ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το "Big Brother" του Ολυμπιακού

Το "Big Brother" του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Επιθυμία του Μπέντο ήταν να δουλέψει με λιγότερους παίκτες και της διοίκησης να "αποφορτιστεί" από συμβόλαια ανενεργών ποδοσφαιριστών. Μετά τον Πάρντο ο αριθμός αποχωρήσεων έφτασε τις 4 στο Λιμάνι. Ακολουθούν κι άλλοι...

Η πρόθεση του Πάουλο Μπέντο ήταν ξεκάθαρη ενόψει του δεύτερου μισού της σεζόν: να μειωθεί ο αριθμός των παικτών του ρόστερ για να γίνει πιο εύκολη η δουλειά του και η διαχείριση προσώπων/καταστάσεων.

Την ίδια στιγμή επιθυμία της διοίκησης ήταν να απαλλαγεί από υψηλά συμβόλαια ποδοσφαιριστών που ήταν ανενεργοί το μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μισού της σεζόν και παράλληλα να δοθούν δανεικοί νεαροί με προοπτικές που δεν βρίσκονταν στα πλάνα του Μπέντο για φέτος.

Στο Λιμάνι λοιπόν υλοποιούν το παραπάνω σχέδιο, καθώς μετά και την παραχώρηση του Πάρντο στη Ναντ την Τετάρτη (11/1), οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 4 μέσα στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο αλλά δεν θα είναι οι μοναδικές.

Ο Σιόβας πήγε στην Λεγκανές δανεικός ως το καλοκαίρι, με την ισπανική ομάδα να διατηρεί οψιόν αγοράς του ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Πάρντο υπέγραψε επίσης ως δανεικός στη Ναντ για το ίδιο διάστημα, με την οψιόν αγοράς του να αγγίζει τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Πασιένσια αποτελούσε ουσιαστικά παρελθόν από τη στιγμή που διαγνώστηκε το πρόβλημα υγείας του και έλυσε επίσημα το συμβόλαιο του στα τέλη Δεκέμβρη. Ο Τσιμίκας θα συνεχίσει στην Έσμπιεργκ δανεικός για ένα εξάμηνο (το έχει ανακοίνωσει ο σύλλογος της Δανίας), συμπληρώνοντας το καρέ των αποχωρήσεων.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ

Στο πρόγραμμα των παικτών που είναι προς αποχώρηση υπάρχουν δύο ακόμη ονόματα, αυτά του Γιάννη Μανιάτη και του Σάσα Ζντιέλαρ. Το μεγάλο συμβόλαιο (κάπου 900.000 ευρώ ετησίως) του Έλληνα διεθνή μέσου είναι ανασταλτικός παράγοντας για τις ομάδες που ενδιαφέρονται (θα πρέπει να καλύψουν το μισό σε περίπτωση δανεισμού του), ενώ ο Σέρβος μέσος θέλει να πάει κάπου για να αγωνιστεί μέχρι το τέλος της σεζόν προκειμένου να συμπεριληφθεί στην Εθνική Νέων της πατρίδας του ενόψει Euro.

Η περίπτωση του Πραξιτέλη Βούρου παραμένει με αστερίσκο. Προ μηνός η αποχώρηση του έμοιαζε πιθανή, εσχάτως τα δεδομένα μοιάζουν να έχουν διαφοροποιηθεί. Ο Ντα Κόστα λείπει στο Κόπα Άφρικα, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις είναι συνεχόμενες και ειδικά αν προκύψει αποχώρηση παίκτη από την αμυντική γραμμή, τότε ο Βούρος μάλλον θα παραμείνει στο ρόστερ σαν έξτρα λύση. Όλα ανοιχτά στη συγκεκριμένη υπόθεση μέχρι το τέλος Γενάρη.

ΟΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Στους υπολογισμούς των Πειραιωτών δεν μπορούν να μπουν οι εκτός προγράμματος αποχωρήσεις. Είναι όμως ένα υπαρκτό σενάριο. Για παράδειγμα η παραχώρηση του Πάρντο δεν ήταν δρομολογημένη. Δεν καιγόταν ο Ολυμπιακός, σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις, να δώσει τον Κολομβιανό εξτρέμ. Όμως εμφανίστηκε η Ναντ, στο Λιμάνι θεώρησαν ότι πρόκειται για ένα deal με συμφέρουσες προοπτικές για τον σύλλογο και αποφάσισαν να συναινέσουν στην μεταγραφή του.

Ουδείς μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να μπει σε ανάλογη διαδικασία ο Ολυμπιακός μέσα στον Γενάρη. 'Οχι, από τη στιγμή που πάντα υφίσταται το ενδιαφέρον σε μικρό ή μεγάλο βαθμό και από διαφορετικής κουλτούρας αγορές, για παίκτες όπως οι Ιντέγε, Καρντόσο, Μπουχαλάκης, Μιλιβόγεβιτς, Ντομίνγκες, Ελαμπντελαουί κτλ. Δεν έχει δείξει διάθεση να ψάξει για αγοραστές τον Γενάρη ο Ολυμπιακός αναφορικά με αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί όμως να εμφανιστούν... απρόσκλητοι. Όπως στην περίπτωση Λέστερ - Μιλιβόγεβιτς που δεν προχώρησε, κατόπιν άρνησης των Πειραιωτών να μπουν σε ουσιαστικές συζητήσεις αυτή την περίοδο.

Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι στο Λιμάνι θα μπουν στην διαδικασία να καλύψουν το κενό σε περίπτωση αποχώρησης βασικού παίκτη, σε αντίθεση με αυτούς που δεν υπολογίζονταν ή δεν λογίζονταν -για διάφορους λόγους- ως βασικά γρανάζια της "ερυθρόλευκης" μηχανής. Από εκεί και πέρα, όπως διαβάσατε στο Sport24.gr, ο Αλί Σισοκό ενδεχομένως να αποτελέσει τη μοναδική προσθήκη (αν δεν υπάρξει αποχώρηση βασικού) του Ολυμπιακού στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σισοκό και (πιθανότατα) τέλος!

"Προς Χαλ ο Ελαμπντελαουί"

Αναβλήθηκε επ' αόριστον η δίκη Περέιρα, Κασάμι

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ