ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το ματς της χρονιάς για τον Ολυμπιακό!

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ EUROKINISSI SPORTS

Είναι "τελικός" για τον Ολυμπιακό η ρεβάνς με την Οσμάνλισπορ στην Άγκυρα και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι παίκτες και πρώτος-πρώτος ο Πάουλο Μπέντο.

Τα ψέματα τελείωσαν. Το απόγευμα (23/2, 18.00) ο Ολυμπιακός καλείται να παίξει έναν "τελικό" στην Άγκυρα και αυτό είναι κάτι που το ξέρουν στην ομάδα. Το ξέρουν οι ποδοσφαιριστές, το ξέρει το τεχνικό τιμ, το ξέρει η διοίκηση.

Η Οσμάνλισπορ δεν είναι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν είναι Τότεναμ, δεν είναι Μπιλμπάο, δεν είναι καν ούτε η περσινή Άντερλεχτ. Αποτυχία θα είναι για τον Ολυμπιακό αν αποκλειστεί από την τουρκική ομάδα. Αυτό σίγουρα είναι κάτι που φέρνει μία πίεση στους "ερυθρόλευκους" και ειδικά σε μία περίοδο που η κατάσταση είναι λίγο περίεργη στο λιμάνι.

Η παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη στις εγκαταστάσεις του Ρέντη δεν ήταν τυχαία. Το γεγονός ότι μίλησε σε όλη την ομάδα και ξεχωριστά σε Μπέντο και αρχηγούς, τονίζοντας τους τη σημασία του αγώνα στην Άγκυρα, τα λέει όλα.

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣΤΟΥ ΕΡΝΕΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟ

Θέλουν όσο τίποτε άλλο στη διοίκηση την πρόκριση στους "16".Το 2012 το κατάφερε για τελευταία φορά σε επίπεδοEuropa League(σ.σ. το 2014 πήγε στους "16" τουChampionsLeague). Τότε ήταν ο Μιραλάς, ο Μέλμπεργκ, ο Αβραάμ, ο Τοροσίδης, ο Τζιμπούρ και ο Αμπντούν στα φόρτε τους, ο Μανιάτης, ο Μοντέστο, ο Ιμπαγάσα, ο Ορμπάιθ, ο Φουστέρ, ο Χολέμπας και φυσικά ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Μια ομάδα που είχε ως στόχο τον τελικό της διοργάνωσης στο Βουκουρέστι! Ο κόσμος το είχε πιστέψει τόσο πολύ (και μέσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα φυσικά) που έψαχναν για εισιτήρια στη Ρουμανία...

Τώρα ποιοι είναι στις θέσεις όλων αυτών που σας γράφουμε παραπάνω; Σίγουρα το φετινό ρόστερ είναι κατώτερο ποιοτικά από το ρόστερ του 2012. Δεν χρειάζεται και καμιά ιδιαίτερη ανάλυση.

Απλώς και τότε, η Μέταλιστ Κχάρκιβ που είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό στο δρόμο για τα προημιτελικά τουEuropa League,δεν είχε καμία σχέση με τους Τούρκους που αντιμετωπίζει τώρα. Ομαδάρα ήταν οι Ουκρανοί. Είναι μία ευκαιρία λοιπόν πρώτα απ' όλα για τους "ερυθρόλευκους" να κάνουν ένα παραπάνω βήμα ως προς τα αποτελέσματα σε σχέση με όσα έκαναν πέρσι με τον Μάρκο Σίλβα στο τιμόνι και παράλληλα να "πιάσουν" τα επιτεύγματα της ομάδας του Βαλβέρδε!

Πέρσι ο Ολυμπιακός του Σίλβα έκανε το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο, όμως, πέρα από αυτά τα ρεκόρ η σεζόν "έγραψε" στο φινάλε της ένα πρωτάθλημα, έναν αποκλεισμό από την Άντερλεχτ και μία απώλεια Κυπέλλου.

Αυτή τη στιγμή οι Πειραιώτες είναι μέσα και στους τρεις στόχους και έχουν δουλέψει στο Ρέντη μετά την ήττα από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, με στόχο να μην χάσουν τον πρώτο που έχει να κάνει με την παράταση ζωής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Μαρινάκης είπε στην επίσκεψή του στο Ρέντη ότι πρέπει να είναι όλοι μία γροθιά για να ξεπεραστεί το εμπόδιο των Τούρκων. Το πήραν το μήνυμα οι παίκτες. Κατά την αναχώρηση της αποστολής για Άγκυρα δεν υπήρχαν περίεργα... γελάκια, όπως συνηθιζόταν τις προηγούμενες φορές. Εδώ καλά-καλά για πρώτη φορά δεν έγιναν δηλώσεις. "Θα μιλήσουμε στο γήπεδο", έλεγαν χαρακτηριστικά. Έβγαζαν μία αποφασιστικότητα, ένα πείσμα, μία συγκέντρωση...

Όλα αυτά βέβαια θα πρέπει να αποδειχθούν στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός καλείται να περάσει για πολλούς ακόμα λόγους.

ΓΙΑΝΑ "ΞΑΝΑΔΙΨΑΣΕΙ" Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙΣΤΑ ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ

Πρωτίστως για να ξανακάνει σολντ άουτ το Καραϊσκάκη! Όλοι είδαν ότι η φετινή χρονιά ξεκίνησε στραβά, κάπως διορθώθηκε η κατάσταση, οι γιούχες και οι αποδοκιμασίες δεν σταμάτησαν για το θέαμα που παρουσίαζε η ομάδα, ξαναήρθε κάπως η ηρεμία στο δύσκολο πρόγραμμα του Γενάρη, αλλά πάλι το τελευταίο δεκαήμερο άρχισε η μουρμούρα.

Ουσιαστικά μία πρόκριση ενδεχομένως να ξαναφέρει για τα καλά τον παλμό στην εξέδρα. Όλοι θα ανυπομονούν για τις διπλές αναμετρήσεις της φάσης των "16", όποιος κι αν θα είναι ο αντίπαλος.

Κάτι το 0-0 με την Οσμάνλισπορ, κάτι η πρόκριση στο Κύπελλο που παραμένει ανοικτή, κάτι η εμφάνιση στο ΟΑΚΑ παρά τα παράπονα για τον Μάνταλο, έχουν δώσει κατά κάποιο τρόπο ένα έξτρα κίνητρο στους παίκτες.

Να αποδείξουν στην Άγκυρα ότι... υπάρχει ακόμα ζωή! Όπως το είχαν αποδείξει στο 3-0 με την ΑΕΚ τον Οκτώβριο και στο διπλό στα Γιάννενα τον Δεκέμβριο. Τότε που πάλι υπήρχε αυτό το περίεργο κλίμα που επικρατεί και τώρα.

Ένα κλίμα που έφερνε στις δύο συγκεκριμένες περιόδους μέσα στη σεζόν, τον Πάουλο Μπέντο σε δύσκολη θέση. Ας μην κρυβόμαστε. Αν ο Ολυμπιακός αποκλειστεί από την Οσμάνλισπορ, τότε ο Πορτογάλος τεχνικός θα βρεθεί ξανά στο "στόχαστρο" και πλέον το ενδιαφέρον θα μεταφερθεί για τα καλά στο τι θα κάνει η διοίκηση στο θέμα του προπονητή. Αν θα προτιμήσει την τάση "πάμε ως έχουμε εώς το τέλος της σεζόν" ή "πάμε γι' άλλα από... αύριο κιόλας".

Ο... ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΣ"DIE HARD"

Ο Πορτογάλος τεχνικός θυμίζει τον... Μπρους Γουίλις! "Πολύ σκληρός για να πεθάνει", με λίγα λόγια. Και από διάφορες κινήσεις του στο Ρέντη δείχνει το πόσο πολύ θέλει αυτή την πρόκριση. Στα συν του ότι δεν εμφανίζεται αγχωμένος ή τουλάχιστον δεν έχει μεταφέρει μία τέτοια εικόνα στους ποδοσφαιριστές του.

Ο Σίλβα για παράδειγμα πέρσι πριν από τη ρεβάνς με την Άντερλεχτ, εμφανιζόταν αρκετά στρεσαρισμένος στον Ρέντη. Αυτό καταλάβαιναν οι παίκτες. Ο Μπέντο είναι χαλαρός.

Από εκεί και πέρα, σε όλο τον οργανισμό που λέγεται "Ολυμπιακός", αυτή η πρόκριση επί της Οσμάνλισπορ είναι επιτακτική για πολλούς λόγους: Πρώτον, γιατί ακούστηκαν πολλά από τον κόσμο όχι τόσο για την πώληση του Μιλιβόγεβιτς, αλλά επειδή δεν αποκτήθηκε ένας ποδοσφαιριστής στη θέση του. Θεωρήθηκε ότι ενώ υπάρχουν οι προοπτικές να πάει τουλάχιστον στους "16" λόγω της δυναμικότητας της Οσμάνλισπορ, οι "ερυθρόλευκοι" αποδυναμώθηκαν ενόψει των αναμετρήσεων με τους Τούρκους.

Το σημερινό ματς λοιπόν είναι και μία καλή ευκαιρία για τον Ρέτσο ή τον Ρομαό (σ.σ. όποιος αναλάβει τον ρόλο του αντι-Μιλιβόγεβιτς) να δείξουν ότι εν μέρει κάλυψαν το κενό του Λούκα. Δεν καλύπτεται φυσικά στο 100%, αλλά όπως είχε πει και ο Μπέντο πριν από καμιά 20αριά μέρες "ο στόχος είναι να φανεί όσο το δυνατόν μικρότερη η απουσία του Λούκα".

Για τον Ιντέγε που ήθελε σαν τρελός να πάει στην Κίνα δεν υπήρχαν φωνές, μιας και υπάρχει ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει στην Άγκυρα. Η αλήθεια είναι πάντως ότι η μεταγραφή του Μιλιβόγεβιτς στην Κρίσταλ Πάλας "παίδεψε" το μυαλό του κόσμου και εξακολουθεί να "παιδεύει" το μυαλό του Μπέντο.

Εν κατακλείδι, η ρεβάνς της Άγκυρας είναι το παιχνίδι της χρονιάς για τον Μπέντο που βρίσκεται σε καθεστώς πίεσης, για μερικούς παίκτες που θέλουν με τη σειρά τους να δώσουν τις δικές τους "απαντήσεις", αλλά και για τη διοίκηση που θα κληθεί να πάρει κάποιες αποφάσεις αν δεν έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

ΠΗΓΑΝ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΗΡΑΝ ΘΑΡΡΟΣ

Καλό είναι όμως να τονίσουμε το κλίμα που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο Ρέντη. Το ότι πάνε στα μουλωχτά οι "ερυθρόλευκοι" χωρίς φανφάρες και υπερβολικές δηλώσεις, είναι καλό. Είναι αισιόδοξοι ότι εκείνοι θα πάρουν το εισιτήριο πρόκρισης, αλλά δεν το "φωνάζουν".

Οι Τούρκοι από την πλευρά τους θεωρούν ότι έχουν μία τεράστια ευκαιρία να γράψουν ιστορία και να κάνουν υπερήφανο όλο το... έθνος! Τέτοια κάθονται και λένε στην Άγκυρα τις τελευταίες ώρες. Βλέπουν ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι σε καλή κατάσταση και έχουν πάρει θάρρος.

Να άλλο ένα κίνητρο για τους παίκτες να κόψουν τον βήχα των ποδοσφαιριστών του Μουσταφά Ακτσάι και να πάρουν μία πρόκριση σε μία έδρα που μόνο φιλόξενη δεν θα είναι για τους ίδιους.

"Τελικός" λοιπόν για τον Ολυμπιακό. "Τελικός" που αν οι Πειραιώτες επιστρέψουν με την πρόκριση από την Τουρκία, θα έχουν να λένε (και με το δίκιο τους) ότι σε μία χρονιά γεμάτη με πίκρες, γκρίνια και γιούχα σε πολλές Κυριακές στο Καραϊσκάκη, κατάφεραν να κάνουν μία πορεία ανάλογη με αυτή του Ολυμπιακού του Βαλβέρδε! Φοβερό!!! Ποιος να το φανταζόταν!

Και ποιος ξέρει τι μπορεί να γίνει μετά; Υπάρχουν ομάδες (π.χ. Γκενκ, Γάνδη) που είναι στα μέτρα των "ερυθρολεύκων" και από εκεί και πέρα όλα είναι πιθανά με... θέα τα προημιτελικά τουEuropa League.

ΜΕ ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ!

Ο Ιρανός επιθετικός πιστεύει ότι θα ξεκινήσει κόντρα στην Οσμάνλισπορ (23/2, 18.00), με βάση τα όσα έδειξε στην τελευταία προπόνηση ο Μπέντο και για αυτό το λόγο χθες βράδυ (22/2) στην Άγκυρα δεν κρατιόταν.

Ο Μπέντο βεβαίως είπε στη συνέντευξη Τύπου ότι δεν έχει αποφασίσει. Υπάρχει η αίσθηση όμως ότι ο Ανσαριφάρντ είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον Μπράουν Ιντέγε και όχι ο Καρντόσο. Σαν να αφουγκράστηκε το... λαϊκό αίσθημα, αλλά κυρίως σαν να διαπίστωσε ότι ο Παραγουανός επιθετικός δεν βρίσκεται στα καλύτερά του.

Στις υπόλοιπες θέσεις φαίνεται ότι υπάρχει το δίλημμα Ανδρούτσου ή Ελιουνούσι. Ο Ντα Κόστα από την πλευρά του δεν είναι στο 100%, αλλά δεν θέλει να χάσει το ματς.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν αναμένεται να παραταχθεί με τους Λεάλι στο τέρμα, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Σισοκό στην άμυνα, τους Ρέτσο - Μαρτίνς δίδυμο στα χαφ και τους Σεμπά, Φορτούνη, Ελιουνούσι ή Ανδρούτσο να πλαισιώνουν τον Ανσαριφάρντ στην επίθεση.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ