ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το μέλλον του Μανιάτη στα χέρια του Μπέντο!

Το μέλλον του Μανιάτη στα χέρια του Μπέντο!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ένα ανοικτό μέτωπο που απασχολεί εδώ και αρκετό καιρό τον Ολυμπιακό θα κλείσει άμεσα, θετικά ή αρνητικά. Η έκβασή του, εξαρτάται αποκλειστικά από τον Πάουλο Μπέντο. Ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος πρόσφατα συναντήθηκε με τον Ομοσπονδιακό κόουτς Μίχαελ Σκίμπε, θα αποφασίσει για το μέλλον του Γιάννη Μανιάτη.

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας είχε μεταφέρει, εδώ και καιρό, προς τους αρμοδίους της “ερυθρόλευκης” ΠΑΕ, την επιθυμία να επιστρέψει ο αρχηγός στις προπονήσεις της ομάδας, αλλά το αίτημά του, έγινε δεκτό εν μέρει. Ναι μεν αποφασίστηκε ο 30χρονος άσος να επιστρέψει στις εγκαταστάσεις του Ρέντη για δουλειά, αλλά όχι με την υπόλοιπη ομάδα. Μετά τον αποκλεισμό από την Χάποελ, έκανε για ένα διάστημα μόνος του προπονήσεις στις εγκαταστάσεις της Εθνικής στον Άγιο Κοσμά, υπό την επίβλεψη ενός γυμναστή.

Μετά την εισήγηση Σκίμπε, του δόθηκε άδεια να γυρίσει στα παλιά λημέρια, ωστόσο, ο εκλέκτορας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος επανέφερε το αίτημά του προς τον Πάουλο Μπέντο. Οι δύο άντρες τα είπαν από κοντά την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο Ομοσπονδιακός κόουτς κάλεσε τους προπονητές της “Σούπερ Λιγκα” να συζητήσουν διάφορα τρέχοντα θέματα.

Στο τετ α τετ, λοιπόν, με τον Πορτογάλο τεχνικό των “ερυθρολεύκων”, του μετέφερε από κοντά την επιθυμία να επαναφέρει στις προπονήσεις της ομάδας τον Μανιάτη, καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν καλύτερη για όλους. Και για τον ίδιο τον παίκτη και για την ομάδα, καθώς ο 30χρονος μέσος θα είναι σε καλή κατάσταση για να συνεχίζει, έστω, να παίζει στην Εθνική. Με αυτό τον τρόπο, άλλωστε, θα είναι πιο εύκολο να προσελκύσει και ενδιαφερόμενους ενόψει Γενάρη, προκειμένου να συνεχίσει κάπου αλλού την καριέρα του, έστω κι ως δανεικός.

Ο Μπέντο μετέφερε το κεντρικό νόημα της κουβέντας του με τον Σκίμπε, στη διοίκηση και η απάντηση που πήρε αρμοδίως ήταν “κόουτς εσύ αποφασίζεις”. Είναι γνωστό ότι στα υψηλά κλιμάκια της ΠΑΕ έχουν πολλά παράπονα από τον Μανιάτη. Θεωρούν ότι ως αρχηγός, παρότι το καλοκαίρι μετά το δανεισμό του στη Σταντάρ, του δόθηκε η ευκαιρία να επιστρέψει, δεν είχε την ενδεδειγμένη συμπεριφορά προς τους συμπαίκτες του. Το πράγμα στράβωσε ακόμη περισσότερο, μετά από τη φραστική αντιπαράθεση με τον αθλητικό διευθυντή Φρανσουά Μοδέστο, στο περιθώριο του φιλικού με τη Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη, έστω κι αν η αφορμή ήταν ασήμαντη...

Από την άλλη πλευρά, ο διεθνής άσος είναι ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος αμείβεται με ένα εκατομμύριο ετησίως και μετά την τελευταία ανανέωση/επέκταση, δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2019. Άρα το να μην παίζει, αλλά και να μη μετέχει καθόλου στις δραστηριότητες της ομάδας, περιορίζει τις όποιες πιθανότητες να φέρει πρόταση και να μετακομίσει κάπου που θα είναι περισσότερο απαραίτητος, ενώ θα γίνει και -μερική έστω- απόσβεση...

Πλέον και το μαχαίρι και το καρπούζι είναι στα χέρια του Πάουλο Μπέντο. Ο Πορτογάλος κόουτς είναι αυτός που θα πάρει την οριστική απόφαση (αν δεν την έχει πάρει ήδη) για το αν ο Μανιάτης θα γίνει ξανά ενεργό μέλος της “ερυθρόλευκης” οικογένειας κι αν θα βάλει τέλος στη “σιωπηρή” τιμωρία. Η πιο πιθανή εξέλιξη είναι να υπάρξει ανάμεσά τους ένα ραντεβού άμεσα.

Εκεί ο κόουτς θα θέσει τους κανόνες επί τάπητος. Αν ο έμπειρος παίκτης τους αποδεχθεί, θα επανέλθει και θα λάβει μία ακόμη ευκαιρία. Ίσως την τελευταία. Αν όχι, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Γενάρη για να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή η στενάχωρη ιστορία και για το κλαμπ, αλλά και για έναν από τους διεθνείς παίκτες του, ο οποίος ήταν αρχηγός τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Ίδωμεν...

Photo credits: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μήνυμα επιστροφής από τον Ελαμπντελαουί
Νέα συμβόλαια για Ρέτσο, Μανθάτη, Ανδρούτσο και Νικολάου!
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ