ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το μαρτύριο του Μάρκο Σίλβα

Το μαρτύριο του Μάρκο Σίλβα

Το Sport24.gr αναλύει τα δεδομένα στην διαμάχη του Μάρκο Σίλβα με την Σπόρτινγκ, οι πιέσεις που δέχεται κάθε πλευρά και ο φόβος να μείνει "δέσμιος" στην Λισσαβώνα ο 38χρονος τεχνικός.

Οι Πορτογάλοι έγραψαν ότι ο Ολυμπιακός κουράστηκε να περιμένει. Οι Πειραιώτες το διέψευσαν . Το πρόβλημα είναι ότι ο Μάρκο Σίλβα παραμένει σε διαμάχη με την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και μάλιστα χωρίς να μπορεί κανείς να εγγυηθεί πότε θα μπει ένα τέλος.

Το Sport24.gr μίλησε με ρεπόρτερ των δύο κορυφαίων εφημερίδων της Λισσαβώνας, επιφορτισμένους με το ρεπορτάζ της Σπόρτινγκ, για την υπόθεση του Μάρκο Σίλβα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται για απλή υπόθεση.

Η προσπάθεια των "λιονταριών" να διώξουν τον 38χρονο προπονητή δίχως να του καταβάλουν αποζημίωση έχει δημιουργήσει όλη τη μανούρα. Ο Μάρκο Σίλβα διεκδικεί σχεδόν 1,5 εκατομμύριο ευρώ και δεν δείχνει διατεθειμένος να κάνει πίσω. Το ίδιο και η διοίκηση της Σπόρτινγκ.

Αυτό που απασχολεί φυσικά τον Ολυμπιακό στην όλη υπόθεση, είναι το πότε θα είναι σε θέση ο Πορτογάλος να υπογράψει το συμβόλαιο του και να αναλάβει τα καθήκοντα του. Οι Πειραιώτες έχουν ήδη καθυστερήσει τις διαδικασίες ενόψει της νέας σεζόν και είναι κατανοητό ότι δεν μπορούν να περιμένουν για πολύ ακόμη τον Σίλβα.

Το άσχημο νέο είναι ότι δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία τέλους αυτής της διαμάχης. Και το ακόμη πιο "κουλό" σενάριο θέλει την Σπόρτινγκ, αν δει τα σκούρα, δηλαδή να μην μπορεί να απαλλαγεί από το συμβόλαιο του Σίλβα δίχως να τον αποζημιώσει, να τον κρατάει στην Λισσαβώνα σαν... απλό υπάλληλο. Στερώντας του με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα να εργαστεί οπουδήποτε αλλού.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν διέψευσε ότι υπάρχει θέμα με τον Μάρκο Σίλβα την δεδομένη στιγμή. Είναι κατανοητό όμως ότι αν ο 38χρονος τεχνικός δεν ξεμπλέξει την ερχόμενη εβδομάδα από την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, τότε στο Λιμάνι δεν έχουν την πολυτέλεια να τον περιμένουν κι άλλο.

Πάμε να δούμε από την αρχή τι συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση.

Εν αρχή ην περίπλοκο

Σίγουρα είναι μία υπόθεση περίπλοκη αυτή του Μάρκο Σίλβα με τη Σπόρτινγκ. Αρχικά, ο Σίλβα έχει συμβόλαιο με τα "λιοντάρια" για ακόμη τρία χρόνια.

Η Σπόρτινγκ έχει ανακοινώσει τόσο την απομάκρυνση του Σίλβα, όσο και την πρόσληψη του πρώην προπονητή της Μπενφίκα, Ζόρζε Ζεζούς για αντικαταστάτη του.

Για να διώξει τον Σίλβα και να πάρει τον Ζεζούς χωρίς να καταβάλλει αποζημίωση στον πρώτο, έπρεπε να βρει ένα λόγο η Σπόρτινγκ.

Όλα αυτά για να λύσουν οι δύο πλευρές τη συνεργασία τους, χωρίς να χρειαστεί να καταβληθεί αποζημίωση στον πρώην, πλέον, προπονητή.

Η διοίκηση των "λιονταριών" άρχισε να επινοεί διάφορες αιτίες. Από την ενδυμασία του Σίλβα, μέχρι και (φανταστικά) πειθαρχικά παραπτώματά του.

Καθώς η Μάρκο Σίλβα δεν δέχεται να "λύσει" τη συνεργασία του με τη Σπόρτινγκ, η διοίκηση αυτής συνέταξε μία έκθεση 400 (!!!) σελίδων γεμάτη με παραπτώματα συμπεριφοράς του προπονητή, για την προσκομίσει στο Δικαστήριο...

Ιούνιος φεύγει, Ιούλιος μπαίνει

Μέχρι την 30ή Ιουνίου, ο Μάρκο Σίλβα είναι ο προπονητής της Σπόρτινγκ. Επίσημα και βάσει συμβολαίου, ο Ζόρζε Ζεζούς αναλαμβάνει χρέη τεχνικού των "λιονταριών", την πρώτη ημέρα του Ιουλίου.

Δηλαδή, αρχικός στόχος είναι να βρεθεί δικαστική λύση στην υπόθεση πριν την πρώτη ημέρα του Ιουλίου, για να μην υπάρξουν ανωμαλίες στην προπονητική... μετάβαση.

Πολύ δύσκολο...

Δημοσιογράφοι της Σπόρτινγκ από τις δύο μεγαλύτερες εφημερίδες της Πορτογαλίας, διαφωνούν ότι είναι δύσκολο να τον απολύσει με μηδενικό κόστος. Justa Causa, όπως το λένε οι Πορτογάλοι. Είναι δύσκολο, έως απίθανο.

Ο Μάρκο πάει στα δικαστήρια

Η Σπόρτινγκ έκανε την κίνησή της. Αλλά ο Μάρκο Σίλβα αναμένεται κι ο ίδιος να τραβήξει το σχοινί στα άκρα. Να ζητήσει, δηλαδή, αποζημίωση από τη Σπόρτινγκ τόσο για τα εναπομείναντα τρία χρόνια του συμβολαίου του, όσο και για ηθική βλάβη, για το γεγονός ότι δεν του επιτρέπεται να υπογράψει στον Ολυμπιακό.

Μάρκο ο ανενεργός...

Ελλοχεύει ο κίνδυνος, πάντα σύμφωνα με τους Πορτογάλους, ο Μάρκο Σίλβα να μείνει ανενεργός για την επόμενη σεζόν. Να μην μπορεί δηλαδή να προπονήσει ομάδα. Όλα αυτά εξαρτώνται από την απόφαση του δικαστηρίου.

... ή απλός υπάλληλος της Σπόρτινγκ

Εάν η Σπόρτινγκ δει ότι δεν μπορεί να απολύσει με μηδενικό κόστος τον Μάρκο Σίλβα, τότε είναι πιθανόν να του κάνει "καψώνι". Να τον έχει ως απλό εγαζόμενο, υπάλληλο στην Σπόρτινγκ. Τότε αυτός, καθώς θα ανήκει στην Σπόρτινγκ ακόμη κι αν δεν θα είναι προπονητής σ' αυτή, δεν θα μπορεί να εργαστεί σε άλλη ομάδα.

Ο αόριστος που "καίει"

Και το πιο σημαντικό; Δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία γι' αυτή την υπόθεση. Ακόμη και οι ίδιοι οι Πορτογάλοι δεν βλέπουν κάποια ημερομηνία, στο περίπου τουλάχιστον, στην οποία θα ξέρουμε τί θα γίνει με τον Σίλβα και την Σπόρτινγκ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ