ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το "κυνήγι" της ενδεκάδας, οι ανάσες και το Μάξιμιρ!

Το "κυνήγι" της ενδεκάδας, οι ανάσες και το Μάξιμιρ!
INTIME SPORTS

Τα κλειστά χαρτιά του Σίλβα, οι "γρίφοι" με την ΑΕΚ και οι Ελαμπντελαουί, Πάρντο, Φορτούνης και Καμπιάσο που ετοιμάζονται για το ματς της Τρίτης (20/10, 21.45) με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ.

O Σίλβα ετοιμάζει εκπλήξεις στην ΑΕΚ, καθώς στην τελευταία προπόνηση μπέρδεψε τους πάντες και τα πάντα, έγραψε το Sport24.gr το πρωί του Σαββάτου (17/10). Σας είχαμε προϊδεάσει ότι η ενδεκάδα που θα κατέβαζε ο Σίλβα θα απείχε απ' όλα όσα διέρρεαν την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο δεν ήμασταν σε θέση να την γνωρίζουμε. Όταν για παράδειγμα έβγαινε ένα κλίμα από το Ρέντη ότι “στην τελευταία προπόνηση ο κόουτς άφησε ανοικτό μέχρι και το ποιος θα παίξει ο Μποτία ή ο Ντα Κόστα δίπλα στον Σιόβα”, καταλαβαίνετε πόσο πολύ είχε μπερδέψει τους ποδοσφαιριστές του.

Πράγματι, είχε αρκετές εκπλήξεις (για τον Σίλβα βέβαια δεν ήταν εκπλήξεις) η ενδεκάδα. Μεγαλύτερη αυτή του Τσόρι και όχι τόσο του Ντουρμάζ, καθώς ο Αργεντινός δεν πατούσε καλά στις προπονήσεις και αυτό του βγήκε και στο ντέρμπι. Ο Σίλβα όμως ήθελε πρώτον να δώσει ανάσες στον Φορτούνη και δεύτερον να αποκτήσει σιγά-σιγά αγωνιστικό ρυθμό ο Αργεντινός, ο οποίος είναι υπεραπαραίτητος για τη συνέχεια.

Όσο για τον Ντουρμάζ; Θα αποδειχθεί τις επόμενες μέρες αν έκανε σωστά ή όχι ο Σουηδός που ήθελε οπωσδήποτε να παίξει με την ΑΕΚ. Και το λέμε αυτό, γιατί έφυγε με ενοχλήσεις από το Καραϊσκάκη, στο σημείο που είχε πάθει την ελαφριάς μορφή θλάση.

Ο Σίλβα φρόντισε λοιπόν κόντρα στην “Ένωση” να βάλει μία ενδεκάδα που δεν την δοκίμασε στο Ρέντη και κατ' επέκταση δεν μπορούσαν να την προβλέψουν ούτε οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές. Οι παίκτες δηλαδή. Κάποιοι που είναι έξω από τον χορό και έχουν στο τσεπάκι την εύκολη κριτική, έχουν μία τάση να ειρωνεύονται τους ρεπόρτερ της εκάστοτε ομάδας, λες και παίρνουν μόνοι τους ένα μπλοκάκι και αρχίζουν να φτιάχνουν τη δική τους ενδεκάδα.

Δικαίωμά τους βέβαια... Για να μην υπάρχουν ωστόσο παρεξηγήσεις, οφείλουμε να επισημάνουμε ορισμένα πράγματα. Οι ρεπόρτερ - εν προκειμένω του Ολυμπιακού - το μόνο που προσπαθούν να κάνουν στο αγωνιστικό κομμάτι είναι να ερμηνεύσουν κάποιες δοκιμές και ενέργειες του Πορτογάλου τεχνικού στο Ρέντη. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο...

Και θα σας εξηγήσουμε τι ακριβώς εννοούμε: Για παράδειγμα, στο ματς με την Μπάγερν δεν έπεσε ο κόσμος από τα σύννεφα όταν είδε τον Σαλίνο να παίζει στα χαφ. Είχε γραφτεί στις εφημερίδες και στα σάιτς από το πρωί της ημέρας του ματς. Επίσης το γεγονός ότι ο Σεμπά ξεκίνησε με την Άρσεναλ δεν μπορεί να θεωρηθεί έκπληξη, καθώς σε όλα τα ρεπορτάζ του Ολυμπιακού υπήρχε η αναφορά στη δοκιμή που έκανε με τον Βραζιλιάνο για αρκετή ώρα στην τελευταία προπόνηση και οι σοβαρές πιθανότητές του να ξεκινούσε.

Αντιθέτως έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο σε άλλα αθλήματα, ένας πρωτοκλασάτος αθλητής να είναι τραυματίας, αμφίβολος για ένα σημαντικό ευρωπαϊκό παιχνίδι, να μην γράφεται πουθενά σε καμία εφημερίδα, αλλά να το ξέρει ο... αντίπαλος προπονητής!

Τι θέλουμε να πούμε με όλα αυτά; Οι περισσότεροι ρεπόρτερ των εκάστοτε ποδοσφαιρικών ομάδων δεν κοιμούνται και ξυπνάνε με μοναδικό στόχο να φτιάξουν από το μυαλό τους την αρχική σύνθεση μιας ομάδας, αλλά επιχειρούν να “πιάσουν” το σκεπτικό των προπονητών.

Επανερχόμαστε στα του ντέρμπι. Παραμονή στο Ρέντη λοιπόν ο Πορτογάλος τεχνικός είχε φροντίσει να τους μπερδέψει όλους. Ήταν η πρώτη φορά που δεν μπορούσαν να γίνουν ούτε εκτιμήσεις. Μόνο και μόνο ότι οι παίκτες είχαν φτάσει σε ένα σημείο να βάζουν στοιχήματα στο Ρέντη για το ποιος θα ξεκινούσε, καταλαβαίνετε τι είχε “παιχτεί” στην τελευταία προπόνηση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Σίλβα έκανε πράξη τα όσα τους είχε πει την Πέμπτη (15/10). Ότι κανείς δεν είναι σίγουρος για ενδεκάδα και πώς θα πρέπει όλοι να είναι σε εγρήγορση.

Η ΑΕΚ όμως “πάει”, πέρασε. Ο Ολυμπιακός δεν έχει χρόνο για πανηγυρισμούς. Την Τρίτη (20/10, 21.45) παίζει στο Ζάγκρεμπ και ο Σίλβα φρόντισε με τον “Δικέφαλο” να μην ξεκινήσει κάποια παιδιά που πιθανότατα θα τα δούμε στην ενδεκάδα του Μάκσιμιρ. Όπως οι Πάρντο, Φορτούνης, Καμπιάσο και Ελαμπντελαουί (ο Νορβηγός δεν γύρισε μόνο κατάκοπος από την Εθνική, αλλά είχε και μικροενοχλήσεις).

Άλλο παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ, άλλος ο τρόπος προσέγγισης από πλευράς Σίλβα. Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε στείλει άνθρωπό του την Παρασκευή (16/10) για το τελευταίο σκανάρισμα της Ντίναμο στη νίκη με 4-1 επί της ΚΚ Ζάγκρεμπ.

Στην προετοιμασία του αγώνα με την ΑΕΚ έδειξε μέσω βίντεο διάφορα στιγμιότυπα στους ποδοσφαιριστές του και από τα έξι παιχνίδια του “Δικεφάλου”. Το ίδιο θα πράξει και με την Ντιναμό. Δεν θα δείξει στους παίκτες μόνο τα παιχνίδια που έδωσαν οι Κροάτες με Μπάγερν και Άρσεναλ. Θα τους δείξει και από το κροατικό πρωτάθλημα.

Όσο για ενδεκάδα; Ας περιμένουμε την προπόνηση της Δευτέρας (19/10). Φυσικά όχι για να σας την “αποκαλύψουμε”, αλλά για να επιχειρήσουμε να ερμηνεύσουμε κάποιες δοκιμές του Σίλβα.

*** Ο Καμπιάσο που αναμένεται να ξεκινήσει μεθαύριο, έχει ήδη “παθητικό” δύο καρτών στην Ευρώπη και αν πάρει άλλη μία στο Μάκσιμιρ, τότε θα χάσει το επόμενο ματς με την Ντίναμο στο Καραϊσκάκη.

Διαβάστε την ανασκόπηση του Ολυμπιακός-ΑΕΚ καιτις δηλώσεις του Μάρκο Σίλβα στη συνέντευξη Τύπου.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ