ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Θεοδωρίδης: "Έτσι θα νικήσει το ΑΠΟΕΛ ο Ολυμπιακός"

Θεοδωρίδης: "Έτσι θα νικήσει το ΑΠΟΕΛ ο Ολυμπιακός"
Ολυμπιακός ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Έλληνας προπονητής του Άρη Λεμεσού, Θαλής Θεοδωρίδης, που αντιμετώπισε την περασμένη Κυριακή (25/9) το ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο, αναλύει στο Sport24.gr τον αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Europa League και εξηγεί πώς μπορούν οι "ερυθρόλευκοι" να κατακτήσουν τη νίκη. (PHOTOS).

Το βράδυ της Πέμπτης (29/9, 22.05, OTE TV 3) ο Ολυμπιακός δίνει τον δεύτερο αγώνα του στον όμιλο του Europa League. Υποδέχεται το ΑΠΟΕΛ στο "Γ. Καραϊσκάκης" με ξεκάθαρο στόχο τη νίκη, που θα τον οδηγήσει στους 6 βαθμούς έπειτα από δύο παιχνίδια στο γκρουπ. Την περασμένη Κυριακή (25/9) ο προσεχής αντίπαλος των Πειραιωτών επικράτησε εκτός έδρας με 3-0 του Άρη Λεμεσού, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του κυπριακού πρωταθλήματος.

Προπονητής του Άρη Λεμεσού είναι ο Θαλής Θεοδωρίδης. Ο 49χρονος τεχνικός είδε την ομάδα του να πραγματοποιεί 4-5 πολύ καλές ευκαιρίες, οι οποίες όμως δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ, με αποτέλεσμα να επέλθει ήττα από μια έτσι κι αλλιώς καλύτερη ομάδα. Ο Δραμινός έχει σαφή άποψη για το ΑΠΟΕΛ και μιλά στο Sport24.gr για τη "μάχη" των "ερυθρόλευκων" στο Φάληρο με το σύνολο που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο ίδιος μερικές μέρες νωρίτερα.

Θεοδωρίδης: "Έτσι θα νικήσει το ΑΠΟΕΛ ο Ολυμπιακός"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

(Ο Θαλής Θεοδωρίδης)

Ο πρώην τεχνικός της Καλλονής αναφέρεται στα πλεονεκτήματα και στα μειονεκτήματα του ΑΠΟΕΛ, στη διάταξη που εκτιμά ότι θα παρατάξει την ομάδα του ο Τόμας Κρίστιανσεν, στην επιθετική και αμυντική λειτουργία του, ενώ αναλύει πού πρέπει να "χτυπήσει" ο Ολυμπιακός για να... λαβώσει τα μετόπισθεν των Κυπρίων. Εκφράζει την άποψή του ότι ο πειραϊκός σύλλογος δεν είναι στα καλύτερά του και εικάζει πως το πιθανότερο αποτέλεσμα στο φαληρικό γήπεδο θα είναι η ισοπαλία, χωρίς πάντως να αποκλείει την επικράτηση του Ολυμπιακού, αρκεί να γίνουν συγκεκριμένα πράγματα στον αγώνα της Πέμπτης (29/9).

- Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του ΑΠΟΕΛ;

"Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα είναι η μεγάλη ταχύτητα στα άκρα. Και από τους εξτρέμ, αλλά και από τους ακραίους μπακ. Παίζει ψηλά αυτή η ομάδα. Οι παίκτες του επιδιώκουν να πάνε στο ένας εναντίον ενός, να μπουν στην περιοχή".

- Ποια είναι τα μειονεκτήματά του;

"Οι παίκτες, όπως σου είπα, ανεβαίνουν ψηλά για να μπορέσουν να παίξουν πιο επιθετικό ποδόσφαιρο και αφήνουν πολλούς χώρους, ειδικά στους ακραίους μπακ. Μια ομάδα αν είναι γρήγορη στις αντεπιθέσεις, μπορεί να του κάνει ζημιά. Εμείς για παράδειγμα βγάλαμε 4-5 φάσεις σε αυτούς τους χώρους. Αν ήμασταν πιο αποτελεσματικοί θα κάναμε και γκολ. Αυτό μπορεί να το εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός. Μπορεί όμως να χτυπήσει και στις πλάτες των κεντρικών αμυντικών. Και εκεί έχουν πρόβλημα".

- Εκτός έδρας στην Ευρώπη έχεις εικόνα πώς αγωνίζεται ο ΑΠΟΕΛ;

"Δεδομένα δεν παίζουν όπως στο κυπριακό πρωτάθλημα. Δεν θα ανεβαίνουν τόσο ψηλά, και ειδικά εκτός έδρας. Φαντάζομαι ότι θα παίξουν περισσότερο με αντεπιθέσεις στο "Γ. Καραϊσκάκης", παρά με παιχνίδι πρωτοβουλίας".

- Η διάταξη που θα επιλέξει ο προπονητής του ποια εκτιμάς ότι θα είναι;

"Είναι μια ομάδα που παίζει με 4-2-3-1 όταν αμύνεται, ενώ στην επίθεση παίζει 4-1-4-1. Υπάρχει ένας αμυντικός χαφ, ο Μοράες, και προωθούνται δύο πιο μπροστά, ο Μπερτόλιο με τον Βινίσιους".

Θεοδωρίδης: "Έτσι θα νικήσει το ΑΠΟΕΛ ο Ολυμπιακός"

-Στην επιθετική λειτουργία που βασίζεται;

"Προσπαθούν να παίξουν από τα άκρα κυρίως. Δηλαδή πάνε το παιχνίδι από τη μία μεριά είτε από την άλλη, και επιδιώκουν να χτυπήσουν είτε με διεισδύσεις, είτε με σουτ από τους εξτρέμ, είτε με σέντρες. Γεμίζουν την περιοχή πάντα με δύο και τρεις παίκτες. Είναι καλοί στο ψηλό παιχνίδι. Παρότι δεν έχουν ψηλά κορμιά, έχουν καλά άλματα, πατάνε γερά. Όταν ψάχνουν το γκολ και δεν το βρίσκουν με τον τρόπο που συνηθίζουν, το παλεύουν με σέντρες. Στις στημένες φάσεις είναι ιδιαίτερα καλοί. Είναι 3-4 οι ψηλοί, αλλά και οι υπόλοιποι είναι αλτικοί και αξιοποιούν τις ευκαιρίες".

- Στην αμυντική λειτουργία που βασίζεται;

"Στην Κύπρο δεν χρειάζεται να αμυνθούν αυτό που λέμε 'σθεναρά'. Στην Ευρώπη φαντάζομαι οι περισσότεροι θα είναι πίσω από τη μπάλα. Οι δύο αμυντικοί χαφ (Μοράες Βινίσιους) είναι μαχητές, έχουν σωματικά προσόντα, τρέχουν αρκετά, μαρκάρουν, παλεύουν όλες τις φάσεις. Υστερούν στην ταχύτητα, όμως, γιατί είναι βαριά κορμιά. Μια ομάδα που έχει γρήγορο κέντρο ή γρήγορο παιχνίδι στο κέντρο, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα".

- Οι παίκτες με τη μεγαλύτερη ποιότητα - ταλέντο - προσωπικότητα ποιοι πιστεύεις ότι είναι;

"Έχει 3-4 Κύπριους που είναι πολύ καλοί παίκτες. Ο σέντερ φορ, ο Σωτηρίου, για παράδειγμα, ο αριστερός μπακ ο Σωτηρίου, ο Εφραίμ, ο Γιαννιώτας φυσικά που τον γνωρίζουμε. Ο Μπερτόλιο, που τον ξέρουμε από τον Αστέρα Τρίπολης, είναι ταλαντούχος και δημιουργικός παίκτης. Ο τερματοφύλακας είναι καλός, αλλά κατά διαστήματα έχει αδυναμίες. Παίζει με μεγάλη άνεση, έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και γι' αυτό καμιά φορά μπορεί να εκτεθεί. Αντί ας πούμε να διώξει τη μπάλα, ενδεχομένως να την κρατήσει λίγο περισσότερο από ό,τι πρέπει. Ως ισχυρή προσωπικότητα θα έλεγα τον Μοράες, είναι αρχηγός στην ομάδα και παίζει πολλά χρόνια εκεί".

- Ποια είναι η εκτίμησή σου για τον αγώνα;

"Ο Ολυμπιακός δεν είναι η ομάδα των προηγούμενων ετών και θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Το ΑΠΟΕΛ έχει βρει καλό ρυθμό στα παιχνίδια του και δεν θα είναι εύκολο να το κερδίσει. Η εξέλιξη του ματς θα εξαρτηθεί και από το πώς θα παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός. Αν δείξει το πρόσωπο των προηγούμενων ημερών, θα έχει πρόβλημα. Θα πρέπει να αλλάξει πολύ. Βέβαια έχει νέο προπονητή, αρκετούς νέους παίκτες.

Θεοδωρίδης: "Έτσι θα νικήσει το ΑΠΟΕΛ ο Ολυμπιακός"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δεν υπάρχουν τώρα οι ακραίοι του μπακ που ήταν μεγάλη δύναμη, ο Ομάρ και ο Μαζουακού. Ο Φορτούνης δεν έχει βρει τη θέση του. Οι επιθετικοί δυσκολεύονται στο σκοράρισμα αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με τη Βέροια. Έχει προβλήματα ο Ολυμπιακός. Δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά προς τα που θα γείρει η πλάστιγγα. Η ισοπαλία για εμένα είναι το πρώτο αποτέλεσμα. Θα είναι κλειστό παιχνίδι, δεν περιμένω πολλά γκολ".

- Η δική σου ομάδα πώς είναι; Είσαι ικανοποιημένος με τα έως τώρα δεδομένα;

"Είμαστε μια ομάδα που στηρίζεται σε Κύπριους παίκτες. Εάν μια κυπριακή ομάδα δεν έχει στην ενδεκάδα 2 Κύπριους, προβλέπεται πρόστιμο 3.000 ευρώ. Άλλες ομάδες προτιμούν να πληρώσουν το πρόστιμο και ας μην έχουν Κύπριους στο βασικό σχήμα. Εμείς το κάνουμε όχι για να γλιτώσουμε το πρόστιμο, αλλά γιατί έτσι έχουμε θέσει ως στόχο. Έχουμε 6 Κύπριους από 18 έως 22 ετών, οι οποίοι παίζουν και στις Εθνικές ομάδες. Τα επόμενα χρόνια εκτιμώ ότι θα τους δούμε σε μεγαλύτερες ομάδες. Μέχρι σήμερα δεχόμασταν πολύ δύσκολα γκολ, με εξαίρεση τον αγώνα με το ΑΠΟΕΛ. Νομίζω είμαστε σε καλό δρόμο. Το πρόγραμμα από εδώ και πέρα θα γίνει πιο βατό για εμάς και θα πρέπει να πάρουμε βαθμούς".

Θεοδωρίδης: "Έτσι θα νικήσει το ΑΠΟΕΛ ο Ολυμπιακός"

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ