ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Θέος: "Ο επιληπτικός κινδυνεύει από τα αποτελέσματα της κρίσης"

Θέος: "Ο επιληπτικός κινδυνεύει από τα αποτελέσματα της κρίσης"
INTIME SPORTS

Ο γιατρός του Ολυμπιακού, Χρήστος Θέος, ο οποίος επενέβη έγκαιρα για να βοηθήσει έναν φίλαθλο της Φενέρμπαχτσε που είχε επιληπτική κρίση, μίλησε στο Sport24.gr για το περιστατικό και για να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για την ασθένεια.

Ο Ιπποκράτης ήταν από τους πρώτους γιατρούς που τόνισε ότι η επιληψία είναι νόσος σαν τις άλλες και ότι δεν είχε τίποτε το θεϊκό, τίποτε το φανταστικό, τίποτε το τρομακτικό και μπορεί να αντιμετωπιστεί, ενώ δεν αποτελεί κληρονομική ασθένεια. Μάλιστα, η χειρουργική μπορεί να εξαλείψει κάποιες μορφές επιληψίας και συγκεκριμένα την εστιακή επιληψία. Πρόκειται για μια ασθένεια που τρομάζει τον περισσότερο κόσμο, ακριβώς επειδή δεν έχει γνώση του τι είναι.

Το βράδυ της Τρίτης (21/7), λίγο μετά το τέλος του φιλικού αγώνα του Ολυμπιακού με την Φενέρμπαχτσε, ο γιατρός των Πειραιωτών, Χρήστος Θέος, έσπευσε αμέσως πάνω από τον φίλο της τουρκικής ομάδας που είχε επιληπτική κρίση, δίνοντάς του τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες μέχρι να φτάσει ένα ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Η είδηση πήρε μεγάλη έκταση στην χώρα μας, εννοείται με πολύ θετικό τρόπο, αν και υπήρξαν οι αντιπαραθέσεις σε διάφορα σχόλια για το αν κατά πόσο έσωσαν τη ζωή του φίλου της Φενέρ οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ή δεν κινδύνευε η ζωή του άτυχου φιλάθλου. Για το λόγο αυτό, το Sport24.gr επικοινώνησε με τον Χρήστο Θέο, για να αναφέρει το τι ακριβώς συνέβη.

Θέος: "Ο επιληπτικός κινδυνεύει από τα αποτελέσματα της κρίσης"
INTIME SPORTS

"Υπήρξε μια επιληπτική κρίση και παρείχαμε τις πρώτες βοήθειες στον φίλαθλο της Φενέρμπαχτσε. Είναι λίγα τα πράγματα που μπορείς να κάνεις εκείνη την στιγμή. Θέλαμε να προστατέψουμε τον ασθενή από το να αυτοτραυματιστεί, να κρατήσουμε τον αεραγωγό του ανοιχτό και ύστερα από λίγα δευτερόλεπτα συνήλθε", είπε αρχικά ο γιατρός του Ολυμπιακού, ο οποίος... απλά έκανε την δουλειά του.

Εξηγώντας για το αν κινδυνεύει η ζωή κάποιου από την επιληψία, ανέφερε στο Sport24.gr πως "ο ασθενής δεν κινδυνεύει από την επιληψία, αλλά από τα αποτελέσματα της κρίσης. Κινδυνεύει να χτυπήσει στο κεφάλι του, στον αυχένα, διότι κάνει σπασμούς εκείνη την στιγμή. Εμείς ενημερωθήκαμε ότι συνέβαινε αυτό το περιστατικό και τρέξαμε να δούμε τι συνέβαινε και να βοηθήσουμε το παλικάρι".

Όσο για τις αντιδράσεις όσων παρακολουθούσαν μόλις συνήλθε ο φίλος της Φενέρ, επιβεβαίωσε πως "χειροκροτούσαν όσοι ήταν εκεί, πράγματι, γιατί δεν επενέβησαν και οι γιατροί της Φενέρμπαχτσε που ήταν στο γήπεδο. Εμείς είδαμε έναν άνθρωπο που είχε σπασμούς, απώλεια αισθήσεων και παρείχαμε τις πρώτες βοήθειες μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Αυτό και τίποτα περισσότερο".

Θέος: "Ο επιληπτικός κινδυνεύει από τα αποτελέσματα της κρίσης"
INTIME SPORTS

Δείτε σε βίντεο τι συνέβη:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ