ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τι έκανε εντύπωση στον Ολυμπιακό στις πρώτες επαφές με τον Μαρτίνς

Guimaraes' coach Pedro Martins prior to a Europa League Group I soccer match against FC Salzburg at the D. Afonso Henriques Stadium, in Guimaraes, Portugal, Thursday Sept. 14, 2017. (AP Photo/Paulo Duarte)
Guimaraes' coach Pedro Martins prior to a Europa League Group I soccer match against FC Salzburg at the D. Afonso Henriques Stadium, in Guimaraes, Portugal, Thursday Sept. 14, 2017. (AP Photo/Paulo Duarte) AP PHOTO/PAULO DUARTE

Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε παρακολουθήσει κάποια ματς των Πειραιωτών, ακόμα και στον α' γύρο της σεζόν όταν ήταν ακόμη προπονητής της Γκιμαράες! Το διαισθανόταν ότι θα ερχόταν η στιγμή που θα καθόταν στον κόκκινο πάγκο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι από τους προπονητές που δεν ήρθε... ουρανοκατέβατος στο ερυθρόλευκο ρεπορτάζ. Δύο φορές τον είχε πλησιάσει ο Ολυμπιακός στο παρελθόν, μία τον περασμένο Μάιο και άλλη μία τον χειμώνα. Ισάριθμες φορές όμως έπεσε πάνω στο "όχι" της Γκιμαράες και τη ρήτρα του 1 εκατ. ευρώ.

Φημολογείται ότι ο Μαρτίνς ήταν από τους προπονητές που είχε ξεχωρίσει ο Καρεμπέ ακόμα και τα Χριστούγεννα του 2016, όταν εκείνη την περίοδο ακουγόταν έντονα ότι ο Πάουλο Μπέντο βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην έξοδο από τον Πειραιά.

Αυτό που έκανε πάντως εντύπωση στους "ερυθρόλευκους" ήταν ότι ο Πέδρο Μαρτίνς δεν ξαφνιάστηκε καθόλου, όταν πριν από περίπου έναν μήνα "φούντωσαν" οι συζητήσεις με τον Ολυμπιακό για να αναλάμβανε το χτίσιμο της ομάδας της νέας περιόδου.

Και δεν ξαφνιάστηκε, γιατί πολύ απλά το περίμενε ότι θα καθόταν στον κόκκινο πάγκο. Το διαισθανόταν ότι θα ερχόταν πολύ γρήγορα αυτή η στιγμή, καθώς παρακολουθούσε την πορεία του φετινού Ολυμπιακού.

Μάλιστα, στις επαφές που έκανε με τους ανθρώπους των Πειραιωτών, τους έδωσε μία εντύπωση ότι ήξερε πολλά πράγματα γύρω από την ομάδα, αφού είχε εικόνα ακόμη και για τον α' γύρο της σεζόν, όταν εκείνος ήταν ακόμη προπονητής στην Γκιμαράες.

Τους εξήγησε ουσιαστικά ότι είχε τύχει να παρακολουθήσει αρκετά παιχνίδια των Πειραιωτών τη φετινή σεζόν, όχι μόνο στο Champions League, αλλά και στο πρωτάθλημα.

Ο Μαρτίνς, λοιπόν, έχει εικόνα της κατάστασης. Είναι ενήμερος για τα πάντα, ακόμη και για όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες με τα διαφαινόμενα "διαζύγια" με αρκετούς ποδοσφαιριστές.

Η επιστροφή των Σεμπά και Οφόε στον Ρέντη (σ.σ. συγκεκριμένα θα κάνουν μόνοι τους προπονήσεις από την Τρίτη 10 Απριλίου και δεν θα είναι σε... παρατεταμένη περίοδο καλοκαιρινής άδειας, όπως είχε γνωστοποιηθεί αρχικά), προφανώς και δεν σημαίνει τίποτα για τον Πορτογάλο τεχνικό, καθώς γνωρίζει πώς το κλίμα για τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές είναι ουσιαστικά μη αναστρέψιμο για εξωαγωνιστικούς λόγους κυρίως.

Επίσης, έχει ενημερωθεί αρμοδίως και για άλλους ποδοσφαιριστές που είτε βρίσκονται υπό κρίση, είτε φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο κύκλος τους στον Ολυμπιακό έχει κλείσει.

Θα σας φέρουμε ένα απλό παράδειγμα: Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Πορτογαλία λένε πώς "ο Μαρτίνς δεν θα δουλέψει όχι μόνο με τον Σεμπά που είναι εκτός ομάδας, αλλά ούτε και με τον Πάρντο που κατά πάσα πιθανότητα θα αποχαιρετήσει το καλοκαίρι”.

Ο Πορτογάλος τεχνικός λοιπόν έχει εικόνα του ρόστερ και όσο περνούν οι μέρες θα βγαίνουν ολοένα και περισσότερες πληροφορίες για τις θέσεις που θεωρεί ότι χρειάζεται ενίσχυση ο σύλλογος.

Ήδη τα πρώτα ονόματα που έχουν ακουστεί (ο εξτρέμ Έλντον Ράμος της Σπόρτινγκ που παίζει δανεικός στην Γκιμαράες και ο φορ Τικίνιο της Πόρτο) έχουν να κάνουν με τις ελάχιστες επιλογές που είχε ούτως ή άλλως ο Ολυμπιακός στην επιθετική του γραμμή. Αυτή θα είναι όμως μόνο η αρχή, αφού αναμένεται “λίφτινγκ” στο ρόστερ της νέας περιόδου σε όλες τις γραμμές!

Ένα "λίφτινγκ" που θα φέρει τη σφραγίδα όχι μόνο του προπονητή, αλλά και των διοικούντων. Η αρχή πάντως θα γίνει από τη γραμμή κρούσης...

AP Photo/Paulo Duarte

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ