ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τέταρτοι καλύτεροι οπαδοί του Ολυμπιακού

Τέταρτοι καλύτεροι οπαδοί του Ολυμπιακού
Ολυμπιακός οπαδοί

Ιταλικό περιοδικό κατατάσσει τους οπαδούς του Ολυμπιακού στην 4η θέση σε μία λίστα με καλύτερους από ολόκληρο τον κόσμο.

Το ιταλικό περιοδικό gqitalia έφτιαξε μία λίστα με τους πιο φανατικούς οπαδούς ομάδων ανά τον κόσμο. Από την Ελλάδα βρίσκουμε αυτούς του Ολυμπιακού στην 4η θέση!

Βέβαια πρέπει να αναφέρουμε πως το δημοσίευμα έχει κάποια μικρά λάθη, όπως για παράδειγμα την χρονιά του δυστυχήματος της θύρας 7.

Αναλυτικά τι γράφει για τους ερυθρόλευκους:

"Μία ιστορία χρωμάτων και πάθους, αλλά και κουλτούρας και τραγωδιών. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι οι περισσότεροι στην Ελλάδα, τόσο στην πρωτεύουσα όσο και σε όλη τη χώρα. Όσον αφορά τις ρίζες του συλλόγου, αυτές βρίσκονται στις πιο φτωχές περιοχές της πόλης.

Αναφερόμαστε στον Πειραιά, το λιμάνι της Αθήνας, όπου ζουν και εργάζονται άνθρωποι από την λαϊκή τάξη, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που χαρακτηρίζεται από την ελίτ της κοινωνίας.

Λίγες ομάδες στην Ευρώπη μπορούν να συγκριθούν με τον κόσμο του, ειδικότερα μετά το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή αρκετών ανθρώπων στην θύρα 7 του γηπέδου "Καραΐσκάκη" το 1982 (έχουν κάνει λάθος είναι το 1981), κατά τη διάρκεια του αγώνα με την ΑΕΚ, εξαιτίας τουρνικέ που έμεινε κλειστό κατά λάθος, όπως έγινε λίγα χρόνια αργότερα και στο Χέιζελ.

Από τότε οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι ακόμα πιο κοντά στην ομάδα τους".

Η λίστα:

1) Μπορούσια Ντόρτμουντ

2) Τζένοα

3) Σέλτικ

4) Ολυμπιακός

5) Ρίβερ Πλέιτ

6) Σαμπντόρια

7) Φλαμένγκο

8) Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντ

9) Aθλέτικ Μπιλμπάο

10) Ράζα Καζαμπλάνκα

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ