ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τίμησε το παρελθόν, βλέπει το μέλλον

Τίμησε το παρελθόν, βλέπει το μέλλον

Σε μια λιτή αλλά άκρως εντυπωσιακή και συγκινητική τελετή απονομής, ο Ολυμπιακός γιόρτασε με τους φίλους του την κατάκτηση του 41ου τίτλου της ιστορίας του. Μεγάλες στιγμές με τον Χούλιο Λοσάντα στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Μόλις ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης, τα φώτα έκλεισαν στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", προκειμένου να ξεκινήσει η φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, 41ου στην ιστορία των "ερυθρολεύκων".

Στα μάτριξ έπαιξε ένα βίντεο με δηλώσεις των Αβραάμ Παπαδόπουλου, Σαβιόλα και Μίτσελ, ενώ οι εισπράξεις από τα εισιτήρια έφτασαν τις 170.000 ευρώ τα οποία και θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στην UNICEF.

Πολύ γρήγορα στήθηκε η εξέδρα στον αγωνιστικό χώρο για τις ανάγκες της απονομής και την ίδια ώρα και πάλι στα μάτριξ του γηπέδου έπαιζε ένα βίντεο με τα γκολ που πέτυχαν οι Πειραιώτες στο πρωτάθλημα και την πορεία τους προς τον τίτλο. Στο ίδιο βίντεο φιλοξενήθηκαν και τα τέρματα των "ερυθρολεύκων" από την φετινή προσπάθεια τους στο Champions League, που ολοκληρώθηκε στο "Old Trafford".

Οι προβολείς άρχισαν να κάνουν "παιχνίδια" και ένας τυμπανιστής προλόγισε το επόμενο βίντεο που αφορούσε αποκλειστικά την σπουδαία συνεργασία του Ολυμπιακού με την UNICEF.

Περίπου 100 παιδιά υπό τους ήχους του "We are the World" εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" μαζί με τον Κριστιάν Καρεμπέ, κρατώντας στα χέρια τους κόκκινα μπαλόνια με το σήμα του Ολυμπιακού και τον αριθμό "41".

"Ολυμπιακός και UNICEF μαζί για όλα τα παιδιά του κόσμου", είπε στα ελληνικά ο Καρεμπέ, καταχειροκροτούμενος από τους φίλους των Πειραιωτών. Τα παιδιά στην συνέχεια δημιούργησαν μια αψίδα προκειμένου να υποδεχθούν την ομάδα Κ15 του Ολυμπιακού που κατέκτησε το πρώτο επίσημο πρωτάθλημα που διοργάνωσε η Super League για αυτές τις ηλικίες. Οι μικροί αποθεώθηκαν, τραγουδώντας στίχους από τον πρώτο ύμνο της ομάδας.

Είχε έρθει πλέον η ώρα για τον μεγάλο Χούλιο Λοσάντα. Τα μάτριξ ανέλαβαν και πάλι δουλειά, δείχνοντας "ζογκλερικά" του Ουρουγουανού με την "ερυθρόλευκη" και μόλις ο τελευταίος βγήκε στον αγωνιστικό γνώρισε την αποθέωση.

Τίμησε το παρελθόν, βλέπει το μέλλον
INTIME SPORTS

Η μεγαλύτερη ήρθε μετά την βράβευση του από τον Σάββα Θεοδωρίδη, όταν ο Λοσάντα πήρε το μικρόφωνο και στα ελληνικά ευχαρίστησε από καρδιάς τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την πρόσκληση αλλά και τον "12ο παίκτη του Ολυμπιακού", όπως χαρακτήρισε τον κόσμο της ομάδας.

Ανεμίζοντας με πάθος την φανέλα που κρατούσε στα χέρια, ο Λοσάντα εμφανώς συγκινημένος αποχώρησε μέσα παραλήρημα από τον κόσμο στις κερκίδες.

Ακολούθησε το βίντεο-αφιέρωμα στο, Σταύρο Νταϊφά, στον οποίο εξάλλου όλη η Ολυμπιακή οικογένεια έχει αφιερώσει το φετινό πρωτάθλημα.

Τύμπανα και βιολιά έκαναν την εμφάνιση τους παίζοντας το "Kashmir" των θρυλικών Led Zeppelin και ακολούθησαν τρομπέτες στους ήχους του ύμνου των Πειραιωτών. Ήταν η στιγμή που οι 40 κούπες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, περιμένοντας ακόμη μια, την φετινή για να φτάσουμε στις 41.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης προχώρησε ανάμεσα στα τρόπαια και όλα ήταν πλέον έτοιμα για την απονομή, την οποία προλόγισε ο Χρήστος Φερεντίνος. Ο Σάββας Θεοδωρίδης πήρε την θέση του δίπλα στον πρόεδρο του Ολυμπιακού και ακολούθησε μέσα σε χειροκροτήματα ο Μίτσελ.

Ήταν η σειρά των ποδοσφαιριστών να περάσουν μπροστά από τα τρόπαια και να κατευθυνθούν προς την ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα, παίρνοντας παράλληλα τα μετάλλια τους. Τελευταίοι βγήκαν οι αρχηγοί (Παπαδόπουλος, Μανιάτης, Ιμπαγάσα και Φουστέρ) από τις τέσσερις γωνίες του γηπέδου.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε το τρόπαιο του Πρωταθλητή από τα χέρια του προέδρου της Super League, Γιάννη Μώραλη, ανέβηκε στην εξέδρα και μαζί με τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας του, το σήκωσαν στον πειραϊκό ουρανό με συνοδεία πυροτεχνημάτων!

Η βραδιά συνεχίστηκε με τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες, οι παίκτες πήραν τα παιδιά τους αγκαλιά και ξεκίνησαν τον γύρο του θριάμβου, με τον κόσμο να χειροκροτεί και να τραγουδά στις εξέδρες.

Μπροστά από το πέταλο των οργανωμένων στήθηκε πάρτι με τους παίκτες, την Κούπα και τους οπαδούς να ζητάνε πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Εκεί αναφέρθηκε και ο Σάββας Θεοδωρίδης, όταν ο Χρήστος Φερεντίνος τον ρώτησε αν είναι έτοιμος για τον γύρο του θριάμβου. "Εμένα με νοιάζει τι θα γίνει την Τετάρτη", απάντησε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού αναφερόμενος στον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. "Εκεί θέλουμε να γίνει πανηγύρι", συμπλήρωσε ο Σάββας Θεοδωρίδης.

Με τους παίκτες να βγάζουν μια τελευταία φωτογραφία, η λιτή τελετή απονομής ολοκληρώθηκε, με τους Πειραιώτες να ανανεώνουν το ραντεβού πανηγυρισμών για του χρόνου με την ευχή να έχουν πάρει έναν ακόμη τίτλο.

Αξίζει να αναφέρουμε πως στο ημίχρονο του αγώνα η ομάδα πόλο γυναικών αποθεώθηκε για την κατάκτηση του LEN Trophy, όπως και αυτή του Πινγκ - Πονγκ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας.

Τίμησε το παρελθόν, βλέπει το μέλλον
INTIME SPORTS
Τίμησε το παρελθόν, βλέπει το μέλλον
INTIME SPORTS
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ