ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Θα παίξει μπάλα και ο Μπέντο

Θα παίξει μπάλα και ο Μπέντο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα ζόρια της δεύτερης εξεταστικής για τον Μπέντο και γιατί δεν μπορεί να μπει στη λογική "παιχνίδι με παιχνίδι". Στις 7/11 θα... πάρει βαθμούς ο Πορτογάλος, κυρίως για τις επιδόσεις του στο κεφάλαιο της διαχείρισης του ρόστερ.

Η ατάκα "παιχνίδι με παιχνίδι" είναι κάτι που ακούμε πολύ συχνά να βγαίνει από το στόμα των προπονητών. Ορθώς θα σκεφτεί κανείς, αφού δεν μπορείς να σκέφτεσαι το επόμενο παιχνίδι αν δεν παίξεις/κερδίσεις αυτό που προηγείται.

Σίγουρα αυτή η λογική πρέπει να βρίσκει 100% εφαρμογή στον τρόπο που αντιμετωπίζουν τις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Όσοι επιλέγονται, σε όποια παιχνίδια επιλέγονται, οφείλουν να παρουσιάζονται απόλυτα συγκεντρωμένοι στον στόχο που υπάρχει μπροστά τους και όχι σε αυτόν που έπεται. Όσο κι αν αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, αφού μιλάμε πάντα για ανθρώπους και όχι ρομπότ που προγραμματίζονται να εκτελούν χωρίς καμία παρέκκλιση συγκεκριμένες οδηγίες.

Ωστόσο η απλή αναλογική της ατάκας "παιχνίδι με παιχνίδι" μάλλον δεν μπορεί να τύχει πιστής εκτέλεσης από τον άνθρωπο που ευθύνεται για την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας και εν προκειμένω από τον Πάουλο Μπέντο. Με τον Ολυμπιακό να μπαίνει σε ένα 50ημερο που τον περιμένουν ζόρικες καταστάσεις, είναι προφανές ότι ο Πορτογάλος θα κληθεί να παίξει τη δική του... μπάλα.

Και από την πλευρά του δεν μπορεί να μπει στη λογική του "κάθε ματς ξεχωριστά", αφού εκ των πραγμάτων είναι υποχρεωμένος να κάνει τις επιλογές του σε συνάρτηση με τα ματς που ακολουθούν.

ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΔΥΟ ΝΙΚΕΣ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ

Το εξαιρετικά απαιτητικό πρόγραμμα που έρχεται για τους "ερυθρόλευκους", ο Μπέντο είναι υποχρεωμένος να αντιμετωπίζει κάθε παιχνίδι με το βλέμμα στο επόμενο. Ο Ολυμπιακός παίζει το βράδυ της Κυριακής (25/9, 20:30) στο AEL FC Arena, τέσσερις μέρες πριν υποδεχθεί τον ΑΠΟΕΛ στο "Γ. Καραϊσκάκης" (29/9, 22:05) για την 2η αγωνιστική του Europa League, ενώ τρεις ημέρες αργότερα (2/10, 20:30) θα φιλοξενήσει την ΑΕΚ στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Για τους Πειραιώτες τα παιχνίδια που προηγούνται της αναμέτρησης με τον "Δικέφαλο" είναι εξίσου σημαντικά. Προφανώς και ο Ολυμπιακός θέλει να φύγει χωρίς απώλειες από την έδρα της ΑΕΛ πριν αντιμετωπίσει την ΑΕΚ και φυσικά δεν θέλει να πάει στράφι το "διπλό" στη Βέρνη απέναντι στην Γιούνγκ Μπόις στραβοπατώντας στο εντός έδρας ματς με τον ΑΠΟΕΛ.

Το ζητούμενο για τους "ερυθρόλευκους" είναι να πάνε... σούζα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, τόσο από βαθμολογικής πλευράς ( νίκη με ΑΕΛ), όσο και από ψυχολογικής ( νίκη με ΑΠΟΕΛ).

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΜΠΕΝΤΟ

Για να μπαίνουμε λίγο και στα ζόρια των προπονητών, το έργο και οι αποφάσεις που καλείται να πάρει ο Πάουλο Μπέντο καταστρώνοντας τα πλάνα του για τη συγκεκριμένη τριάδα αγώνων μόνο εύκολα δεν είναι. Ο Πορτογάλος καλείται να οδηγήσει την ομάδα του σε ισάριθμες νίκες και παράλληλα να επιλέξει με ακρίβεια τον τρόπο που θα διαχειριστεί το ρόστερ του, προκειμένου ο Ολυμπιακός να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένος, διαβασμένος και στημένος στον αγωνιστικό χώρο με βάση τις ανάγκες κάθε αναμέτρησης ξεχωριστά.

Ο Μπέντο πέρασε με καλό βαθμό τις πρώτες εξετάσεις που έδωσε αναλαμβάνοντας τον Ολυμπιακό σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Πέρασε τους "ερυθρόλευκους" στους ομίλους του Europa League, ενώ η ομάδα του επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί με μια επαγγελματική νίκη στη Βέρνη και έκανε το "2 στα 2" στο ξεκίνημα της Super League. Είχε άμεση ανάγκη αυτή τη σειρά συνεχόμενων νικών ο Ολυμπιακός και από πλευράς αποτελεσματικότητας τα κατάφερε.

Τώρα ο τεχνικός των Πειραιωτών θα δώσει για δεύτερη φορά εξετάσεις, κυρίως στο κεφάλαιο "διαχείριση έμψυχου υλικού" και φυσικά το ποσοστό ευστοχίας των επιλογών θα παίξει τον δικό του -σημαντικό- ρόλο στην προσπάθεια του Ολυμπιακού να ξεπεράσει επιτυχημένα τα εμπόδια που θα βρει μπροστά του το επόμενο διάστημα. Αρχικά την τριάδα των αγώνων με ΑΕΛ, ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ και εν συνεχεία τα ζόρικα ματς που ακολουθούν σε Ελλάδα και Ευρώπη μέχρι και τις 6 Νοεμβρίου (ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό).

ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ: Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

Ο Μπέντο γνωρίζει πολύ καλά ότι για τις επόμενες 50 ημέρες οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας απαιτούν την ενεργοποίηση των περισσότερων παικτών από αυτούς που έχει στην διάθεση του. Τι αναμένει με λαχτάρα ο Πορτογάλος; Σε πρώτη φάση μια τετράδα παικτών που θεωρεί ότι μπορούν να του δώσουν σημαντικές λύσεις, ανεβάζοντας παράλληλα την ποιότητα της ενδεκάδας αλλά και του πάγκου των αναπληρωματικών.

Φορτούνης, Ελαμπντελαουί, Ρομαό και Καρντόσο είναι οι παίκτες στους οποίους στηρίζει πολλές από τις ελπίδες του ο Μπέντο, όσον αφορά την άνεση που μπορεί να έχει στο ροτέισον δίχως να επηρεάζεται η απόδοση της ομάδας του.

Θα παίξει μπάλα και ο Μπέντο

Ο "κανονικός" Φορτούνης είναι ένα ακόμη όπλο στη φαρέτρα του προπονητή στο δημιουργικό κομμάτι αλλά και της εκτέλεσης από την πίσω γραμμή. Ο Ελαμπντελαουί είναι μια κλάση πάνω από τον Φιγκέιρας (που χωρίς να εντυπωσιάζει είναι αισθητά βελτιωμένος σε σχέση με τον παίκτη που βλέπαμε μέχρι τα τέλη Αυγούστου), ο Ρομαό με την εμπειρία του θα δώσει τις απαραίτητες βοήθειες/ανάσες στον Μιλιβόγεβιτς, ενώ η εκτελεστική δεινότητα του... νορμάλ Καρντόσο αποτελεί πονοκέφαλο για κάθε άμυνα.

"ΠΑΙΡΝΕΙ ΒΑΘΜΟΥΣ" ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Σε κάθε περίπτωση είναι δεδομένο ότι ο τρόπος που θα ανταποκριθούν και οι παίκτες στο προσεχές διάστημα θα είναι εξόχως σημαντικός στα αποτελέσματα του Ολυμπιακού. Όσοι περισσότεροι βρίσκονται σε καλή κατάσταση και προσφέρουν λύσεις, τόσο πιο απλό θα γίνεται και το έργο του προπονητή.

Ωστόσο παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον ο τρόπος που θα χειριστεί ο Μπέντο τις επόμενες 50 ημέρες το ρόστερ που διαθέτει και πολύ περισσότερο σε τι βαθμό -προς τα πάνω ή προς τα κάτω- θα έχουν μεταβληθεί οι μετοχές του ξημερώνοντας η 7η Νοεμβρίου.

Photo credits: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πλήρωσαν την πρώτη δόση Αλαφούζος, Μαρινάκης: Πόσα έδωσαν στο δημόσιο!
Έρχεται Ελλάδα για τον Καμπιάσο ο Μιλίτο
Ο Μαρινάκης, ο Μαρίνος και η υπόθεση Ρισβάνη...
Ο Τσακίρης για Σάμαρη και η απάντηση του Ολυμπιακού
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ