ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το Κύπελλο δίνει ευκαιρίες

Το Κύπελλο δίνει ευκαιρίες
INTIME SPORTS

Το ρόστερ του Ολυμπιακού είναι μεγάλο, το ίδιο και η σεζόν, με το Κύπελλο να προσφέρεται για ευκαιρίες σε όσους δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Αυτές εκμεταλλεύθηκαν σε πρώτη φάση οι Ζντιέλαρ και Γιαννιώτας.

Ο Ολυμπιακός μάχεται σε τρία μέτωπα: πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη. Το ρόστερ του είναι μεγάλο, είναι λογικό να μην υπάρχει χρόνος συμμετοχής για όλους, ωστόσο η σεζόν έχει δρόμο, θα υπάρξει μεγαλύτερη καταπόνηση προχωρώντας και είναι δεδομένο ότι ο Μάρκο Σίλβα θα χρειαστεί τους περισσότερους. αν όχι όλους, τους παίκτες που έχει στην διάθεση του.

Ο τρόπος που διαχειρίζεται ένας παίκτης μια κατάσταση έχει κυρίως να κάνει με τη νοοτροπία του. Το ίδιο συμβαίνει και όταν δεν αγωνίζεται ή όταν ακόμη μοιάζει να μην είναι καν στα πλάνα του προπονητή του.

Τέτοιο παράδειγμα είναι ο Γιαννιώτας. Από την προετοιμασία κιόλας ο Σίλβα έδειχνε ότι ο Έλληνας ακραίος κυνηγός δεν έχει ουσιαστικό ρόλο στον Ολυμπιακό του 2015-16. Ο δανεισμός ήταν μονόδρομος για να πάρει αρκετά ματς φέτος ο Γιαννιώτας, ο ίδιος ωστόσο δεν ήταν ζεστός για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ήθελε να μείνει και να παλέψει, παρά το γεγονός ότι τα δεδομένα ήταν εναντίον του. Ο προπονητής του δεν είχε πειστεί για την χρησιμότητα του παίκτη στο συγκεκριμένο ρόστερ, ο Ντουρμάζ ήταν αναγεννημένος, είχαν έρθει οι Ερνάνι, Πάρντο, Σεμπά, ενώ υπήρχε πάντα ο Κολοβός που διεκδικούσε τις δικές του πιθανότητες.

Ο Γιαννιώτας συνέχισε όλο αυτό το διάστημα να γυμνάζεται στο Αθλητικό Κέντρο και να περιμένει την ευκαιρία του. Έφτασε το παιχνίδι με τον Πλατανιά, όπου αυτή την φορά ήταν στην αποστολή. Κάθισε στον πάγκο και όταν τον φώναξε ο Σίλβα μπήκε στο γήπεδο... καμικάζι. Μπήκε με την ψυχολογία να φωνάξει "εδώ είμαι", έστω κι αν είχε σκάρτα 20-25 λεπτά στην διάθεση του για να το πετύχει.

Και τα κατάφερε. Σίγουρα ήταν ένας από τις "ρεζέρβες" που ικανοποίησε τον προπονητή του. Το γεγονός ότι ο 23χρονος εξτρέμ συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για την αναμέτρηση του Σαββάτου (31/10) με την Βέροια μπορεί να λέει πολλά, μπορεί και τίποτε. Αναμφισβήτητα όμως αποτελεί την αναγνώριση της προσπάθειας του, μα κυρίως της νοοτροπίας του, από τον Μάρκο Σίλβα. Και σε πρώτη φάση τουλάχιστον, ο Πορτογάλος τεχνικός θέλησε να τον ανταμείψει παίρνοντας τον στο αεροπλάνο για το Σαββατιάτικο παιχνίδι.

Μοντέρνος μέσος ο Ζντιέλαρ

Το Σερβάκι είναι παίκτης με μέλλον. Είτε στον Ολυμπιακό, είτε κάπου αλλού. Στην προετοιμασία ήταν βασικός στα περισσότερα παιχνίδια και έδειξε καλά στοιχεία. Από την στιγμή που αποκτήθηκε ο Καμπιάσο και έμεινε ο Κασάμι, είχε πέσει στο τραπέζι η ιδέα να παραχωρηθεί δανεικός ο 20χρονος μέσος. Υπήρξαν συζητήσεις και με την Παρτίζαν, ωστόσο το θέμα δεν προχώρησε.

Ο Ζντιέλαρ έμεινε στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη, συνέχισε να δουλεύει και με την σειρά του περίμενε μια ευκαιρία. Την άρπαξε στο παιχνίδι με τον Πλατανιά, όντας από τους πλέον σταθερούς σε απόδοση παίκτες του Ολυμπιακού σε όλο το 90λεπτο. Διορατικός χαφ, της μια επαφής, δεν κρύβεται, του αρέσει να παίρνει πρωτοβουλίες και όταν χρειαστεί πηγαίνει με τα... χίλια στην διεκδίκηση της μπάλας. Έχει στοιχεία τα οποία ούτως ή άλλως ζητάει ο Σίλβα από τους παίκτες που αγωνίζονται στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Και αυτός μπήκε στην αποστολή για το ματς με την Βέροια και είναι βέβαιο ότι εφόσον συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς, θα πάρει και άλλες ευκαιρίες από τον προπονητή του. Κυρίως στο Κύπελλο σε πρώτη φάση, όπου κόντρα στον Παναιγιάλειο και τον Απόλλων Σμύρνης είναι δεδομένο ότι ο Σίλβα θα δώσει ξανά χρόνο σε παίκτες που δεν έχουν λεπτά συμμετοχής μέχρι σήμερα.

Έρχονται κι άλλοι

Ο Πραξιτέλης Βούρος από το καλοκαίρι γυμνάζεται αποκλειστικά με την πρώτη ομάδα. Προέρχεται από την Κ-20, πήγε στην προετοιμασία, άφησε καλές εντυπώσεις στα φιλικά και κέρδισε την εμπιστοσύνη του Σίλβα. Δεν είναι τυχαίο ότι στην σειρά των προτιμήσεων του Πορτογάλου τεχνικού, ο Βούρος έρχεται μπροστά από τον Τάσο Αυλωνίτη, που έγραψε κάμποσες συμμετοχές πέρσι και πήρε καλό βαθμό στην πρώτη του σεζόν στο Λιμάνι.

Ο Σίλβα εκτιμά ότι ο Βούρος έχει το potential να γίνει ακόμη καλύτερος και έχει πάντα στα υπόψιν του να του δίνει ευκαιρίες. Ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός έπαιξε κόντρα στον Πλατανιά, ήταν σαφέστατα καλύτερος από τον σαφώς εμπειρότερο Ντα Κόστα, κερδίζοντας κι άλλους πόντους στην εκτίμηση του προπονητή του.

Καλές εντυπώσεις άφησε και ο Κώστας Τσιμίκας, αριστεροπόδαρος μπακ της Κ-20. Γρήγορος, με αγωνιστικό θράσος, παίρνει πρωτοβουλίες και είναι από τους επόμενους παίκτες της Νέων που προαλείφονται για την πρώτη ομάδα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ