ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Θεοδωρίδης: "Παρακαλούσα το διαιτητή να συνεχιστεί το ματς"

Θεοδωρίδης: "Παρακαλούσα το διαιτητή να συνεχιστεί το ματς"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σάββας Θεοδωρίδης, υποστήριξε πως ο ίδιος έκανε τα πάντα για να μη διακοπεί ο ημιτελικός της Τούμπας αλλά και ότι ο Σταύρος Κοντονής έχει συγκεντρώσει την οργή των "ερυθρόλευκων" φιλάθλων.

Κατά του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, είναι ο κόσμος του Ολυμπιακού, όπως υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Σάββας Θεοδωρίδης, τόσο για τη ματαίωση του Κυπέλλου, όσο και για την απόφαση να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός της διοργάνωσης, τονίζοντας ότι οι παίκτες έχουν μεγαλύτερο κίνητρο στον τελικό απέναντι της ΑΕΚ, λόγω του ματς του πρωταθλήματος.

"Δικαίωμά τους να κάνουν αυτά που κάνουν, εμείς κοιτάμε από μακριά. Τους είχα κάνει κάτι δηλώσεις, ότι εάν θέλουν να στείλουν την Κ27, την Κ17 ή τη μεγάλη ομάδα, δεν μας ενδιαφέρει καθόλου. Αλλά, να ξέρετε ότι δεν κάνουμε εκπτώσεις. Καταλαβαίνετε όλοι τι εννοούσα με το εκπτώσεις. Επειδή υπάρχει λανθασμένη αντίληψη εκεί πάνω και για το πέναλτι και για όλα, το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ έχει τελιώσει στο 22ο λεπτό, όταν το μπουκάλι εκείνο χτύπησε τον κύριο Σίλβα. Και πήρε ο διαιτητής και μας πήγε μέσα. Εμένα, ευγενικά με περικύκλωσαν όλοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ με επικεφαλής τον Τζαβέλλα και τα λέω ονομαστικά, ήμασταν όλοι εκεί παρόντες και πήγα στους διαιτητές και είπα ο Ολυμπιακός δεν έχει κανένα πρόβλημα να συνεχιστεί το ματς για να μη μηδενιστεί ο ΠΑΟΚ. Γίνεται εκείνο το δήθεν πέναλτι, εδώ έγινε πέναλτι καταφανέστατο με τον Ιταλό διαιτητή στο Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο και δεν το σφύριξε. Είδατε να έγιναν τίποτε σχόλια; Δεν το είδε, δεν το έδωσε, δεν ξέρω τι, τελείωσε. Και ξαναδιακόπτεται ο αγώνας. Θέλω να σας πω, πόσο βοήθησε ο Ολυμπιακός σε εκείνο το παιχνίδι. Ξαναπηγαίνω στα αποδυτήρια, έρχονται πάλι με πιάνουν, πηγαίνω πάλι στο διαιτητή τον παρακαλώ και τα λέω σήμερα για να ξέρει όλος ο κόσμος την αλήθεια κι ας με διαψεύσει ένας. Του λέω, κύριε διαιτητά να το συνεχίσουμε, είναι αμαρτία ο ΠΑΟΚ να τιμωρηθεί και τέτοια. Μπήκαν φίλαθλοι μέσα, δεν μπορούσαμε να βγάλουμε τίποτα, πάλι καλά που σώσαμε και τις ζωές μας. Γιατί γινόταν χαμός μέσα. Έμπαιναν δακρυγόνα, αστυνομίες, τραυματισμοί, χάλασε ο κόσμος.

Ο Ολυμπιακός έκανε τα αδύνατα δυνατά να συνεχιστεί ο αγώνας, ο ΠΑΟΚ έκανε τα αδύνατα δυνατά να μηδενιστεί, τελειώσαμε. Είμαι καθαρός, αυτά έγιναν και τίποτα άλλο".

Για το θεσμό του Κυπέλλου: "Όπως καταλαβαίνετε, ο θεσμός του Κυπέλλου είναι ο πιο ιερός θεσμός που υπάρχει για το ποδόσφαιρο, είναι γιορτή του ποδοσφαίρου, μαζεύονται όλα τα εκατομμύρια κόσμου. Βεγγαλικά, χαρές, μουσικές, πανζουρλισμός. Ευχαριστιέται ο κόσμος, ευχαριστιούνται τα γυναικόπαιδα. Στη δύσκολη περίοδο που περνά η Ελλάδα, είναι καλύτερο να γίνονται τέτοιοι αγώνες για να διασκεδάζει και λίγο ο κόσμος. Ο κύριος Κοντονής θεώρησε έτσι με το έτσι θέλω να γίνει ο τελικός κεκλεισμένων των θυρών, αλλά γεμάτος με παιδιά. Όταν το είπε αυτό, δεν είχε σκεφτεί ότι ήταν το Πάσχα κι ότι τα παιδιά θα λείπουν και δεν θα είναι κανένας και αλλάζει αυτομάτως πάλι και λέει ότι θα παίξουμε κεκλεισμένων των θυρών κι εννοώ άδεια καθίσματα - μεγάλο κατόρθωμα - αντί να παρακαλάς να είναι γεμάτα καθίσματα σαν Υπουργός κι αναγκαζόμαστε εμείς μετά - τα ξέρετε και μόνοι μας - έδωσε διαταγή στην ΕΠΟ να βγάλουν μόνο 300 προσκλήσεις δεν ξέρω καλά. Εσείς μπορείτε να το κρίνετε. Μου δίνει την εντύπωση ότι θέλει να υποβαθμίσει και να διαλύσει το Κύπελλο Ελλάδας. Δεν με ενδιαφέρει το τι κάνει με την ΕΠΟ. Η ΕΠΟ έπρεπε να δει προηγουμένως αυτά τα οποία έγιναν στη Λευκάδα, αυτά τα οποία έγιναν στην ιδιαιτέρα πατρίδα του Υπουργού, τη Ζάκυνθο, αυτά που έγιναν στο γήπεδο του Παναθηναϊκού που πήγαν να μας κάψουν, αυτά που έγιναν στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, που πήγαν να μας ξανακάψουν κι από εκεί και πέρα τους ξέρει απέξω αυτούς που ασχολούνται. Έχουν φωτογραφίες τους, έχουν τα πάντα και τίποτα δεν έκανε. Γι' όλα φταίει ο Ολυμπιακός. Για ρωτήστε τι γίνεται με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Γιατί δεν υπολογίζουν τα 5.000.000 φιλάθλων του Ολυμπιακού, που είναι ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας. Σκεφτείτε τους φιλάθλους αυτούς, τι παράπονα κάνουν, τι τηλέφωνα δέχομαι. Ωρύονται, ο άνθρωπος φαίνεται σαν να είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του Ολυμπιακού, μιλάω για τον κόσμο της ομάδας. Δεν έχουμε κάνει τίποτα, δεν έχουμε δώσει το παραμικρό δικαίωμα στο "Καραϊσκάκης", όλοι μας δίνουν συγχαρητήρια. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Επιτέλους, αν θέλει εκείνος που λέει ότι θέλει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο να ασχοληθεί με άλλες εγκληματικές οργανώσεις, που ανέφερα προηγούμενως. Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι πολύ στεναχωρημένος με αυτή την κατάσταση γιατί θα του στερήσει το θέαμα της ομάδας. Γι' αυτό ζει ο κόσμος του Ολυμπιακού και για όλα φταίει ο Ολυμπιακός".

Για τον τελικό με την ΑΕΚ: "Θα είναι σε άδειο γήπεδο, εμείς θα μπούμε μέσα, θα το διεκδικήσουμε, είχα πει μετά το 1-0 από την ΑΕΚ, ότι εγώ στον τελικό θέλω την ΑΕΚ. Να, που βγήκε. Γιατί οι παίκτες μας, έχουν υποχρέωση τώρα, περισσότερη από ποτέ. Ύστερα από το ματς που χάσαμε στο πρωτάθλημα, το μοναδικό που μας αφήρεσε το αήττητο πρέπει να δώσουν και τον εαυτό τους, δεν ξέρω τι θα κάνουν, για να κερδίσουν αυτό το παιχνίδι και να δείξουν ποιος άξιζε να κερδίσει κι εκείνο το παιχνίδι που χάσαμε 1-0. Πιστεύω ότι τα παιδιά θα κάνουν το παιχνίδι τους, ο προπονητής είναι άριστος, του έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη. Εύχομαι να γίνει ωραίο παιχνίδι, αλλά πιστεύω στην ομάδα μου".

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός πάει στον τελικό χωρίς παιχνίδια στα πόδια του: "Εδώ στην Ελλάδα, όλα γίνονται. Διάβασα σήμερα, ότι θέλω διαιτητή το Σιδηρόπουλο. Εγώ το είπα; Εάν τον θέλει ο κύριος Κοντονής τον Σιδηρόπουλο, εγώ τον θέλω επί δέκα. Ο,τι λένε εκείνοι, εγώ επί δέκα. Ο Ολυμπιακός δεν έχει τέτοια προβλήματα. Εγώ ελπίζω ότι θα το σηκώσουμε το Κύπελλο".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ