Το Champions League δεν θα είναι εύκολο για Ολυμπιακό!

Το Champions League δεν θα είναι εύκολο για Ολυμπιακό!

Το Sport24.gr παρουσιάζει τις δυσκολίες που θα έχουν οι “ερυθρόλευκοι” το καλοκαίρι αν τερματίσουν τελικά δεύτεροι. Δεν θα είναι δύσκολη μόνο η πρόκριση στους ομίλους του Champions League, αλλά ακόμα και στους ομίλους του Europa League!

Αλλάζει από το ερχόμενο καλοκαίρι το σύστημα διεξαγωγής των προκριματικών του Champions League. Και ουσιαστικά το μεγαλύτερο πρόβλημα θα το αντιμετωπίσουν οι δευτεραθλητές των πρωταθλημάτων που θα κληθούν να παίξουν προκριματικά από τέλη Ιουλίου...

Στον Ολυμπιακό έχουν θέσει ως στόχο μίνιμουμ τη 2η θέση που οδηγεί στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Όμως, ο δρόμος για τους ομίλους έχει πολλά αγκάθια. Κι όχι μόνο για την είσοδο στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αλλά και για τους ομίλους του Europa League!

ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ

Ο Ολυμπιακός λοιπόν αν τερματίσει δεύτερος στο πρωτάθλημα, τότε θα μπει μαζί με άλλους 10 δευτεραθλητές ή τριταθλητές από καλά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στη διαδικασία των προκριματικών για να κερδίσει στο τέλος το ένα από τα δύο εισιτήρια που υπάρχουν για τους ομίλους του Champions League!

2ος ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ (24-25/7/18 και 31/7-1/8)

Μαζί με τον Ολυμπιακό συμμετέχουν οι δευτεραθλητές Τουρκίας, Τσεχίας, Ολλανδίας, Ελβετίας και Αυστρίας. Οπότε θα βγουν 3 εισιτήρια για τον 3ο προκριματικό γύρο...

3ος ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ (7-8/8 και 14/8)

Αν περάσει ο Ολυμπιακός μαζί με άλλους δύο, τότε θα μπουν στην κλήρωση μαζί με άλλες πέντε ομάδες που περιμένουν ήδη στον 3ο προκριματικό. Εκεί θα είναι ήδη οι δεύτεροι Πορτογαλίας, Ουκρανίας και Βελγίου, αλλά και οι τρίτοι της Γαλλίας και της Ρωσίας. Από αυτόν τον προκριματικό θα βγουν 4 εισιτήρια για τα πλέι οφ, τον “προθάλαμο” των ομίλων.

Playoffs (21-22/8 και 28-29/8)

Οι τέσσερις ομάδες που θα προκριθούν από τον 3ο γύρο, θα μπουν στην κλήρωση και από τα δύο ματς θα προκύψουν τα δύο εισιτήρια για τους ομίλους του Champions League.

ΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ, ΤΟΤΕ...

Η ιδιαιτερότητα που υπάρχει στις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι ότι όλοι όσοι αποκλείονται από το Champions League και “υποβιβάζονται” στο Europa League, τότε θα παίξουν μεταξύ τους για να βρεθούν στους ομίλους του Europa.

Αν, λοιπόν, ο Ολυμπιακός αποκλειστεί στον 2ο προκριματικό γύρο, τότε για να παίξει το φθινόπωρο στο Europa League, θα κληθεί να αντιμετωπίσει μόνο μία από τις ομάδες που επίσης θα έχουν αποκλειστεί από τα προκριματικά του Champions League και όχι ομάδες που από τα πρωταθλήματά τους έχουν κερδίσει το εισιτήριο απευθείας για το Europa League (τριταθλητές, τετραθλητές ή Κυπελλούχοι).

Δεν θα συναντήσει δηλαδή ομάδες τύπου Αρόουκα, αλλά πρωταθλήτριες χωρών που δεν κατάφεραν να περάσουν στους ομίλους του Champions League ή δευτεραθλητές.

Πιο τυχερός θα είναι αν αποκλειστεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, αφού αυτός και άλλοι τρεις θα πάρουν απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League, όπως ισχύει από του χρόνου.

Photo Credits: Eurokinissi

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Η κατάρα του να σε λένε Κωνσταντίνο

Τυποποιημένες ευχές, βαρεμάρα και άνθρωποι που χαίρονται το όνομά τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24