ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τι συμβαίνει με το "Γ. Καραϊσκάκης" και την Eurobank

Τι συμβαίνει με το "Γ. Καραϊσκάκης" και την Eurobank
Καραϊσκάκης άδειο

Η "Καραϊσκάκης ΑΕ" δεν πληροί εδώ και κάποιες χρήσεις τους όρους σύμβασης με το δάνειο του 2008 για το γήπεδο, θέμα που προκύπτει από την παρουσία του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στην μετοχική σύνθεση της εταιρίας. Ποια η λύση που προτείνει ο Ολυμπιακός.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα euro2day.gr, έχει προκύψει πρόβλημα ανάμεσα στην Eurobank και την "Καραϊσκάκης ΑΕ" εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εταιρία που συστάθηκε το 2003 με δραστηριότητα την ανακατασκευή και εκμετάλλευση του γηπέδου "Γ. Καραϊσκάκης".

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι παρουσιάζονται ζημιογόνα αποτελέσματα και δεν πληροί - σύμφωνα με τον ορκωτό ελεγκτή - εδώ και κάποιες χρήσεις τους όρους σύμβασης από το ομολογιακό δάνειο του 2008. Το ανεξόφλητο υπόλοιπο του δανείου ανέρχεται σε 20,3 εκατ. ευρώ και η Eurobank μπορεί να προβεί σε καταγγελία σύμβασης.

Σε αυτή την υπαρκτή ιστορία τα θέματα έχουν προκύψει λόγω της συμμετοχής του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στη μετοχική σύνθεση της "Καραϊσκάκης ΑΕ" και γι' αυτό ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, έχει καταθέσει πρόταση στην τράπεζα προκειμένου να πάρει η πειραϊκή ΠΑΕ τις μετοχές έτσι ώστε να εξυπηρετούνται τα δάνεια της πλευράς Λαυρεντιάδη.

Θυμίζουμε πως μαζί με τον συνέταιρό του Πέτρο Κυριακίδη, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης είχε απασχολήσει αρνητικά το πανελλήνιο προ ετών με σωρεία πράξεων κακουργηματικού χαρακτήρα σε διάφορες υποθέσεις οικονομικής φύσεως και ο δεύτερος είχε κριθεί προφυλακιστέος το 2012.

Εκμεταλλευόμενος τον νόμο 4443/2016 που ψήφισε η νυν κυβέρνηση, ο κ. Λαυρεντιάδης απαλλάχθηκε για την κατηγορία της χειραγώγησης μετοχών της εταιρείας Alapis, μέσω της οποίας αποκόμισε σημαντικά ποσά, πριν αυτή πτωχεύσει στις 8 Νοεμβρίου του 2013.

Ο επιχειρηματίας συνεχίζει να έχει ανοικτές υποθέσεις με το νόμο και αυτό που προσπαθεί ο Ολυμπιακός είναι να βρει φόρμουλα ώστε να απαλλαχθεί από την παρουσία του στην μετοχική σύνθεση της "Καραϊσκάκης ΑΕ", προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι χρήσεις του δανείου προς την Eurobank.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ