Με λίγα λόγια αναμένεται ένα διήμερο - φωτιά.

*** Για τερματοφύλακα είναι ξεκάθαροι στον Ολυμπιακό ότι θα πορευτούν με Καπίνο, Γιαννιώτη, Χουτεσιώτη και Σκαφίδα.

Παρακολουθήστε LIVE από το Sport24.gr την τελευταία ημέρα των μεταγραφών (Πέμπτη, 31/8)

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ